24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιάννης Σαχπατζίδης στο basketa.gr : «Στον Ιωνικό γίνεται μεγάλη προσπάθεια»

Μπορεί ο Ιωνικός Νικαίας να είχε μην αγωνίστηκε το Σάββατο (1/12) που μας πέρασε, με το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, να μεταφέρεται στις 12/12 λόγω συμμετοχής παικτών των δυο ομάδων στις Εθνικές τους ομάδες.

Ωστόσο στο παιχνίδι με τον Κόροιβο αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γιάννης Σαχπατζίδης, ένας αθλητής που αγωνίστηκε για δυο σεζόν στην Basket League με την ομάδα της Αμαλιάδας, έχοντας ανοδική πορεία σεζόν με την σεζόν, ολοκληρώνοντας την περσινή σεζόν με 5,1 πόντους και 3,8 ριμπάουντ. Ο Θεσσαλονικιός σέντερ ωστόσο δεν κρύφτηκε για την περσινή σεζόν, και μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στο πως τελείωσε η σεζόν λέγοντας : «Δεν θέλω να πω πολλά για την περσινή σεζόν, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μας άφησε μεγάλη πίκρα, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα».

Ο 25χρονος σέντερ ξεκίνησε το μπάσκετ από την ΧΑΝΘ, μαθαίνοντας άριστα τα βασικά, και μετά την συμμετοχή του στην Β' Εθνική με την ομάδα της Θεσσαλονίκης συμφώνησε με το Ρέθυμνο, αλλά δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα του να αγωνιστεί στην Basket League. Ο ΑΓΟΡ τον παραχώρησε με μορφή δανεισμού στο Ηράκλειο, με τον Βασίλη Ράλλη να τον δουλεύει, με την ερχόμενη σεζόν να αποτελεί ορόσημο. Με προπονητή τον Ντίνο Καλαμπάκο ανέβασε τις μετοχές του στο Παγκράτι την σεζόν 2015-2016, ολοκληρώνοντας εκείνη τη χρονιά με 8,4 πόντους και 4,9 ριμπάουντ, για να ακολουθήσει τον Έλληνα τεχνικό στον Κόροιβο, ενώ εργάστηκε μαζί του και τους δυο πρώτους μήνες, όταν αυτός ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Ιωνικού. Ο ίδιος αναφέρεται στον ρόλο που επιτέλεσε ο coach Καλαμπάκος στην εξέλιξη του : « Μετά την εκπληκτική χρονιά που κάναμε στο Παγκράτι, φτάνοντας στα πλέι οφς της Α2, ο Ντίνος Καλαμπάκος με εμπιστεύτηκε και με πήρε μαζί του στην Α1 και τον Κόροιβο. Αυτό ήταν ένα βήμα προς το να καθιερωθώ στα υψηλά στρώματα του Ελληνικού μπάσκετ, και αυτό επέλεξα την φετινή σεζόν μια ομάδα με το κύρος και την δυναμική του Ιωνικού.

Αναφορικά με το πως τον προσέγγισε ο Ιωνικός και το πως τον επέλεξε ανάφερε : «Ο πρόεδρος του Ιωνικού και ο Βαγγέλης Τσάπας κάνουν μεγάλη προσπάθεια να φτάσει ο σύλλογος εκεί που το αξίζει, και αυτό από μόνο του αποτέλεσε δέλεαρ για μένα. Όλοι μαζί παλεύουμε και δουλεύουμε για να κάνουμε πράξη το όραμα του συλλόγου και να καταφέρουμε να τον φτάσουμε εκεί που πρέπει».

Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο ο Γιάννης Σαχπατζίδης είχε 23 πόντους με 5/5 βολές, 9/11 δίποντα, 12 ριμπάουντ, 2 κοψίματα και 1 κλέψιμο σε 24 αγωνιστικά λεπτά, και αναφερόμενος στην εμφάνιση του ανέφερε : «Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρχει ομαδική δουλειά. Από την αρχή της σεζόν το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η άνοδος στην Basket League, και έτσι κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ο Βαγγέλης Τσάπας έφερε στην ομάδα τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, που αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Σαχπατζίδη. Ο ίδιος όχι μόνο δεν βλέπει ανταγωνιστικά αυτή τη συνύπαρξη, αλλά μιλάει για τιμή να τον έχει κάποιος συμπαίκτη : «Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά. Ο Ιωνικός διαθέτει παίκτες με ποιότητα σε όλες τις θέσεις, και η έλευση του Λουκά (Μαυροκεφαλίδης) θα μας δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Όλοι γνωρίζουν ποίος είναι και τι έχει προσφέρει σε Έλλαδα και Ευρώπη, και αποτελεί τιμή μας να τον έχουμε συμπαίκτη μας».

Τέλος, αναφέρθηκε στην δυναμική του κόσμου, αλλά και τις παγίδες του πρωταθλήματος : «Ο κόσμος μας είναι η δύναμη μας, ενώ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα που ο καθένας θα ήθελε να ζήσει. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μας ακολουθούν και εκτός έδρας, κάτι που μας δίνει περισσότερο κίνητρο», ενώ αναφορικά με το πρωτάθλημα πρόσθεσε : «Η δυναμική του πρωταθλήματος είναι σε υψηλό επίπεδο με πολύ καλές ομάδες, ενώ κάθε έδρα και παιχνίδι κρύβει τις δικές του παγίδες«.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ