22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γκέλα της “λαβωμένης” Μακάμπι, “ίδρωσαν” ΤΣΣΚΑ και “Μπάρτσα” (vids)

Η πρώτη δόση της 21ης αγωνιστικής ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Πέντε παιχνίδια που δεν κρίθηκαν με διαφορά μεγαλύτερη των 12 πόντων. Τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν η ήττα της Μακάμπι στο Μόναχο αλλά και εκείνη του Ολυμπιακού από τη Ζενίτ. ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα έστω και με δυσκολία βρήκαν τον τρόπο να επιβληθούν της Βαλένθια και του Ερυθρού Αστέρα αντίστοιχα, ενώ η Μπασκόνια τα κατάφερε κόντρα στη Χίμκι.

 

ΖΕΝΙΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 91-87

 


Ακόμη πιο μακρινός έγινε ο στόχος του Ολυμπιακού για παρουσία στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Στην πραγματικότητα η σημερινή ήττα από τη Ζενίτ με 91-87 περιόρισε δραματικά τις ελπίδες του αφού ηττήθηκε από μία ομάδα της “ουράς”. Οι “παλιοσειρές” (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου) έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν όμως ο Ολυμπιακός δεν πήρε βοήθεια από τους Αμερικανούς του. Πολ, Ρότσεστι, Μπάλντουϊν και Ρούμπιτς δεν έδωσαν ούτε πόντο έχοντας συνολικά 0/16 σουτ!

 


Θυμηθείτε λεπτομέρειες του αγώνα της Sibur Arena

 


Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης...

 

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 81-70

 


Η Βαλένθια έγινε “στενός κορσές” στην ΤΣΣΚΑ για 30 λεπτά. Στο τέλος όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν τη δουλειά χωρίς σοβαρή πίεση και σε σημαντικό βαθμό χάρη στη συνέπεια με την οποία εκτέλεσαν από την περίμετρο αφού μέτρησαν 14/22 τρίποντα έναντι 8/29 των Ισπανών. Στους κορυφαίους της ΤΣΣΚΑ ανήκε και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 11 πόντους, τρεις ασίστ, δύο ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα.

 


Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα της Μόσχας...

 


Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης της ΤΣΣΚΑ με τη Βαλένθια...

 

 

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΜΑΚΑΜΠΙ 80-68

 


Στο Μόναχο σταμάτησε το σερί των τριών νικών της Μακάμπι που έχοντας υποστεί σοβαρά πλήγματα τον τελευταίο καιρό και δεν είχε διαθέσιμο τον Αμάρε Στάνταμαϊρ, υποχρεώθηκε στην ήττα από την Μπάγερν που μπορεί να μην την “εκτροχιάζει” ως προς τον στόχο της τετράδας, αλλά την ανάγκασε να υποχωρήσει έναντι της Μπαρτσελόνα. Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι (23-12 στο 10') και παρότι η Μακάμπι επέστρεψε, βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη μετά από έξι διαδοχικές ήττες.

 


Θυμηθείτε όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Μακάμπι...

 

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα του Μονάχου...

 

 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΕΡ.ΑΣΤΕΡΑΣ 86-82

 


Έκανε αυτά που φαίνονταν εύκολα μετά την πρώτη περίοδο (29-19), δύσκολα, όμως η Μπαρτσελόνα άντεξε στην πίεση που της έβαλε ο Ερυθρός Αστέρας και έφτασε στη 15η νίκη της σε 21 παιχνίδια. Σε αυτό συνετέλεσε η προσωπικότητα του Νίκολα Μίροτιτς που τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους σε σχεδόν 27 λεπτά συμμετοχής.

 


Οι λεπτομέρειες του αγώνα της Βαρκελώνης...

 

 

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΧΙΜΚΙ 83-79


Επιστροφή στις νίκες για τους Βάσκους έπειτα από τρεις σερί ήττες έστω και με μεγάλη δόση δυσκολίας απέναντι στη Χίμκι. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς εκτέλεσε με μόλις 23,5% στα τρίποντα όμως κυριάρχησε στα ριμπάουντ (42 έναντι 33) παρότι η Χίμκι πήρε περισσότερους πόντους από δεύτερες επιθέσεις (21 έναντι 18). Η οχτάδα παραμένει δύο νίκες μακριά αλλά η Μπασκόνια ζει, άρα μπορεί να ελπίζει.


Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα της Μπασκόνια με τη Χίμκι...

 


Δείτε συνοπτικά τα αποψινά αποτελέσματα και το πρόγραμμα της Παρασκευής...

 


Δείτε πως διαμορφώθηκε η κατάταξη μετά τα πέντε αποψινά παιχνίδια...

 

 

Photo Credits: Euroleague



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ