17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τον Νότο.

Προτού σας παρουσιάσουμε τους κορυφαίους, ωστόσο, θα επιθυμούσαμε να εξηγήσουμε το πώς αυτοί θα επιλέγονται και θα παρουσιάζονται. Λόγω του... συνωστισμού, που έχει υπάρξει την τελευταία διετία σε ομάδες και ομίλους, έχουμε προτιμήσει να επιλέγουμε σε κάθε περιφέρεια (Νότος και Βορράς) πέντε κορυφαίους από κάθε τριάδα ομίλων. Θα πρόκειται, δηλαδή, για μια πεντάδα κι έναν προπονητή από τους τρεις ομίλους του Νότου και, εν συνεχεία, το αντίστοιχο στο Βορρά.

Οι συνεργάτες του Basketa.gr επιχειρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να παρουσιάσουν τους κορυφαίους κάθε αγωνιστικής, με πρώτα κριτήρια την προσωπική απόδοση, την κρισιμότητα και τη διακύμανση των παιχνιδιών, αποφεύγοντας έτσι όσο περισσότερες αδικίες ή παραλείψεις μπορεί να υπάρξουν.

Περνάμε, λοιπόν, στην παρουσίαση για τον Νότο, με το Βορρά να ακολουθεί σε ξεχωριστό κείμενο.

1) Γιάννης Τζιβελέκας (Δάφνη)

Είναι ακόμη σε αρκετά νέα ηλικία, ήτοι στα 25 του, αλλά μπορεί να σταθεί ως ηγέτης σε πολλές ομάδες και όχι μόνο της Γ' Εθνικής φυσικά, όπως έχει αποδείξει. Στην ιστορική Δάφνη, όμως, το... οικείο περιβάλλον προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και η εμφάνισή του στην Φρεαττύδα με τον Πορφύρα ήταν ενδεικτική για το τι θα ακολουθήσει μέσα στη σεζόν. Ο Γιάννης Τζιβελέκας είχε 28 πόντους με τρία τρίποντα, οδηγώντας με ασφάλεια την ομάδα του σε ένα σημαντικό πρώτο «διπλό», αφού η πρώτη αγωνιστική είναι πάντοτε ιδιαίτερη.

2) Βασίλης Τζίμης (Σφήκα Αμαλιάδας)

Είναι ακριβώς ο παίκτης, που έκανε τη διαφορά στο «διπλό» της Σφήκας Αμαλιάδας με τον Γλαύκο, όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και νωρίτερα, αφού οι Ηλείοι είχαν «κλέψει» τελευταία στιγμή τον Έλληνα γκαρντ από τους Αχαιούς το περασμένο καλοκαίρι. Μπορεί η κουβέντα που κάνουμε να είναι λίγο... μπακαλίστικη, αλλά φανταστείτε μόνο ο Βασίλης Τζίμης να βρισκόταν στην απέναντι όχθη και να είχε σημειώσει εκεί 21 πόντους με τρία τρίποντα. Κάπως έτσι, το σύνολο του Βασίλη Νιπεργιάλη έκανε μια ιδανική αρχή.

3) Ιωσήφ Μπούσι (Καλαμάτα)

Στην Πάτρα ήταν απλά απολαυστικός και η πρεμιέρα της Καλαμάτας στέφθηκε από ένα φοβερό «διπλό» επί της Παναχαϊκής. Ο γκαρντ των Μεσσηνίων, που πάντοτε «κουμπώνει» σε όσα ζητά ο Παύλος Νώντας, «ώθησε» την ομάδα του στο εκπληκτικό της ξεκίνημα και βοήθησε σε καθοριστικές στιγμές, όπου οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πιέσουν, ολοκληρώνοντας με 21 πόντους και έξι τρίποντα. Ο Ιωσήφ Μπούσι, κάπως έτσι, παίρνει θέση στην πεντάδα μας σε ένα... αρκετά κοντό σχήμα.

4) Σπύρος Μοτσενίγος (Μίλων)

Θα επιμείνουμε σε χαμηλό σχήμα... ειδικών καταστάσεων, καθώς δεν μπορεί να μείνει εκτός πεντάδας ο άνθρωπος, που «σκότωσε» τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ντέρμπι κορυφής της πρεμιέρας. Ο Μίλων πήρε μια σπουδαία νίκη εκτός έδρας και την οφείλει σε μεγάλο βαθμό σε έναν παίκτη, που είναι... γεννημένος σουτέρ υψηλού επιπέδου. Ο Σπύρος Μοτσενίγος δεν είχε απλά 21 πόντους με τρία τρίποντα, αλλά έδωσε στο φινάλε το γενικό πρόσταγμα για ένα «διπλό», που προϊόντος του χρόνου θα μπορούσε να σημαίνει έως και άνοδο, αν και δεν πρέπει να βιαζόμαστε από την πρώτη αγωνιστική να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα.

5) Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Τελεθριακός)

Συνεχίζει ασταμάτητα να... γοητεύει τα παρκέ στα 38 του χρόνια και να κάνει επίδειξη απέναντι σε κάθε αντίπαλό του στη ρακέτα. Ο Έλληνας ψηλός ήταν εκπληκτικός στην πρεμιέρα με το Πικέρμι, προσφέροντας σε μια εμφατική νίκη του Τελεθριακού με 27 πόντους και τρία τρίποντα, με την ομάδα του να δείχνει έτοιμη για κάτι αξιόλογο στην φετινή Γ' Εθνική. Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης φροντίζει πάντοτε να επιβεβαιώνει την φράση περί... παλιού καλού κρασιού.

Προπονητής: Νίκος Καραγιάννης (Μίλων)

Μιλήσαμε πριν για «διπλό» τεράστιας σημασίας και για νίκη σε ντέρμπι κορυφής στην πρεμιέρα. Πώς να μην ανακηρυχθεί, λοιπόν, ο προπονητής της θριαμβεύτριας ομάδας και καθοδηγητής αυτής της επιτυχίας ως ο προπονητής της αγωνιστικής; Όταν υπέγραφε με τον Νίκο Καραγιάννη, άλλωστε, ο Μίλων φανέρωνε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να πρωταγωνιστήσει και αυτό κάνει από το ξεκίνημα αυτής της χρονιάς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ