22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γιάννης Τόζιος στο basketa.gr: «Να κρατήσουμε τον Δούκα στην κατηγορία»

Ένας ακόμα Θεσσαλονικιός φαίνεται να βρίσκει την μπασκετική του «Ιθάκη» στην πρωτεύουσα, και αυτός δεν είναι άλλος από τον 27χρονο Γιάννη Τόζιο, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στον Δούκα, αποτελώντας έναν από τους στυλοβάτες της ομάδας του Γιάννη Γιαννόπουλου, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Α2 Ανδρών.

Ο Γιάννης Τόζιος αποτελεί την επιτομή του μοντέρνου πάουερ φόργουορντ, και μετά την παρουσία του σε ΜΕΝΤ, Μαντουλίδη, ΟΦΗ, Ανατόλια, Φίλιππο Βέροιας και ΓΣ Λάρισας μετακόμισε στον Δούκα και στο Δαϊς, έχοντας πολύ καλά νούμερα ως τώρα με 11,6 πόντους, 8,4 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα, ενώ έχει προλάβει να κάνει 5 double double στις πρώτες 14 αγωνιστικές.

Ο ίδιος μιλώντας στο basketa.gr ξεκαθάρισε ότι βασικός στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να καταφέρουν να κρατήσουν τον Δούκα στην κατηγορία, ενώ αναφέρθηκε και στο κομβικό παιχνίδι του Σαββάτου (17/1) στην Καρδίτσα με τον ΑΣΚ.

-Γιάννη ερχόμενος από μια μέτρια περσινή σεζόν στον ΓΣ Λάρισας πραγματοποιείς μια εκπληκτική σεζόν φέτος στον Δούκα με 11,6 πόντους και 8,4 ριμπάουντ. Τι είναι αυτό που βρήκες στην ομάδα και μπόρεσες να δείξεις τις ικανότητες του ;

«Ερχόμενος στην ομάδα βρήκα ένα υγιές σωματείο που σου δίνει ότι χρειάζεσαι για να δουλέψεις απερίσπαστος. Από την πρώτη ημέρα οι προπονητές μου, μου έδειξαν ότι με εμπιστεύονται, ότι πιστεύουν σε μένα, και ότι μπορώ να είμαι χρήσιμος για την ομάδα. Στη συνέχεια προστέθηκαν και οι συμπαίκτες μου, οι οποίοι μου έδειξαν επίσης το ίδιο. Όλο αυτό μου έδωσε μεγάλο κίνητρο και διάθεση να γίνομαι καλύτερος, έτσι ώστε να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα με όλες μου τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί. Όσο αφορά την περσινή σεζόν στον ΓΣΛ, τίποτα δεν πήγε καλά, και τίποτα δεν δούλεψε σωστά, αλλά είναι κάτι που έχω πλέον αφήσει πίσω μου, και είμαι ευγνώμων σε όσους μου δώσανε την ευκαιρία φέτος να κάνω "restart"».

-Φίλιππος Βέροιας, ΓΣΛ και φέτος Δούκας.Για τρίτη σεζόν μάχεσαι για την σωτηρία σου, πιστεύεις ότι φέτος θα είναι διαφορετική κατάληξη ;

«Είναι τρεις διαφορετικές καταστάσεις, κάθε μια με τις δικές της δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, και δεν θέλω να τις συγκρίνω. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα που έχουμε φέτος, έχει ταλέντο, εμπειρία και διάθεση για μπάσκετ, και όλα τα εφόδια για να μπορέσει να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία».

-Το τελευταίο διάστημα ο Δούκας δείχνει ανοδική πορεία, έχοντας κάνει δυο νίκες και χάσει στις λεπτομέρειες από Ηρακλή και Αρκαδικό. Θεωρείς ότι είναι εφικτή η αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού, και ποιος ο στόχος σας ; \«Πράγματι στα τελευταία παιχνίδια έχουμε αλλάξει την εικόνα μας προς το καλύτερο. Έχουμε γίνει πιο σκληροί, παίζουμε καλύτερο μπάσκετ, και έχουμε βρει τους ρόλους μας. Οι νίκες που κάναμε μας έδωσαν οξυγόνο και αυτοπεποίθηση, και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια για εμάς θα είναι ακόμα καλύτερη. Η θέση μας δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας μας, καθώς έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας ως τώρα και την προσπάθεια που κάνουμε, αλλά κοιτάμε μπροστά από εδώ και πέρα. Στόχος μας είναι η διάρκεια και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το καλό μας πρόσωπο ως το τέλος. Αν συμβεί αυτό είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πετύχουμε κάτι καλό». -Πλέον αγωνίζεται στην Καρδίτσα με μια ομάδα με ίδιους στόχους. Θεωρείς κομβικό το παιχνίδι ; «Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι σε μια από τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος, και απέναντι σε μια σκληρή και δουλεμένη ομάδα, που παλεύει όλα τα παιχνίδια, και δεν εγκαταλείπει κανένα. Και η Καρδίτσα όπως και εμείς χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη, και περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας βρισκόμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση, γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε, αλλά πάμε να παλέψουμε ως το τέλος για τη νίκη. Είναι σίγουρα ένα πολύ κρίσιμο και για τους δυο, με όποιον κερδίσει να αποκτάει μικρό πλεονέκτημα, και ελπίζω εμείς να χαμογελάσουμε στο τέλος». -Πρώτη φορά για σένα στην Αθήνα στα 27 σου χρόνια. Πως ήταν η προσαρμογή στην πρωτεύουσα και ποιοι οι δικοί σου στόχοι για το μέλλον σου ; «Η προσαρμογή μου ήταν πολύ γρήγορη και εύκολη, μιας και όλα τα μέλη της ομάδας με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα. Αναφορικά με τους στόχους μου, εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι όλο και περισσότερο, και όλοι μαζί να κρατήσουμε τον Δούκα στην κατηγορία». Photo credit: eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ