25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Τζόουνς άφησε… με το «αχ» τον Κόροιβο

Με τον Κάμερον Τζόουνς να "σκοτώνει" τον Κόροιβο στα 7", η Κύμη κέρδισε με 62-60 και κοιτάζει ακόμη πιο ψηλά για τα playoffs, ενώ οι Ηλείοι αν θέλουν να μείνουν στη Stoiximan.gr Basket League πρέπει να κερδίσουν τα Τρίκαλα, χάνοντας μόλις μία τεράστια ευκαιρία.

Ο Κόροιβος ήταν έτοιμος για την... ανατροπάρα της χρονιάς στην φετινή Stoiximan.gr Basket League, επιστρέφοντας από τη "δαντική κόλαση" του -14, για να φτάσει πολύ κοντά στο "διπλό" παραμονής στην Χαλκίδα. Ο Κάμερον Τζόουνς, όμως, είχε άλλη άποψη και με καλάθι του στα 7" πριν από την εκπνοή, χάρισε με 62-60 την νίκη στην Κύμη, που κοιτάζει πιο ψηλά στη βαθμολογία, ενώ οι Ηλείοι θα χρειαστεί να κερδίσουν τα Τρίκαλα, ώστε να μείνουν στην κατηγορία. 

Το παιχνίδι

Ένας εξαιρετικός στην αρχή Κεμπ επιχείρησε να δώσει το σύνθημα στον Κόροιβο (4-9 στο 4'), αλλά Μανωλόπουλος και Βίλιαμσον είχαν άμεσα τις απαντήσεις, ώστε οι γηπεδούχοι να φέρουν τούμπα την κατάσταση (16-9 στο 6') και το τέλος της περιόδου να τους βρει μπροστά με πέντε πόντους (20-15). Στο γρήγορο 0-8 των παικτών του Καλαμπάκου, υπήρξε επίσης αντίδραση με έναν εκπληκτικό Τσαγκαράκη, που ώθησε την ομάδα του στο  +12 με τρίποντο (36-24), για να κλείσει ιδανικά το 20λεπτο (40-26). 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η κατάσταση δεν μπορούσε να αλλάξει ιδιαίτερα, αφού ναι μεν ο Κόροιβος ήταν ήταν σαφώς βελτιωμένος στην άμυνα, αλλά πέραν του Χάινς κανείς άλλος δεν πήρε πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα το 53-41 της περιόδου. Κάπου εκεί, η επίθεση άρχισε να λειτουργεί και η ολική επαναφορά ήταν πραγματικότητα. 

Το 0-15 δια χειρός Σαχπατζίδη και Κάρσον άλλαξε τα δεδομένα και τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος ο Κόροιβος ήταν έτοιμος για... απόδραση (53-56). Η Κύμη δεν έμεινε άπραγη και δύο τρίποντα των Μπάρλου και ΜακΦάντεν την κράτησαν όρθια στα 70" πριν από το φινάλε (60-60). Ο Πόσλει και ο ΜακΦάντεν αστοχούν, για να κάνει λάθος ο Σπυριδωνίδης και να χαρίσει την μπάλα την αντίπαλό του, κάτι που κόστισε το καλάθι του Τζόουνς στα 7". Ο Λάνγκφορντ κερδίζει βολές, αλλά... τις πετάει στα σκουπίδια, με τη δεύτερη επίτηδες και χωρίς αποτέλεσμα, για να καταλήξει στην Κύμη το ματς. 

Δεκάλεπτα: 20-15, 40-26, 53-41, 62-60

ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ... ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ: Άνθρωπος του αγώνα δε θα μπορούσε παρά να είναι ο Κάμερον Τζόουνς, που έκρινε την μοίρα του με εκείνο το καλάθι. Και όλα αυτά σε ένα μέτριο ματς όπου είχε 8 πόντους με δίποντα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το 50% των τριπόντων της Κύμης κόντεψε να αντισταθμιστεί από τις δύο παραπάνω κατοχές και τους 16 παραπάνω πόντους στο ζωγραφιστό από τον Κόροιβο (18-34). Αλλά... Τζόουνς και Λάνγκφορντ. 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ