17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γιούινγκ, Μπάρλοου και τώρα Μάρεϊ (vids)

Πάτρικ Γιούινγκ Τζούνιορ και Κέλσεϊ Μπάρλοου έφεραν στα Τρίκαλα BC λίγη από την… αύρα του πατέρα τους. Το ίδιο θέλει να κάνει και Λαμόντ Μάρεϊ Τζούνιορ.

Οι πρωτότοκοι γιοι των Πάτρικ Γιούινγκ, Κεν Μπάρλου και Λαμόντ Μάρεϊ επέλεξαν τους Θεσσαλούς για αγωνιστούν και, με αφορμή τη μεταγραφή του τελευταίου, το basketa.gr σας θυμίζει μερικά από τα κατορθώματα των διάσημων πατεράδων τους.

Πάτρικ Γιούινγκ και Πάτρικ Γιούινγκ Τζούνιορ (2013-2014)
Η ανακοίνωση του Πάτρικ Γιούινγκ Τζούνιορ από τα Τρίκαλα BC συνδέθηκε με την ελπίδα του ερχομού του πατέρα του στη χώρα μας, ωστόσο οι τότε επαγγελματικές υποχρεώσεις του ως μέλος των Σάρλοτ Χόρνετς δεν του το επέτρεψαν. Ο θρύλος του ΝΒΑ και μέλος του Hall of Fame έχει συνολικά έξι παιδιά, το μεγαλύτερο εκ των οποίων φέρει το όνομά του. Επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του ντραφτ του 1985 κι αγωνίστηκε με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς, Σιάτλ Σούπερσονικς και Ορλάντο Μάτζικ. Αναδείχθηκε έντεκα φορές all star, κορυφαίος ρούκι το 1986, ωστόσο δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πολυπόθητο δακτυλίδι.

Έχει έναν τίτλο κολεγιακού πρωταθλήματος με το Τζόρτζταουν (1984), το οποίο ανέλαβε φέτος ως προπονητής, και δύο χρυσά μετάλλια με την Εθνική ΗΠΑ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1992. Ο γιος του έμεινε ένα χρόνο στη θεσσαλική πόλη, έχοντας κατά μέσο όρο 12,9 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1 κλέψιμο στην Basket League, ενώ εν συνεχεία μεταγράφηκε στην Κηφισιά. Στα 33 του, έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, κατέχοντας εδώ και δύο χρόνια διευθυντικό πόστο στο Τζόρτζταουν.

https://www.youtube.com/watch?v=sgI0YCVse9U

Κεν Μπάρλοου και Κέλσεϊ Μπάρλοου (2016-2017)
Με μ.ό. 14π., 4,3 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 1,3 κλεψίματα, ο Κέλσεϊ Μπάρλοου εξασφάλισε τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια κι έκανε υπερήφανο τον πατέρα του, που ταξίδεψε το χειμώνα στη χώρα μας για να τον απολαύσει εν δράσει. Ο Κεν Μπάρλοου είδε το γιο του να γεννιέται στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων στη Γενεύη, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο παλαίμαχος φόργουορντ επιλέχθηκε στο νούμερο 23 του ντραφτ το 1986, αλλά δεν έπαιξε στο ΝΒΑ. Ολίμπια Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΠΑΟΚ, Ρέτζιο Καλάμπρια, Μπενετόν Τρεβίζο, Πιστόια, Μοντεκατίνι, Σάσαρι και Λιβόρνο τον είδαν να αγωνίζεται με τη φανέλα τους και να κατακτούν, μαζί, ευρωπαϊκούς και εγχώριους τίτλους.

https://www.youtube.com/watch?v=WI5Jwk-lLo8

Λαμόντ Μάρεϊ και Λαμόντ Μάρεϊ Τζούνιορ (2017-2018)
Ο Λαμόντ Μάρεϊ δεν κατάφερε όσα ο πρώτος ξάδερφός του, Τρέισι (πρωταθλητής ΝΒΑ το 1995 με τους Χιούστον Ρόκετς), ούτε έγινε τόσο γνωστός στην Ελλάδα όσο εκείνος (Παναθηναϊκός 2004-2005, ΠΑΟΚ 2005-2006). Ξάδερφός του είναι και ο Άλαν Χιούστον, δύο φορές all star ως μέλος των Νιου Γιορκ Νικς (2000, 2001). Από αμφότερους επιλέχθηκε ψηλότερα στο ντραφτ, συγκεκριμένα στο νούμερο 7 το 1994 από τους Λος Άντζελες Κλίπερς, κι είχε παρουσία στο ΝΒΑ φορώντας τη φανέλα των Καλιφορνέζων, των Τορόντο Ράπτορς και των Νιου Τζέρσεϊ Νετς, πριν παίξει στην Κίνα (Γκουαντόνγκ Τάιγκερς), το Μπαχρέιν (Αλ Μουχαράκ) και τα πρωταθλήματα των ΑΒΑ και IBA! Ο γιος του δεν θα μπορούσε να μην έχει το… οικογενειακό μικρόβιο κι έρχεται στους Θεσσαλούς για να αποδείξει τις δυνατότητές του, βοηθώντας τους παράλληλα να επιτύχουν τους στόχους τους στο νέο πρωτάθλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=o3wHvoErYuA

https://www.youtube.com/watch?v=Y0rX_bX4JMo



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ