20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιατράς: «Θα κάνω κακό αν μείνω, δεν θα ζήσω τέτοιες στιγμές ξανά» (vid)

Στην τελευταία συνέντευξη τύπου του ως προπονητής του Προμηθέα, ο Μάκης Γιατράς, έκανε μία μικρή αποτίμηση των όσων έζησε όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι της ομάδας της Πάτρας, θυμήθηκε τα μεγάλα παιχνίδια και τις στιγμές του Προμηθέα, ενώ σχολίασε και το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της παραίτησής του από τον πάγκο των Πατρινών.

Η ήττα από την ΑΕΚ και η απώλεια της τρίτης θέσης μπορεί να έβαλε ένα άδοξο τέλος στην πορεία του Μάκη Γιατρά στο τιμόνι του Προμηθέα, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι με εκείνον στον τιμόνι, η ομάδα της Πάτρας έκανε τεράστια άλματα, που την βάζουν δίπλα στους παραδοσιακούς "μεγάλους" του ελληνικού μπάσκετ. Με αυτήν την πορεία να τελειώνει φέτος, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει χωρίς να "βλάψει" με την παρουσία του την συνέχεια της ανοδικής πορείας του συλλόγου.

«Δεν είναι η στιγμή. Άκουσα διάφορα τρελά πράγματα, όμως ο Προμηθέας δεν είναι η δουλειά μου, είναι οικογένειά μου, οι άνθρωποι της ομάδας είναι αδέρφια μου. Νομίζω ότι αν μείνω κι άλλο  στην ομάδα, θα της κάνω κακό. Νιώθω ότι έφτασα στο ταβάνι μου, όσα είχα να προσφέρω μέσα από την ψυχή μου τα έδωσα. Είναι μια απόφαση που έχω πάρει καιρό τώρα και ήθελα να τελειώσει η χρονιά. Στεναχωρήθηκα με κάποια πράγματα. Όλοι είδαμε τι έγινε και σίγουρα δεν μιλώ για τη σειρά με την ΑΕΚ. Πήρα αυτή την απόφαση, τη σεβάστηκε και η ομάδα, έχω άριστες σχέσεις, δεν έχω κάτι στο μυαλό μου και ξέρω πως η πόρτα του Προμηθέα είναι ανοιχτή. Θα ξεκουραστώ και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

«Η ομάδα έκανε σπουδαία πράγματα, ζήσαμε φοβερές στιγμές, αλλά νομίζω πως για εμένα, το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στην Οστάνδη, η πρώτη φορά που πατήσαμε παρέα ευρωπαϊκό παρκέ και η πρώτη μας νίκη στην Ευρώπη θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μου. Είναι κι άλλες στιγμές, η νίκη επί της Μπολόνια, το Σούπερ Καπ, ο προημιτελικός με τον Παναθηναϊκό… Αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, είναι μεγάλοι οργανισμοί. Παίξαμε σπουδαία παιχνίδια. Ο Προμηθέας δεν έχει ιστορία χρόνων, αλλά το χτίσαμε, γεμίσαμε το γήπεδο»

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μάκη Γιατρά στη συνέντευξη τύπου, αλλά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ