22.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Για μια θέση στους ομίλους του FIBA Europe Cup

Στο Μόναχο κλήρωσε για τις ομάδες που παίρνουν μέρος στα προκριματικά του FIBA Europe Cup, διεκδικώντας θέση στην κανονική περίοδο.

Είκοσι δύο ομάδες από δεκαέξι χώρες δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση και οι δέκα εξ αυτών θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από τα προκριματικά. Θα δώσουν διπλούς αγώνες, εντός κι εκτός έδρας, στις 2 και τις 9 Οκτωβρίου και οι νικήτριες θα εξασφαλίσουν θέση στους ομίλους, το «τζάμπολ» των οποίων θα γίνει στις 23 Οκτωβρίου.

Τα ζευγάρια των προκριματικών, όπως προέκυψαν απόν την κλήρωση:
Ταρτού (Εσθονία)-Κατάγια (Φινλανδία)
Μπιρόι (Βουλγαρία)-Λέιντεν (Ολλανδία)
Μπόρισφεν (Λευκορωσία)-Ντνίπρο (Ουκρανία)
Κφουμ Μπόρας (Σουηδία)-Καρσίγιακα (Τουρκία)
Ραχοβέτσι (Κόσοβο)-Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία)

Στους ομίλους του FEB τοποθετήθηκαν, ήδη, οι Σαρλερουά και Μπράσελς (Βέλγιο), Κόρμεντ και PVSK (Ουγγαρία), Μπαχτσεσεχίρ (Τουρκία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Σιμπίου (Ρουμανία), Λάντστεντ Ζβόλε (Ολλανδία), Αϊρόνι Νες Ζιόνα (Ισραήλ), Λέφσκι Λουκόιλ (Βουλγαρία), Ενισέι (Ρωσία) και ΑΠΟΕΛ (Κύπρος), ως εξής:

-Θα προστεθούν άλλες δεκαπέντε ομάδες από το Basketball Champions League, μετά τον αποκλεισμό τους από τα προκριματικά.
-Σε περίπτωση που οι ομάδες με αστερίσκο πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν στην κανονική περίοδο του BCL, τότε τη θέση τους θα πάρει ένας «τυχερός ηττημένος» από τα προκριματικά του FEB, ανάλογα με την κατάταξή τους βάσει της ειδικής βαθμολογίας της διοργάνωσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ