18.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Γολέμης: «Ο περσινός τελικός ήταν εφιάλτης»

Γολέμης: «Ο περσινός τελικός ήταν εφιάλτης»

 

Η εισαγωγή στην κλήρωση των ημιτελικών δεν είχε μόνο τις συνηθισμένες ευχές. Τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό, βρήκαν τη θέση τους στο τραπέζι με τον απόηχο να δηλώνει ακόμη «παρών». Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ήταν αυτός που άνοιξε την κουβέντα, αναφερόμενος στα όσα βίωσε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας και την απάντηση του επροσώπου του Άρη, Δημήτρης Παπακυριάκη, αλλά και την παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς-να υπενθυμίσουμε- ο τελικός ήταν ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

Ο Αριστείδης Γολέμης τόνισε: «Θεωρώ υπεύθυνοι πως είναι οι υπεύθυνοι των ομάδων. Ο τελικός ήταν εφιάλτης, παρά τις διαβεβαιώσεις των ομάδων και του Άρη ειδικά, καθώς με τη συμφωνία του Παναθηναϊκού έγινε στη Θεσσαλονίκη. Με την επιθετικότητα που νιώσαμε και την κακή συμπεριφορά. Χωρίς έλεγχο έμπαιναν κατά εκατοντάδες μέσα χωρίς εισιτήρια, χωρίς τίποτα, για να καταλήξουμε σε έναν τελικό ντροπή για το θεσμό. Κι αυτό παρά το ότι υπήρχε η συμπαράσταση όλων να γίνει στη Θεσσαλονίκη, για τον Άρη, για την πόλη... Ευθέως σας λέω πως υπεύθυνοι ήσασταν εσείς. Μετά από συζητήσεις και σε συνεννόηση με την αντίπαλη ομάδα καταλήξαμε σε αυτό που είδαμε. Θα ήθελα να παρακαλέσω να γίνει ένα μεγάλο μάθημα. Ήταν προσβολή προς τον θεσμό. Από φέτος θα είμαστε αρκετά πιο σκληροί και ως ΕΟΚ. Έχουμε την ευθύνη ο καθένας να συγκρατήσει τα πλήθη. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του Άρη το ζήσατε. Δεν είναι υπεύθυνη η ΕΟΚ να τηρήσει την τάξη. Κάνει αθλητισμό, όχι αστυνόμευση. Δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς, γιατί μπαίνουν οι φίλαθλοι με την ανοχή των ομάδων. Υπεύθυνη είναι η αστυνομία που δεν έκανε τίποτα πέρυσι. Η ΕΟΚ δεν ανέχεται πια τέτοια υποβάθμιση του θεσμού. Έχετε ευθύνη να ελέγξετε τους ανθρώπους σας και σας ζητάμε να το κάνετε υπεύθυνα για να πάρει και ο θεσμός την αξία που πρέπει να έχει.»

Ο Δημήτρης Παπακυριάκης, πήρε το λόγο για να απαντήσει: «Δεν περίμενα αυτή την ημέρα και ώρα να έρχεστε και να κάνετε ευθεία επίθεση για τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό. Θεωρούμε πως το ποιος φταίει είναι μια μεγάλη κουβέντα που δεν αφορά αυτή τη στιγμή τον κόσμο. Θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε μια άλλη στιγμή και δημόσια, αλλά όχι εδώ. Και μένω εδώ. Υπάρχει σοβαρός αντίλογος για το ποιος φταίει. Χαίρομαι που δεν θα υπάρχει η περσινή αντιπαράθεση για το πού θα γίνει η έδρα. Και πιστεύω πως θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Θεωρούμε παντελώς άστοχη την επίθεση αυτή».

Η τοποθέτηση αυτή έφερε και νέα απάντηση από τον Γολέμη: «Λυπάμαι που τη βρίσκεται άστοχη τη συζήτηση αυτή. Να κρίνουμε και τους ενόχους και τους υπεύθυνους κάποια στιγμή. Πήγα να πεθάνω και ο χρηματοδότης σας μου έκανε επίθεση. Και σταματήστε την κουβέντα εδώ. Είσαστε αναιδής. Κάνω μια υπόδειξη για αυτά που είδαμε πέρυσι να μην ξαναγίνουν. Επιεικώς δεν σας έχω κάνει μήνυση.»

Το λόγο πήρε στο σημείο αυτό ο Γιαννακόπουλος: «Ντραπήκαμε να έχουμε πάρει θέση υπέρ του Άρη και να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να έρχεται ο χρηματοδότης της ομάδας και να λέει « Άστην την οικογένειά σου στο ξενοδοχείο, να τελειώνουμε να γίνει ο αγώνας.» Και μετά τον αγώνα να έρχεται και να λέει «συγχαρητήρια καταφέραμε να κάνουμε έναν τελικό με οικογένειες και παιδάκια». Πραγματικά ντρεπόμουν.»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, πήρε τον λόγο για να προσθέσει: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις. Ο χρόνος και οι υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να γίνουν οι δύο ημιτελικοί, όπως θα θέλαμε. Γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να γίνει ένας ημιτελικός. Και ο τελικός έχει οριστεί από τώρα στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο. Είναι από τα καλύτερα γήπεδα και από εγκαταστάσεις και για τον έλεγχο. Δεν θέλουμε να τρέχουμε πάλι την τελευταία στιγμή για το που θα γίνει ο αγώνας. Ζητάμε τη συνδρομή όλων να διεξαχθεί ο τελικός μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να φροντίσουμε όλοι να τα αποβάλλουμε. Υπήρχαν πολλά κενά στις κερκίδες στους αγώνες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Υπάρχει μια κρίση, αλλά τουλάχιστον να φροντίσουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι ένα σημαντικός παράγοντας που είναι σε ανοιχτό κανάλι, θα υπάρχει μεγαλύτερη θεαματικότητα, αλλά το σημαντικό είναι να φέρουμε τις οικογένειες στα γήπεδα. Καλή επιτυχία σε όλους. Και ο πιο καλός και πιο τυχερός να νικήσει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ