21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Λιόγας : Όχι στο σπίτι μου…

Όχι ο συγκεκριμένος τίτλος δεν αποτελεί κάποιον τίτλο, αλλά δείχνει το μέγεθος της δουλειάς που έχει κάνει ο Έλληνας προπονητής τα δυο τελευταία χρόνια, δουλεύοντας σε ομάδες με όχι μεγάλα μπάτζετ, αλλά με κοινό ψυχισμό με τον δικό του.

Παγκράτι και Αιγάλεω αποτελούν δυο από τους αγαπημένους προορισμούς του Έλληνα τεχνικού, και σε αυτούς τους δυο συλλόγους εργάστηκε την τελευταία τριετία, ουσιαστικά κάνοντας δυο φορές την διαδρομή Στάυρος Βενέτης - Μετς.

Την σεζόν 2017-2018 κατάφερε να επαναφέρει το Αιγάλεω από την Α' ΕΣΚΑ στην Γ' Εθνική, σε μια αήττητη πορεία, τρέχοντας ένα 13-0 εντός των τειχών, για να βρεθεί την ερχόμενη σεζόν (2018-2019) στο Παγκράτι το οποίο αγωνίζονταν στην Β' Εθνική. Το Μετς κρατήθηκε απόρθητο, με το 15-0 να μιλάει από μόνο του, και τους «ροσονέρι» να κερδίζουν στο μπαράζ κατάταξης τον Φίλιππο Βέροιας, και μέσω αναδιάρθρωσης να βρίσκεται στην Α2.

Ωστόσο ο coach Λιόγας δεν ξεκίνησε στο Παγκράτι τη σεζόν, αλλά στο Αιγάλεω, το οποίο όταν συμφώνησε ήταν οικονομικά εύρωστο, για να καταλήξει με πολλές δυσκολίες. Δημιούργησε μια ομάδα με μερικούς έμπειρους και πολλά νέα παιδιά, και ενώ όλοι μιλούσαν για σίγουρο υποβιβασμό, πριν αποχωρήσει είχε 6-0 εντός των τειχών, με το «Σίτι» να συνεχίζει με τον Κώστα Σορώτο και με την διακοπή να είναι την 3η θέση του 1ου ομίλου της Β' Εθνικής.

Στη συνέχεια πήγε στο Παγκράτι, το οποίο βρήκε σε πολύ κακή κατάσταση, και με ρεκόρ 2-10. Με το «καλημέρα» κέρδισε τον Ολυμπιακό, και συνολικά είχε 5-1 στο Μετς, χάνοντας μόνο από το Αγρίνιο και ρεκόρ 5-4 σε 9 αγώνες, στην προσπάθεια της Αθηναϊκής ομάδας να παραμείνει στην κατηγορία.

Σε αυτή τη διπλή διαδρομή, και σε 40 εντός έδρας παιχνίδια, ο Δημήτρης Λιόγας μετράει το ασύλληπτο 39-1 και ποσοστό 97,5%.

*Το άρθρο αναφέρεται μόνο στην παρουσία του σε Αιγάλεω και Παγκράτι, και όχι σε Νέα Κηφισιά και ΑΟ Δάφνης στις οποίες εργάστηκε παράλληλα τις ίδιες σεζόν



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ