19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

BCL: Γαλλική… απόβαση στην Τουρκία, στην Οστάνδη το ματς της αγωνιστικής! (vids)

Η Ντιζόν πήρε μία σπουδαία νίκη με 98-65 κόντρα στην Μπεσίκτας μέσα στην Τουρκία, στον αγώνα που άνοιξε την 7η αγωνιστική του Basketball Champions League, αποδεικνύοντας πως θέλει να είναι το... αφεντικό του 4ου ομίλου. Με νίκες συνέχισαν και οι Λιεκταμπέλις, Μπούργκος, Μπαντίρμα, Τενερίφη, Μανρέσα, Περιστέρι και Οστάνδη.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΝΤΙΖΟΝ 65-98

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να απαντούν σε σε κάθε προσπάθεια της αντιπάλου να ξεφύγει. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την Ντιζόν να προηγείται μόλις με έναν πόντο (37-38). Ωστόσο, το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με τα πρώτα 20 λεπτά. Οι Γάλλοι μπήκαν... σεληνιασμένοι και με εκπληκτική ευστοχία στην επίθεση κατάφεραν να δημιουργήσουν μία διαφορά, η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη, αφού σκλήρυναν την άμυνά τους, κυρίως στην περιφέρεια. Πρωταγωνιστές για τους μεγάλους νικητές οι Ούλμερ (23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 7 κλεψίματα), Σόλομον (16 πόντους, 7 ριμπάουντ), Χόλστον (15 πόντους, 13 ασίστ) και Λουμ (19 πόντους, 5 ριμπάουντ). Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο παλιός μας γνώριμος, Τζόρνταν Θίοντορ με 19 πόντους και 5 ασίστ. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ 75-65

Το Περιστέρι αγρίεψε και αφού το Σάββατο συνέτριψε την Λάρισα για το πρωτάθλημα, σήμερα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην σεζόν σε οποιαδήποτε διοργάνωση που επικράτησε της Νίμπουρκ. Το 75-65 έφερε την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου στο 4-3 με το κλείσιμο του πρώτου μισού των ομίλων του BCL και με φόρα για την πρόκριση, ενώ οι ισχυροί Τσέχοι γνώρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας ήττα και δεύτερη συνολικά μετά από εκείνη από την Τενερίφη. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΛΙΕΚΤΑΜΠΕΛΙΣ-ΧΟΛΟΝ 78-72

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Λιεκταμπέλις επί της Χολόν για τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι Λιθουανοί, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (29-35), τελικά κατάφεραν μία τρομερή ανατροπή, βγάζοντας πάθος και εγωισμό, κυρίως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν στο γήπεδο τον κορυφαίο του αγώνα, ο οποίος τους οδήγησε στην τελική επικράτηση. Ο Ζέλικο Σάκιτς, είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χάουελ με 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει και τις δύο ομάδες στο 3-4, μετά από επτά αγωνιστικές. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ 87-93

Εξαιρετικής σημασίας διπλό πανηγύρισε η Μπούργκος, στον όμιλο της ΑΕΚ, επί της Ράστα Βέχτα με 93-87. Οι Ισπανοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να πανηγυρίσουν στο φινάλε, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν καθαρότερο μυαλό και έφυγαν νικητές. Μπενίτε και Κλαρκ είχαν από 20 πόντους και 5 ασίστ, ενώ από τους ηττημένους συγκλονιστικός ήταν ο Ντέιβις με 35 πόντους. Πλέον οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 4-3. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΟΡΤΕΖ-ΜΠΑΝΤΙΡΜΑ 76-96

Η Μπαντίρμα μετέτρεψε το παιχνίδι κόντρα στην Ορτέζ σε παράσταση για έναν ρόλο και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στους Γάλλους να την αμφισβητήσουν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 39-55. Τα 13/22 τρίποντα, ποσοστό περίπου 60%, μαρτυρούν όλη την αλήθεια για το ματς που παρακολουθήσαμε. Ο... παλιόφιλός μας, Τάιλερ Καλινόσκι ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με 18 πόντους (4/6 τρίποντα), ενώ από τους χαμένους ξεχώρισε ο Ντέντμον με 24 πόντους. Αυτή ήταν η 3η νίκη των Τούρκων στον 2ο όμιλο, αυτόν της ΑΕΚ, ενώ οι Γάλλοι έμειναν στις δύο. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ 82-64

Η Τενερίφη συνέχισε ακάθεκτη την αήττητη πορεία της στον 3ο όμιλο, επικρατώντας άνετα και της Μπάμπεργκ με 82-64. Οι Ισπανοί έχοντας μία εξαιρετική 2η περίοδο κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με μία διαφορά ασφαλείας (37-30), την οποία και διατήρησαν μέχρι το την τελευταία περίοδο, όπου με ένα ξέσπασμα διαρκείας κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να κλειδώσουν την νίκη. Εξαιρετικός για τους γηπεδούχους ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ για την Μπάμπεργκ θετικός ήταν ο Σένγκφελντερ με 20 πόντους. Η Τενερίφη έφτασε στο 7-0, ενώ οι Γερμανοί έμειναν στο 4-3. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

ΣΑΣΑΡΙ-ΜΑΝΡΕΣΑ 73-74

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Ιταλία, η Μανρέσα πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό, επικρατώντας της Σάσαρι με 74-73. Οι δύο ομάδες έδωσαν μία πραγματική μάχη, κυρίως μέσα στο ζωγραφιστό για 40 λεπτά. Καμία δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά στο φινάλε η Μανρέσα είχε τον τρόπο να μπορέσει να "κλέψει" την νίκη που της δίνει την πρώτη θέση του 1ου ομίλου, ισοβαθμώντας πλέον με την Σάσαρι στο 5-2. Εξαιρετικός για τους νικητές ο Τούλσον με 24 πόντους, ενώ από τους ηττημένους τη διαφορά έκανε ο Έβανς με 24 πόντους. Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

ΟΣΤΑΝΔΗ-ΤΟΡΟΥΝ 105-103

Στο πιο... επικό ματς της φετινής διοργάνωσης η Οστάνδη κατάφερε, χάρη στους πέντε συνεχόμενους πόντους του Μπράιαν Ανγκόλα να επικρατήσει της Τόρουν με 105-103 μετά από δύο παρατάσεις. Οι δύο ομάδες προσέφεραν 50 λεπτά γεμάτα θέαμα και συγκινήσεις σε ένα παιχνίδι που όλοι εύχονταν να μην τελειώσει. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο. Ωστόσο στην 3η περίοδο οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη διαφορά και κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ, δείχνοντας πως θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν την νίκη. Ωστόσο οι Βέλγοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και επέστρεψαν στο φινάλε για να στείλουν το ματς στην παράταση. Η 1η παράταση και πάλι δεν έβγαλε νικητή, για να φτάσουμε στην 2η, όπου και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την νίκη. Με καλάθι και φάουλ και κλέψιμο που ολοκληρώθηκε με κάρφωμα, ο Ανγκόλα χάρισε με εντυπωσιακό τρόπο την νίκη στην Οστάνδη.  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Δείτε το πρόγραμμα της αγωνιστικής ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ