17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιατράς: «Έχω πάρει συστήματα από τον Πεδουλάκη» (vid)

Ο Μάκης Γιατράς μίλησε για τις σκέψεις του να αφήσει την προπονητική μετά τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου, για τα αδέρφια Αγραβάνη και Γκραντ, για τα σχέδιά του μετά τη λήξη της σεζόν, αλλά και για την ενδεχόμενη επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της δημόσιας τηλεόρασης. 

Aρχικά ο προπονητής του Προμηθέα Πάτρας ανέφερε: «Είμαι τυχερός που βρίσκομαι στον Προμηθέα και ό,τι έχω ονειρευτεί για το μπάσκετ έχει πραγματοποιηθεί και συνεχίζω να ονειρεύομαι και να πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πράγματα μέσα από την ομάδα. 

Για την πορεία από τα τοπικά μέχρι τη Basket League: «Θέλει καλό κλίμα και τη βοήθεια του θεού. Εγώ το πιστεύω ότι υπήρχαν πολλές φορές που κάποιο μαγικό χέρι έβαλε μια βολή, έβαλε ένα καλάθι, την έβγαλε έξω ή την έβαλε μέσα. Έχει πάει καλά η ομάδα μέχρι τώρα και τώρα είμαι ο Γιατράς που με ξέρουν όλοι, ενώ πριν ήμουν ο Γιατράς που δε με ήξερε κανένας». 

Για της επιρροές του: «Όταν ήμουν πιο μικρός είχα επηρεαστεί από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε. Αλλά από πολλούς προπονητές έχω επηρεαστεί, γιατί οι προπονητές κλέβουν, με την καλή έννοια. Δε μιλάμε μόνο για τις μεγάλες κατηγορίες. Είχα πάει μια φορά να δω γυναικείο και μου άρεσε κάτι στη ζώνη και το έχω βάλει στην ομάδα μου». 

Για τα αδέρφια Αγραβάνη & Γκραντ: «Βοηθάει πολύ στο κλίμα να υπάρχουν αδέρφια. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα είναι πιο δύσκολο, αλλά εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Έχει βοηθήσει να δεθούμε πιο πολύ και να γίνουμε σαν οικογένεια». 

Για τις σκέψεις του να σταματήσει την προπονητική μετά τον περσινό τελικό κυπέλλου: «Το γιατί είναι προσωπικό. Κάποιες φορές τα γιαντώνεις. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που είναι συναισθηματικός. Ό,τι είμαι και ό,τι νιώθω θα το δεις στο πρόσωπό μου. Ήμουν πολύ απογοητευμένος μετά από εκείνο το παιχνίδι. Μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο σε εκείνο το παιχνίδι. Είπα να μπω και φέτος στο χορό, να βοηθήσω την ομάδα, όπως με έχει βοηθήσει κι αυτή, σε μια δύσκολη εποχή και το καλοκαίρι θα τα ξαναπούμε». 

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι αν όλα πάνε καλά και με την επάνοδο το Ολυμπιακού στην Α1 που πιστεύω ότι θα γίνει την επόμενη χρονιά, θα είναι ένα πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα και θα αρέσει στον κόσμο. Στους Έλληνες ταιριάζει το μπάσκετ, ίσως είναι και εθνικό μας άθλημα. Το μπάσκετ και το πόλο νομίζω ότι ταιριάζει στον Έλληνα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ