20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Μπασκόνια «βύθισε» κι άλλο τη Χίμκι (vid)

H Mπασκόνια επιβλήθηκε με 83-79 της Χίμκι στη «Χώρα των Βάσκων» για την 21η αγωνιστική της Euroleague, επιστρέφοντας στις νίκες και παράλληλα τραβώντας όλο και πιο μακριά από την οκτάδα τους Ρώσους.

Σε ένα ματς όπου οι αστέρες και των δύο ομάδων (Σενγκέλια - Σβεντ) έμειναν σε «ρηχά νερά», η επίθεση της Μπασκόνια είχε περισσότερες λύσεις και κάλυψε το κενό του Γεωργιανού. Με τις άμυνες σε ρόλο... κομπάρσου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 47-44 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά χωρίς καμία να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο ματς. 

Στο δεύτερο μέρος η Χίμκι φάνηκε πήρε τα ηνία του αγώνα βρήκε δημιουργία στην επίθεση και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 61-63. Η άμυνα της Μπασκόνια όμως έκανε την εμφάνισή της στο 4ο καθοριστικό δεκάλεπτο και οι Βάσκοι ανέκτησαν το προβάδισμα. Στο 39' μία τρίποντη «βόμβα» του Σβεντ μείωσε το σκορ στον πόντο (80-79) αλλά στη «ρουλέτα» των βολών που ακολούθησε, Κάρασεφ και Σβεντ είχαν 0/4 ενώ οι παίκτων των γηπεδούχων αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και «κλείδωσαν» τη νίκη. Στο 8-13 πλέον το ρεκόρ της Μπασκόνια, ενώ στο 9-12 υποχώρησε η Χίμκι. 

Ο MVP: O Σέιβον Σιλντς πέτυχε 22 πόντους «κουβαλώντας» το βάρος της επίθεσης της Μπασκόνια και παίζοντας και για τον Σενγκέλια ο οποίος τέλειωσε το ματς με μόλις 8.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Αλεξέι Σβεντ είχε 3/15 εύστοχα τρίποντα, επιχειρώντας σχεδόν τις μισές προσπάθειες της Χίμκι πίσω από τα 6,75 μ. Οι Ρώσοι συνολικά είχαν 10/35 τρίποντα και με τέτοια ποσοστά από τον αρχηγό τους αλλά και συνολικά, δεδομένου ότι το παιχνίδι τους είναι βασισμένος στην επιθετική παραγωγικότητα, δεν θα μπορούσαν να κερδίσουν όσο κοντά κι αν έφτασαν.

https://www.youtube.com/watch?v=3228wS9V8so

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ