22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαφορά κλάσης

Το ταξίδι στο Αγρίνιο για τον αγώνα με το νεοφώτιστο Μεσολόγγι αποδείχθηκε... εκδρομή για την ΑΕΚ, η οποία νίκησε εύκολα με 87-66, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ειπώθηκε ότι ο Αμερικανός είχε ενοχλήσεις στη μέση και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θέλησε να τον προφυλάξει ενόψει των επόμενων πιο δύσκολων αγώνων.

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα, παρότι η ΑΕΚ πήγε στο Αγρίνιο χωρίς τους Χρυσικόπουλο, Σλότερ, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Κιθ Λάνγκφορντ. Παρ' όλα αυτά ο Λοτζέσκι, επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έδωσε με τα τρίποντά του τις λύσεις εκείνες που χρειαζόταν η Ένωση για να φτιάξει από νωρίς μια καλή διαφορά.

Μαζί του ο Γκίκας έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι οργανώνοντας και σκοράροντας, ο δε Μαυροειδής, που ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα, τελείωνε τις φάσεις μέσα στη ρακέτα προσφέροντας ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι της Ένωσης. Απέναντι σε όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν είχαν τρόπο να αντεπεξέλθουν, καθώς μάλιστα ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, έτσι η ΑΕΚ άρχισε σιγά σιγά να ξεφεύγει. Στο 8'30'' πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (27-16) και στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε ήδη "χτίσει" ένα +15 (32-17).

Το σκηνικό διατηρήθηκε ίδιο και στη δεύτερη περίοδο, οπότε η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει χωρίς προβλήματα το παιχνίδι. Με τα τρίποντά της άνοιγε την άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Μορέιρα να βρει χώρους μέσα στη ρακέτα για να κάνει κι αυτός το... κομμάτι του. Κατ' αυτό τον τρόπο η Ένωση σκόραρε 56 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με διαφορά 19 πόντων (56-37).

Το Μεσολόγγι βρήκε στους Μπράουν και Γκριν κάποιες πιο συνεπείς επιθετικές λύσεις στην τρίτη περίοδο, αλλά δεν ήταν αρκετές για να πλησιάσει την ΑΕΚ από τη στιγμή που ήταν άστοχο από την περιφέρεια και δεν μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό. Η Ένωση με τον Γκίκα να συνεχίζει να παίζει καλά, βρήκε στο πρόσωπο του Ματσιούλις μία ακόμα επιθετική επιλογή και αφού προηγήθηκε και με +22 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (61-39 στο 23'), έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 68-50.

Το Μεσολόγγι προσπάθησε να δυσκολέψει την αντίπαλό της στην τελευταία περίοδο με μια ζώνη που χρησιμοποίησε στην άμυνα, όμως η ΑΕΚ λειτούργησε καλά με το δίδυμο Ζήση-Κατσίβελη στην περιφέρεια και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, στο 37' προηγήθηκε και με +26 (85-59) και έφτασε εύκολα στη νίκη, την ώρα που οι δύο προπονητές "άδειασαν" τους πάγκους τους, επιτρέποντας σε όσους κάθονταν σε αυτούς να παίξουν.

ΖΕΣΤΟ ΧΕΡΙ: Ο Ματ Λοτζέσκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και με τα τρίποντά του έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ΑΕΚ για να ξεφύγει στην αρχή και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στη συνέχεια. Τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 4/8 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ΑΕΚ είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και 11/28 τρίποντα, την ώρα που το Μεσολόγγι είχε 4/19 από τη γραμμή των 6,75μ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ