20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για το Βορρά.

Προτού σας παρουσιάσουμε τους κορυφαίους, ωστόσο, θα επιθυμούσαμε να εξηγήσουμε, όπως και σε εκείνους του Νότου, το πώς αυτοί θα επιλέγονται και θα παρουσιάζονται. Λόγω του... συνωστισμού, που έχει υπάρξει την τελευταία διετία σε ομάδες και ομίλους, έχουμε προτιμήσει να επιλέγουμε σε κάθε περιφέρεια (Νότος και Βορράς) πέντε κορυφαίους από κάθε τριάδα ομίλων. Θα πρόκειται, δηλαδή, για μια πεντάδα κι έναν προπονητή από τους τρεις ομίλους του Νότου και, εν συνεχεία, το αντίστοιχο στο Βορρά.

Οι συνεργάτες του Basketa.gr επιχειρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να παρουσιάσουν τους κορυφαίους κάθε αγωνιστικής, με πρώτα κριτήρια την προσωπική απόδοση, την κρισιμότητα και τη διακύμανση των παιχνιδιών, αποφεύγοντας έτσι όσο περισσότερες αδικίες ή παραλείψεις μπορεί να υπάρξουν.

Περνάμε, λοιπόν, στην παρουσίαση για τον Βορρά.

1) Γιάννης Αναγνωστάκης (Σπάρτακος Ιωαννίνων)

Η νέα δύναμη του ΑΣΙ Βίκος έχει έρθει για μεγάλα πράγματα στις εθνικές κατηγορίες και ο 27χρονος γκαρντ φαντάζει ως ο ιδανικός ηγέτης. Έχοντας σπουδαίες παραστάσεις μέχρι και από την Basket League, επιβεβαίωσε από την πρεμιέρα κιόλας με τους 26 πόντους του με δύο τρίποντα το πόσο άξιζε η επένδυση του Σπαρτάκου για την επιστροφή στον τόπο του, καθώς η καριέρα του ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του ΑΓΣΙ. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης μοιάζει αποφασισμένος για όλα.

2) Παντελής Χαραλαμπίδης (ΑΟΚ Βέροιας)

Άλλος ένας νεαρός παίκτης ικανός να πάρει πάνω του το «βάρος» για την ομάδα του. Ο ΑΟΚ Βέροιας έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια να μείνει στις εθνικές κατηγορίες με τρομερό κόπο, αναδεικνύοντας αρκετούς παίκτες στην ηλικία του και πιο νέους, με τον ίδιο να δείχνει επίσης έτοιμος να πρωταγωνιστήσει, όντας κομβικός με 18 πόντους και τρία τρίποντα απέναντι στον ΦΟ Αριδαίας. Ο Παντελής Χαραλαμπίδης πείστηκε να παραμείνει και το περασμένο καλοκαίρι, σε μια συμφωνία συμφέρουσα για τις δύο πλευρές.

3) Γιάννης Δασκαλόπουλος (Σταυρούπολη)

Μετά από τόσα χρόνια στο Στρατώνι, όπου ήταν η «σημαία» του συλλόγου, πήγε στη Σταυρούπολη με σκοπό να αναδείξει ακόμη μια ομάδα στις εθνικές κατηγορίες. Η αρχή ήταν ιδανική στην Ξάνθη, κόντρα στον Αρίωνα, με τον ίδιο να συνεισφέρει με 25 πόντους, σε μια απόδοση που για τον ίδιο είναι... μια απλή μέρα στη δουλειά. Η αξία του Γιάννη Δασκαλόπουλου, όσο κι αν περνούν τα χρόνια, παραμένει αναμφισβήτητη.

4) Γιώργος Τασιούδης (Αριστοτέλης Φλώρινας)

Ο πολύπειρος φόργουορντ είναι... λίρα εκατό σε όποια ομάδα κι αν αγωνιστεί. Βρέθηκε στον Αριστοτέλη Φλώρινας, ώστε να κάνει πρωταθλητισμό και είναι από αυτούς, που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή, ώστε ο στόχος μιας ομάδας να επιτευχθεί, με τους 18 του πόντους να παίζουν καταλυτικό ρόλο στο ντέρμπι κορυφής της πρεμιέρας με τον Ναύαρχο Βότση. Όποιος θέλει να πετύχει, επενδύει στον Γιώργο Τασιούδη.

5) Γιώργος Αναγνωστόπουλος (ΓΣ Σοφάδων)

Στα 41 του χρόνια, παίζει λες και είναι... 21 ετών. Η λατρεία του για το παιχνίδι και το ταλέντο του είναι στοιχεία αναμφισβήτητα και αποτελεί εγγύηση σε όποια ομάδα κι αν βρεθεί, με τον ΓΣ Σοφάδων, φυσικά, να γνωρίζει πολύ καλά τι έπαιρνε, όταν τον αποκτούσε το καλοκαίρι του 2020, κάτι που αποδείχθηκε, άλλωστε, από τους 22 πόντους με τέσσερα τρίποντα κόντρα στην Νίκαια Λάρισας. Όσο παίζει έτσι, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος επιβεβαιώνει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Προπονητής: Πέτρος Μουρουζίδης (Αριστοτέλης Φλώρινας)

Μετά από τρία χρόνια στον Πρωτέα Γρεβενών, βρήκε το επόμενο πρότζεκτ του στον Αριστοτέλη Φλώρινας, γνωρίζοντας πολύ καλά το πώς μια ομάδα μπορεί να κάνει κάτι σπουδαίο με τη δική του καθοδήγηση. Οι... διαθέσεις της ομάδας του φάνηκαν από την πρεμιέρα, όπου κατέβασε στους 61 πόντους εκτός έδρας μια ομάδα με το ταλέντο του Ναυάρχου Βότση, παίρνοντας έτσι το ντέρμπι της πρεμιέρας. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, δείγμα του τι έχει ετοιμάσει για αυτό το σύνολο ο Πέτρος Μουρουζίδης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ