14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δεν περισσεύει κανείς

Δεδομένου ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι (και δεν θα γίνει ποτέ) μάγος ούτε έχει μαγικό ραβδί ήταν αδύνατον να "αγγίξει" τους παίκτες του και μέσα σε δύο μέρες - που μεσολάβησαν από τα παιχνίδια κόντρα σε δύο γερμανικές ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία - να υπάρχει τέτοια βελτίωση.

Λένε (και ισχύει) ότι οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την αλήθεια. Ομως στο χθεσινό παιχνίδι των Ερυθρολεύκων με τη Μπάγερν τα νούμερα ήταν ξεκάθαρα. Κατ΄αρχάς πότε ξαναείχε εφέτος ο Ολυμπιακός σε αγώνα του έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και χωρίς μέσα σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται ο Βασίλης Σπανούλης ; Μη το ψάχνετε ποτέ !

Θέλετε και άλλα ;   Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιζε - κατά μέσο όρο - 11 λεπτά και χθες έπαιξε σχεδόν 17. Ο Ογκουστιν Ρούμπιτ από 13.6 πήγε στα 17.07 και ο Τέιλορ Ρότσεστι από 14.1 ανέβηκε στα 19.36. Αποτέλεσμα ;

Ο Ρότσεστι (τον οποίο όταν αποκτούσε ο Ολυμπιακός ήξερε ότι δεν παίρνει και τον καλύτερο αμυντικό, αλλά έναν έμπειρο και εξαιρετικό οργανωτή παιχνιδιού) απο 3.7 ασίστ που είχε μέσο όρο, μοίρασε 12 με τους Βαυαρούς.  Ο Ρούμπιτ από 5.1 πόντους που πετύχαινε σκόραρε 14 και ο Βεζένκοφ από 5.1 σταμάτησε στους 20 !

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Σπανούλης χρειάστηκε να παίξει - συνολικά - ένα ημίχρονο και όχι 32 λεπτά όπως κόντρα στην Αλμπα. 

Τι έκανε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ; Απλά έδωσε μεγαλύτερο ρόλο και χρόνο στο παιχνίδι σε παίκτες που δεν ήταν (και δεν είναι ακόμα) στην πρώτη γραμμή. Που είχαν ίσως στο μυαλό τους (με τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα μέχρι τώρα) ότι είναι περισσότερο αναπληρωματικοί. Ακόμα και ο Κόνιαρης (εκτός των Βεζένκοφ, Ρούμπιτ και Ρότσεστι) έδειχνε αναβαθμισμένος ακόμα και αν δεν ήταν τόσο πολύ σε νούμερα (έπαιξε 15 λεπτά από τα 13 που έπαιζε). Το έβλεπες όμως στο πρόσωπό του, ότι το ένοιωθε ο ίδιος και αυτό ήταν το σημαντικό. 

Ο Ρότσεστι έπαιξε αρκετό χρόνο και χωρίς πολλές αλλαγές και αυτό τον βοήθησε να ξεδιπλώσει την εμπειρία του. Δεν ήταν έυκολο για τον κόουτς Μπαρτζώκα γιατί για να τον καλύψει στην άμυνα έπρεπε να του βρίσκει κάθε φορά την ιδανική πεντάδα για να ταιριάζει και το πρόσημο να είναι τόσο θετικό (σε αντιστοιχία πάντα με τους πόντους που βάζει ή τις ασίστ που μοιράζει σε σχέση με τους πόντους που δέχεται).

Κάπως έτσι ήρθε εκείνο το εντυπωσιακό διάστημα που οι Πειραιώτες μετέτρεψαν το ρευστό 47-53 αρχικά σε 61-53 (με 14-0 σερί) και στη συνέχεια σε 76-61 (επί μέρους σκόρ 29-8 !

Ολα είχαν πάρει το δρόμο τους με τον Ολυμπιακό να βγάζει ενέργεια, 21 ασίστ και 13 τρίποντα (τα εννέα στο δεύτερο ημίχρονο).

Ακόμα είναι  (πολύ) αρχή, αλλά κάποια δείγματα είναι θετικά αν και στο τέλος θα γίνει ταμείο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ