16.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Γιασάρης στο Basketa.gr: «Στον μπασκετικό χάρτη ο Ερμής Αγιάς» (pics)

Το… τρένο του Ερμή Αγιάς ανέβηκε φέτος στην Α2 και θέλει να παραμείνει, ιδανικά χωρίς να μπει στη διαδικασία των πλέι άουτ, όπως τόνισε στο Basketa.gr ο προπονητής του Γρηγόρης Γιασάρης.

Γνωστή για τα φρούτα της, κυρίως τα μήλα και τα κεράσια, η κωμόπολη στο ανατολικό τμήμα του Νομού Λάρισας θέλει να χαραχθεί στο μυαλό όλων των μπασκετόφιλων και για την ομάδα της, η οποία ιδρύθηκε πριν από περίπου τριάντα χρόνια και, με τρεις διαδοχικές ανόδους σε ισάριθμα χρόνια, αγωνίζεται πλέον στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Μόλις 35 χλμ. από τη Λάρισα, οι κάτοικοί της δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδέψουν για να δουν από κοντά όμορφο θέαμα. Ο Ερμής έφερε το μπάσκετ σε αυτή τη μικρή «κουκίδα» στο χάρτη και όπως εξήγησε ο προπονητής του: «Στην Αγιά μένουν μόλις 2.500 κάτοικοι, είναι υπέρβαση για την τοπική κοινωνία η συμμετοχή της ομάδας στην Α2. Μας στηρίζουν, αλλά θα θέλαμε περισσότερο. Μέσα από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε προσπαθούμε να βάλουμε το άθλημα σε όλα τα σπίτια, να έρθει ο κόσμος στο κλειστό να δει ωραίο μπάσκετ, καλούς παίκτες, καλούς προπονητές. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα και μέσα από το παιχνίδι μας να μεγαλώσουμε και να γιγαντώσουμε αυτό που γίνεται εδώ».

Ο «πρωτάρης» Ερμής Αγιάς έχει μέχρι στιγμής απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες. Ο Γρηγόρης Γιασάρης εξήγησε πως κανένα παιχνίδι τους, φέτος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, είμαστε μια μικρή κωμόπολη και χάρη στις ενέργειες του προέδρου Θεόδωρου Ριζούλη, του Νέστορα Κόμματου και των υπολοίπων παιδιών παίζουμε στην Α2. Κάθε ματς και εντός και εκτός έδρας είναι ιδιαίτερο για εμάς, χαρακτηρίζεται από μεγάλη δυσκολία. Προσπαθούμε σε κάθε αγωνιστική να είμαστε ανταγωνιστικοί, να αφήνουμε το στίγμα μας μέσα κι έξω από το γήπεδο ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων. Προσπαθούμε να μπούμε στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας. Αυτό, βέβαια, θα το δείξει η ιστορία κι εμείς είμαστε ακόμα στα πρώτα χρόνια. Θέλουμε ο Ερμής Αγιάς να παραμείνει στην Α2».

Ο στόχος της σωτηρίας είναι ξεκάθαρος, γεγονός που υπερθεμάτισε και ο προπονητής των Λαρισαίων: «Ο στόχος μας είναι αποκλειστικά η παραμονή, η Αγιά δεν μπορεί να κοιτάξει κάτι άλλο φέτος. Μακάρι να τα καταφέρουμε, για εμάς θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν μπορέσουμε να σωθούμε χωρίς να μπούμε στη διαδικασία των πλέι άουτ».

Ο Ερμής Αγιάς προέρχεται από βαριά ήττα στο «Ανδρέας Παπανδρέου» από το πρωτοπόρο και αήττητο Περιστέρι, αγωνιζόμενος όμως χωρίς τέσσερις παίκτες του. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής θα παίξει ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα (18/11, 17.00). «Είναι ακόμα ένας εκτός έδρας αγώνας, στον οποίο εάν είμαστε υγιείς και συγκεντρωμένοι θα κοιτάξουμε να πάρουμε το μέγιστο που μπορούμε. Βέβαια, οι τραυματισμοί δεν είναι δικαιολογία για την εικόνα της ομάδας. Στο προηγούμενο παιχνίδι μας ξέραμε πως το Περιστέρι είναι ίσως η κορυφαία ομάδα του φετινού πρωταθλήματος και δύσκολα θα καταφέρει να περάσει κάποιος από την έδρα του. Δεν ήταν μες στα πλάνα μας η νίκη σε αυτό το παιχνίδι, θα την ξεπεράσουμε κι ευελπιστούμε να κάνουμε κάτι καλό στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τη δύσκολη αποστολή μας στην Καρδίτσα», κατέληξε ο Γρηγόρης Γιασάρης.

       



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ