14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Χαριτόπουλος στο Basketa.gr: “Ηταν μια δύσκολη διαδικασία”

«Πιστέψτε με τα συναισθήματα ήταν πολύ δύσκολα. Διότι έχω περάσει και εγώ από αυτή την ομάδα και μάλιστα έχουμε ζήσει ανάλογες στιγμές και τους καταλαβαίνω απόλυτα».
Ο εκ των πρωταγωνιστών (με εννέα πόντους και 3/5 τρίποντα) του Ηφαίστου Λήμνου στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χαριτόπουλος μιλώντας στο basketa.gr παραδέχεται ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η διαχείριση των συναισθημάτων του στο συγκεκριμένο παιχνίδι (όπως ανάλογα ήταν και για παίκτες πιθανόν του Κολοσσού Ρόδου κόντρα στον Αρη).
Καθώς την ώρα που ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έπαιζαν για την ομάδα τους για να την κρατήσουν στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας απέναντι τους ήταν η μία (η άλλη έπαιζε στη Ρόδο) από τις δύο ομάδες που κράταγαν καθηλωμένη όλη την Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 και στις αρχές του 1990.

Αφού με τα ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ έζησαν μεγάλες μπασκετικές στιγμές όλοι οι μπασκετόφιλοι και όχι μόνο.
«Μα τι λες τώρα, εννοείται, αυτές οι δύο ομάδες ήταν σημείο αναφοράς. Και τώρα να τους βλέπεις μαζί ουραγούς, σε πιάνει μια θλίψη. Προσωπικά ήταν δύσκολο γιατί στο παιχνίδι είχα απέναντί μου και καλούς φίλους όπως ο Απόλλωνας (Τσόχλας) και ο Βαγγέλης (Μαργαρίτης).
Είχα ζήσει και εγώ τέτοιες στιγμές, δύσκολες, την περίοδο 2007-08 όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και σωθήκαμε στο παραπέντε.
Ξέρεις δεν μπορείς εύκολα να ξεπεράσεις το γεγονός ή τη σκέψη ότι εάν πέσει μια τέτοια μεγάλη ομάδα, κατά κάποιο τρόπο μένεις αρνητικά και εσύ στην ιστορία ως μέλος της που υποβιβάστηκε. Κανείς δεν θυμάται μετά από χρόνια τη διοίκηση με την οποία υποβιβάστηκε μια μεγάλη ομάδα, αλλά όλοι τους παίκτες και τους προπονητές (γέλια).
Πάντως όπως μιλήσαμε με τα παιδιά και πριν και μετά τον αγώνα, είναι αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουν στο τέλος. Εχουν τα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια στην έδρα τους και νομίζω ότι θα πετύχουν το στόχο» λέει ο άσος του Ηφαίστου που εξηγεί και πως γυρίζει το τσιπάκι για να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι.
«Είμαστε επαγγελματίες και στα 40 λεπτά του αγώνα, παίζουμε για την ομάδα μας. Παράλληλα εδώ όμως είναι και η ιδιοσυγκρασία της ομάδας που έχει χτίσει ο κόουτς Μανωλόπουλος και μας κάνει σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουνε ξεχωριστά και με την ίδια συγκέντρωση.
Επίσης αυτό που μου αρέσει στον Ηφαιστο είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που δημιουργήθηκε από ανθρώπινη φιλοδοξία. Ομως αυτή χτίστηκε με μεράκι, προγραμματισμό και με μεγάλη αγάπη των ανθρώπων της οικογένειας Μπούμπουρα για τον τόπο τους, τη Λήμνο, ένα πανέμορφο νησί.
Που πλέον ζει και αναπνέει για την ομάδα με το γήπεδό μας να είναι πάντα γεμάτο και τον κόσμο να μας υποστηρίζει πολύ ζεστά.
Ο προπονητής μας, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μας προετοιμάζει κάθε φορά για το επόμενο παιχνίδι, χωρίς να ξεφεύγουμε και το μυαλό μας να τρέχει μπροστά.
Ονειρα σαφώς και υπάρχουν και δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε ότι ίσως θα μπορούσαμε να “χτυπήσουμε” είσοδο στην τετράδα. Αν και ο στόχος θεωρώ ότι είναι η 5η θέση και η έξοδος στην Ευρώπη, άσχετα εάν δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει και αν του χρόνου θα υπάρχει η δυνατότητα να παίξουμε Ευρώπη.
Το μεγάλο μας όπλο είναι η άμυνα και όταν παίζει καλά σε αυτό τον τομέα δείχνεις και ότι “θυσιάζεσαι”. Αυτό το έχει καταφέρει ο κόουτς, να βγάζουμε δηλαδή αυτό το πρόσωπο και πάντα και στους παίκτες που επιλέγει έχει ως πρώτο βασικό το χαρακτήρα τους και αμέσως μετά το ταλέντο γιατί ξέρει ότι έτσι δεν θα χάσει”.
Κλείνοντας, ρωτάμε και πάλι τον Δημήτρη Χαριτόπουλο για το μέλλον του ΠΑΟΚ και του Αρη.
“Πιστεύω, ότι έχουν τα φόντα να τα καταφέρουν. Η πίεση για τους παίκτες είναι πολύ μεγαλύτερη όταν κινδυνεύεις σε αυτές τις ομάδες σε σχέση με άλλες που δεν έχουν την ίδια ιστορία. Και μην ξεχνάμε επίσης ότι πέρα απο παίκτες, είναι και άνθρωποι που ζουν τις οικογένειές τους από το μπάσκετ. Το βασικό είναι να σωθούν και μετά θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη μέρα.
Στον οργανισμό του ΠΑΟΚ γενικότερα έχουν την τύχη να έχουν τον Ιβάν Σαββίδη που έχει δώσει τόσα πολλά ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, βοηθώντας όμως πολύ και το μπάσκετ.
Εάν το αναλάβει και αυτό θα είναι γενικά ο σωτήρας του ΠΑΟΚ. Δεν μπορούν να τον πιέσουν να το κάνει, αλλά τουλάχιστον ας του παρουσιάσουν ένα δελεαστικό πλάνο”.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ