15.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

“Αρπακτικό” Περιστέρι

Το Περιστέρι αγρίεψε και αφού το Σάββατο συνέτριψε την Λάρισα για το πρωτάθλημα, σήμερα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην σεζόν σε οποιαδήποτε διοργάνωση που επικράτησε της Νίμπουρκ. Το 75-65 έφερε την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου στο 4-3 με το κλείσιμο του πρώτου μισού των ομίλων του BCL και με φόρα για την πρόκριση, ενώ οι ισχυροί Τσέχοι γνώρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας ήττα και δεύτερη συνολικά μετά από εκείνη από την Τενερίφη.

Το Περιστέρι ήταν απολαυστικό και κυριαρχικό στο πρώτο ημίχρονο, όταν έφτασε να προηγηθεί μέχρι και με 15 πόντους, 39-24 στο 15'30''. Με πίεση στην άμυνα που έφερε εννέα κλεψίματα στο πρώτο δεκάλεπτο(!), αλλά και ψύχραιμες επιθετικές επιλογές, με στόχευση μέσα στην ρακέτα και σωστά σουτ όταν αυτό δεν ήταν εφικτό, προηγήθηκε με 25-15 στο δεκάλεπτο και με 42-30 στο ημίχρονο, έχοντας ωθήσει τους Τσέχους σε άστοχα βεβιασμένα τρίποντα (3/15) και έχοντας χαλάσει το παιχνίδι τους. 

Το Περιστέρι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου πήγε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της, +17 με το σκορ στο 47-30, οι Τσέχοι σε ένα από τα σπάνια ξεσπάσματά τους μείωσαν στους οκτώ, 47-39, όμως, η ελληνική ομάδα είχε ψυχραιμία, λύσεις και στόχευση και έκλεισε την περίοδο σε καλύτερη θέση απ' ότι το ημίχρονο, στο +14 με σκορ 59-45 και ξεκάθαρο προβάδισμα για την τελική ευθεία το οποίο και ουδέποτε έβαλε έστω σε αμφισβήτηση, πανηγυρίζοντας μια καθ' όλα δίκαιη επικράτηση.

ΛΥΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Το Περιστέρι έδειξε και σήμερα ότι έχει βάθος στο ρόστερ και μπορεί να παίρνει λύσεις από πολλούς παίκτες. Στα ζόρια όμως, πάντα είναι ένας αυτός που βγάζει τα κάστανα από την φωτιά, ο Στίβεν Γκρέι ο οποίος για μία ακόμα φορά σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και έκοψε τον αέρα των αντιπάλων.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Νίμπουκ είχε στα πρώτα έξι ματς μέσο όρο 82,6 πόντων στην επίθεση. Σήμερα το Περιστέρι την κράτησε στους 65 και αυτό ήταν το μεγαλύτερο όπλο του για την άνετη νίκη.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ