20 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Δεν τα λες και λίγα…

Η Αρμάνι Μιλάνο δαπάνησε αρκετά χρήματα φέτος για να «χτίσει» το ρόστερ της, με την ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport» να αποκαλύπτει το ακριβές ποσό.

Το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι έχει μέχρι στιγμής έξι νίκες και πέντε ήττες στην Ευρωλίγκα, ενώ στο ιταλικό πρωτάθλημα παραμένει αήττητο, με 9-0. Για να καταφέρει να εμφανιστεί ανταγωνιστικό μετά την περσινή απογοητευτική χρονιά στα ευρωπαϊκά παρκέ, οπότε τερμάτισε προτελευταίο στην κανονική περίοδο με 10-20, χρειάστηκε να δοθεί ένα σημαντικό ποσό, της τάξεως των 25 εκατ. δολαρίων, όπως αποκάλυψε η «Gazzetta Dello Sport».

Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αλλά και το από πού προήλθαν. Τα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στο ταμείο από χορηγίες, με την ομάδα να στηρίζουν περί τους 200 χορηγούς! Κάτι περισσότερο από τρία εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα εισιτήρια που θα εισπραχθούν, μέχρι το τέλος της σεζόν, από τους εντός έδρας αγώνες στο «Mediolanum Forum», ενώ δύο εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τη διάθεση των επίσημων προϊόντων των Μιλανέζων, από τις μπουτίκ τους. Το ποσό που περισσεύει καλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη, Τζόρτζιο Αρμάνι.

«Η απόδοση της επένδυσής μας ανέρχεται στα 3,5 εκατ. ευρώ», εξήγησε ο πρόεδρος Λίβιο Πρόλι, με την Αρμάνι Μιλάνο να συγκαταλέγεται πλέον στις ομάδες της Ευρωλίγκας με τα υψηλότερα μπάτζετ, αν και παραμένει πίσω από τις παραδοσιακές δυνάμεις όπως οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που επενδύουν εκατομμύρια ευρώ ετησίως, έχοντας ως μόνιμο στόχο την πρόκρισή τους στο Φάιναλ Φορ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ