19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατράς: “Και να τα ονειρευόμασταν θα μας έλεγαν τρελούς”

Σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας, Μάκης Γιατράς, διατηρώντας πάντα το ιδιαίτερο στυλ του και την ειλικρίνειά του. 

Για το πώς περνά την καραντίνα: «Κάνουμε υπομονή. Στην Πάτρα είμαι. Έχουμε κρατήσει χαμηλά, πάνε καλά τα πράγματα αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας. Στην αρχή ήταν βάλσαμο γιατί ξεκουραστήκαμε, τώρα έχουμε αρχίσει και βαριόμαστε. Τώρα ανακάλυψα και το σπίτι μου, που ζούσα, αλλά δεν το είχα δει. Μένω σπίτι με την οικογένεια, βλέπουμε ταινίες για να περνά και η ώρα». 

Για το τι μαθαίνει για το Eurocup: «Ήταν να γίνει αρχές Μαρτίου για να προλάβουν, να το πάνε γρήγορα. Διαφώνησαν η Μονακό και η Τόφας. Αυτά που ακούμε είναι αυτά που διαβάζουμε. Πιστεύω θα βρεθεί μια λύση για να τελειώσει το Γιουροκαπ και η Ευρωλίγκα μέσα στο Σεπτέμβρη. Όμως ό,τι και να λέμε είναι εικασίες, αν δεν τελειώσει όλο αυτό που ζούμε». 

Για το αν επιτηρεί τους παίκτες: « Οι επαγγελματίες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ξέρουν ότι τι πρωτάθλημα τα ελληνικό δεν θα συνεχιστεί. Έχουν πάρει κάποιο πρόγραμμα. Η επικοινωνία είναι σε ανθρώπινο επίπεδο, για να δούμε αν είναι καλά». 

Για το αν σχεδιάζει τη νέα σεζόν: «Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Να μας βοηθήσει ο Θεός. Είναι μια από τις φορές που ο κόσμος μιλάει καλά για την Ελλάδα. Είμαστε ένα ευλογημένο μέρος. Ο αθλητισμός θα υπάρχει πάντα. Τώρα αν θα υπάρχει με μικρότερο μπάτζετ θα το δούμε όταν τελειώσει όλο αυτό. Πρώτα από όλα προβληματιζόμαστε για τις ζωές μας. Πιστεύω θα είναι δύσκολα τα πράγματα οικονομικά. Η Ελλάδα μην ξεχνάμε πέρασε και μια μεγάλη κρίση. Αν δεν παρθούν μέτρα γενικά σε όλο τον κόσμο, και μέσα από την αλληλεγγύη να βρεθεί μια λύση, θα είναι δύσκολα τα πράγματα για πολλούς κλάδους». 

Για τον απολογισμό του Προμηθεά: «Είναι σίγουρα θετικός. Το ότι πήγαμε στον τελικό στο κύπελλο και αποκλείσαμε τον Παναθηναίκό. Περισσότερο η Ευρώπη. Είχαμε το χαμηλότερο μπάτζετ. Φτάσαμε σους 8 και είχαμε πλεονέκτημα με την Τοφας. Το χάρηκε ο κόσμος στην Πάτρα και όχι μόνο. Ήμασταν στην 4αδα στην Ελλάδα, όλοι θα μπορούσαν να κερδίσουν όλους. Εκτός από τον Παναθηναϊκο. Πιστεύω θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό». 


Για το Γιούροκαπ: «Ιδίως για την Ευρώπη είναι κάτι πολύ δύσκολο, θα θέλαμε να συνεχίσουμε να δούμε πού θα φτάσουμε. Περάσαμε 1οι στον όμιλο. Μακάρι να είχαν όλα τελειώσει στο γήπεδο. Όμως αυτό που προέχει είναι να βγούμε ζωντανοί και την επόμενη μέρα θα βρούμε τον τρόπο να ζήσουμε πάλι τέτοιες στιγμές». 

Για το αν είδε ξανά τον τελικό με την ΑΕΚ: «Τις επόμενες μέρες το είδα το παιχνίδι πολλές φορές. Η μεγαλύτερη πίκρα όταν τελείωσε, είναι ότι κάποιοι προσπάθησαν να εμφανίσουν ένα βίντεο που είχαν προσωπικό μαζί μου. Βρήκαν την ευκαιρία τους. Αν είχα παράπονα από τη διαιτησία ήταν για τον εαυτό μου. Δεν προκάλεσα κανένα. Έγινε κάτι που είχε να κάνει με σχέσεις ανθρώπων. Αγωνιστικά σίγουρα υπήρχαν πράγματα να κάνεις, αλλά πρέπει να δεις και ποια ομάδα πρέπει να αντιμωτωπίσεις. Κρίθηκε στην μια κατοχή, ένα φάουλ, ένα άστοχο σουτ μπορεί να κρίνει το παιχνίδι.» 

Για το… ταβερνιάρης: «Εγώ το έχω πει, πιτσαδόρος ήμουν κυριολεκτικά. Το χιούμορ πρέπει να υπάρχει. Το ταβερνιάρης το έβγαλα μόνος μου για μένα και το πήραν. Στ ημιτελικα στο 3ο παιχνίδι ήμασταν πίσω και αποφασίσαμε να το αφήσουμε. Κάποιοι το πήραν και το εμφάνισαν. Ξέρω ποιος είμαι και τι κάνω, δεν νομίζω ότι κάνω τίποτα σπουδαίο. Είναι οι γιατροί είναι οι νοσηλευτές, και όχι μόνο εμείς που κάνουμε το χόμπι μας». 

Για τον Έλις: «Είναι ένα παιδί που αξίζει αυτό που ζει. Έχει δουλέψει πολύ και ο Ολυμπιακός έκανε διάνα. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Εγώ άπλα το έμαθα Παρασκευή μεσημέρι που πηγαίναμε στον Κολοσσό και όλο αυτό είχε δημιουργήσει μια ανασφάλεια στην ομάδα. Παρόλα αυτά το ξεπεράσαμε. Αυτό που με πείραξε είναι ότι έγινε πολύ ξαφνικά. Δεν κοιμηθήκαμε εκείνες τις μέρες γιατί Τρίτη πρωί έπρεπε να δηλώσουμε τους παίκτες για να πάμε στη Βενέτσια να προκριθούμε. Μείναμε σταθεροί σε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, είχαμε εμπιστοσύνη στα παιδιά και δικαιωθήκαμε». 

Για το ότι παίζουν οι νεαροί: «Τους στόχους τους βάζει η διοίκηση. Σε αυτό συμφωνούμε. Ο Ματζούκας έπαιξε πέρυσι 20 παιχνίδια. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Είναι κι άλλα παιδιά που μπήκαν. Είναι θέμα επιλογής, δεν τον κάναμε από ανάγκη». 

Για την πορεία στον Προμηθέα: «Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στο δρόμο του Προμηθέα. Ήταν η εμπιστοσύνη, η αγάπη. Κάθε χρόνο βάζαμε νέους. Πατάγαμε στα πόδια μας. Όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και να τα ονειρευόμασταν, θα μας περνούσαν για τρελούς. Και το ταξίδι συνεχίζεται Είναι η οικογένεια μου ο Προμηθέας. Είμαι 7 χρόνια. Οι σχέσεις είναι πάνω από επαγγελματικές..Δεν γεννήθηκα Προμηθέας, δεν πουλάω εκδούλευση, αλλά θα μείνω Προμηθέας». 

Για το μέλλον: «Πρώτα να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Να μείνουμε σπίτι μας να προστατευτούμε. Τα σχέδια μου; Μέσα από το Προμηθέα καλύπτομαι 100% όμως δεν ξέρεις πως μπορεί να τα φέρει η ζωή. Να θυμίσω ότι δεν ήμουν προπονητής όταν ανεβήκαμε στην Α1. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες προπονητές σε χαμηλότερες κατηγορίες που αξίζουν την ευκαιρία. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ