15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορράς), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Νίκος Λιόλιος (ΓΑΣ Μελίκης)

Ο ΓΑΣ Μελικής πανηγύρισε την τέταρτη του επιτυχία στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου νότου συνεχίζοντας έτσι στα ψηλά της βαθμολογίας. Κορυφαίος για την ομάδα της Βέροιας ο Νίκος Λιόλιος, ο οποίος σταμάτησε τους 26 πόντους κόντρα στους Ικάρους Τρικάλων. Μάλιστα ο 29χρονος γκαρντ ήταν απόλυτα εύστοχος έξω από τη γραμμή των 6,75 γράφοντας 7 τρίποντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

2.Κώστας Μαραπίδης (Αετοί Βέροιας)

Οι Αετοί Βέροιας κατέκτησαν μια πολύτιμη νίκη στο δρόμο για την παραμονή τους στην κατηγορία. Συγκεκριμένα πανηγύρισαν στην παράταση του ΣΚ Ιωαννίνων με τον Κώστα Μαραπίδη να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος σκόρερ πέτυχε 28 πόντους με τους 15 να προέρχονται έξω από τη γραμμή των 6,75.

3.Πάνος Τσατάλας (Τιτάνες Παλαμά)

Το μοναδικό «διπλό» της 6ης αγωνιστικής κατέκτησαν οι Τιτάνες Παλαμά. Οι φιλοξενούμενοι έπειτα από 45 αγωνιστικά λεπτά πανηγύρισαν του Αριστοτέλη στη Φλώρινα με κύριο γνώμονα την άμυνα τους. Παρόλα αυτά στην επίθεση ένας από του βασικούς λόγους της νίκη ήταν ο  Πάνος Τσατάλας, ο οποίος σκόραρε 18 πόντους με ένα καθοριστικό τρίποντο.

4.Φώτης Τάσσος (Νίκη Βόλου)

Στην Νίκη πήγε το μεγάλο ντέρμπι του Βόλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, με τον Φώτη Τάσσο να είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες της αναμέτρησης. Ο 31χρονος παουερ φόργουορντ μπορεί να σκόραρε μόλις 9 πόντους παρόλα αυτά, ήταν τόσο καθοριστικοί που έβγαλαν από τη δύσκολη θέση την ομάδα του στο 4ο δεκάλεπτο και έδωσαν το ροζ φύλλο στο «μπλε» σύνολο.

5.Αντώνης Δαβάνης (ΑΓΣΙ)

Ο ΑΓΣΙ πήρε βαθμολογική ανάσα με την νίκη του κόντρα στον ΦΟ Αριδέας. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους δυο πόντους στα Ιωάννινα με τον Αντώνη Δαβάνη να επικρατεί κατά κράτος στις ρακέτες των δυο πλευρών. Ο ταλαντούχος σέντερ πέτυχε 24 πόντους, ενώ φάνηκε αποδοτικός και μακριά από τη ρακέτα, σημειώνοντας  6 πόντους από τα 6,75.

Προπονητής

Ντάνης Τυριακίδης (Αετοί Βέροιας)

Ο Ντάνης Τυριακίδης διανύει την 3η του σεζόν στον πάγκο των Αετών και πρώτη στις εθνικές κατηγορίες με την ομάδα της Βέροιας. Το έργο του είναι δύσκολο, όμως με νίκες όπως αυτή κόντρα στον ΣΚ Ιωαννίνων τον κάνουν να ελπίζει για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

4ος όμιλος

1.Πέτρος Βελισσαρίου (Κένταυρος Καλλικράτειας)

Ο Κένταυρος Καλλικράτειας με τη νίκη που πήρε απέναντι στην Ελπιδα Αμπελοκήπων ισορρόπησε τα αποτελέσματα του σε 3-3. Μεγάλη συνεισφορά στους 72 πόντους που σκόραρε η ομάδα της Χαλκιδκής είχε ο Πέτρος Βελισσαρίου, ο οποίος σκόρερε τους 20 από αυτούς. Ο 26χρονος γκαρντ που αποτέλεσε μια από τις μεγάλες μεταγραφές της ομάδας, διαθέτει εμπειρία από την Α2 καθώς έχει αγωνιστεί σε Καβάλα και Πευκοχωρι, ενώ φέτος το συνολικό του ταμείο  βρίσκεται στους 87 πόντους.

2.Γιάννης Μανδαλάκης (Ασπίδα Ξάνθης)

Στην κορυφή των σκόρερ του 4ου ομίλου βρίσκεται μέχρι στιγμής ο Γιάννης Μανδαλάκης με 124 πόντους. Ο γκαρντ συνεχίζει την περσινή εξαιρετική χρονιά του με τη φανέλα της Ασπιδας Ξάνθης, ενώ όσον αφορά το ματς κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο έκλεισε το ταμείο του στους 26 πόντους με 2 τρίποντα.

3.Βασίλης Θεογιάννης (ΔΕΚΑ)

Ο «Παίδας» του ΔΕΚΑ για ακόμα μια αγωνιστική έδειξε τις ικανότητες του στο σκοράρισμα. Αυτή τη φορά ο Βασίλης Θεογιάννης «πλήγωσε» τον Απόλλων Καλαμαριάς φτάνοντας τους 25 πόντους με 7 τρίποντα. Ο παίκτης γεννημένος που 2003 φαίνεται πως πιάνει από τα… μαλλιά την ευκαιρία που του δίνεται πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και τη Γ Εθνική.

4.Λεωνίδας Ντίνος (Πανσερραϊκός)

Ένα από τα «φιντάνια» του Πανσερραϊκού έμελλε να είναι ο καθοριστικός παίκτης στη νίκη κόντρα στον Μαντουλίδη. Συγκεκριμένα ο 18χρονος αθλητής έκλεισε στους 17 πόντους το ταμείο του στην τρίτη επιτυχία της ομάδας του.

5.Δημήτρης Σιόλογκας (ΜΕΝΤ)

Η ΜΕΝΤ έφτασε τους 101 πόντους στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής κόντρα στο Ζέφυρο. Στο ξέσπασμα αυτό της ομάδας ο Δημήτρης Σιόλογκας ήταν ένα από τους πιο σταθερούς παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να φτάσει τους 19 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Προπονητής

Γιάννης Στεφανίδης (ΑΣΠΙΣ Ξάνθης)

Η Ασπίδα Ξάνθης πήρε τη νίκη του Μέγα Αλέξανδρου και συνάμα βαθμολογική «ανάσα». Πρωτεργάτης στο συγκεκριμένο επίτευγμα ο προπονητής της ο οποίος εξ αρχής έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να πάρει το προβάδισμα, ενώ και την κρίσιμη στιγμή που οι γηπεδούχοι έφτασαν σε απόσταση τεσσάρων πόντων, με τις κατάλληλες οδηγίες ξεκόλλησε την ομάδα του και βοήθησε προκειμένου να πανηγυρίσει στο +10.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ