13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιαννάκης: Έτοιμος για το Hall of Fame ο “δράκος” (vids)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ετοιμάζεται να αναλάβει την τιμητική θέση που του αξίζει στο παγκόσμιο μπάσκετ και με τον πλέον επίσημο τρόπο: Ο Έλληνας γκαρντ, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας επί σειρά ετών, θα βρει τη θέση του στο Hall of Fame της FIBA. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα από την Διεθνή Ομοσπονδία μπάσκετ με την τάξη του 2021.

Ο Γιαννάκης έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης και με τις δύο ιδιότητες, την πρώτη το 1987 στην Αθήνα και τη δεύτερη το 2005 στο Βελιγράδι, ενώ ως κόουτς έχει οδηγήσει την Εθνική Ανδρών στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παγκοσμίως, μετά από εκείνη την ιστορική και αλησμόνητη νίκη επί των ΗΠΑ στην Ιαπωνία το 2006. Πρωταθλητής Ευρώπης έχει αναδειχθεί και σε συλλογικό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό το 1996 στο Παρίσι.

Η FIBA έκανε την αρχή ανακοινώνοντας την τάξη του 2020 χθες (31/3) στην οποία βρίσκονται οι Στιβ Νας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, Σάσα Βολκόφ, Ρούμπεν Μανιάνο, Γιούρι Ζντοβτς. Στο Hall of Fame της FIBA βρίσκονται ακόμη ο Νίκος Γκάλης από το 2007 και ο Παναγιώτης Φασούλας από το 2016.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ