21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γαλλία: Τζάμπολ στο πρωτάθλημα με κόσμο στις κερκίδες

Το γαλλικό πρωτάθλημα αρχίζει την Τετάρτη και στις εξέδρες των γηπέδων θα υπάρχει κόσμος, παρά το γεγονός ότι και στη Γαλλία η πανδημία του κορωνοϊού καλπάζει με τα κρούσματα να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τις 13.000 ημερησίως. Οι ομάδες της λίγκας, ωστόσο, είχαν θέσει περίπου ως προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή των αγώνων την παρουσία φιλάθλων, όταν στη γενική συνέλευσή τους την άνοιξη είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών. Και τούτο διότι τα μπάτζετ των γαλλικών ομάδων στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τα εισιτήρια, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν κόψουν καθόλου εισιτήρια, στην πράξη δεν μπορούν να συντηρηθούν.

Ο γενικός κανόνας αναφέρει πως στα γήπεδα θα μπορούν να μπαίνουν μέχρι 5.000 φίλαθλοι για να παρακολουθούν τους αγώνες. Όμως απαιτείται να υπάρχει παράλληλα συνεννόηση με τις κατά τόπους αρχές, που έχουν στη διάθεσή τους τα επιδημιολογικά δεδομένα και αυτές είναι εν τέλει που θα δίνουν τις τελικές κατευθύνσεις. Πρακτικά η Γαλλία έχει χωριστεί σε τρεις ζώνες, ανάλογα με την ένταση που έχει πανδημία. Στις επαρχίες που ανήκουν στην πράσινη ζώνη, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν λίγα κρούσματα, τα γήπεδα μπορούν να έχουν μέχρι και 5.000 φιλάθλους. Στα γήπεδα της πορτοκαλί ζώνης θα μπαίνουν μέχρι 2500 φίλαθλοι, ενώ σε αυτά της κόκκινης ζώνης οι θεατές δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τους 1000, θα εφαρμόζονται μάλιστα αυστηρά οι κανόνες τήρησης των αποστάσεων.

Παρ' όλα αυτά, δεν αποκλείεται καθόλου να γίνουν και παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Όπως γράφει η Equipe, η επαρχία του Καλέ ζήτησε από τη Λε Πορτέλ, που εδρεύει εκεί, να δώσει με κλειστές τις πόρτες τον αγώνα του Σαββάτου με τη Σαλόν-Ρεμς. Η Λε Πορτέλ έχει αντιδράσει και διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή την παρουσία 2500 φιλάθλων, ωστόσο ο πρόεδρός της, Γιαν Ριβοάλ, δεν δηλώνει αισιόδοξος. 

Σε κάθε περίπτωση η λίγκα θα προσπαθήσει να αποφύγει κατά το δυνατόν τις κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεις: "Αν έχουμε τέτοιο θέμα, θα προσπαθήσουμε να μην τιμωρήσουμε όλο το πρωτάθλημα. Θα κοιτάξουμε να ορίσουμε κάποια παιχνίδια σε άλλες έδρες. Αλλά αν πρόκειται όλα τα παιχνίδια να γίνουν μπροστά μόνο σε 1000 φιλάθλους, τότε θα πρέπει να πάρουμε μια κεντρική απόφαση, γιατί τότε τα κλαμπ θα εξαφανιστούν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της λίγκας, Αλέν Μπεράλ!

Ματαιώνεται το all star game

Ο πρόεδρος της γαλλικής λίγκας ανακοίνωσε επίσης πως το all star game, που παραδοσιακά γίνεται την περίοδο των Χριστουγέννων, φέτος δεν θα διεξαχθεί. Ματαιώνεται λόγω κορωνοϊού. "Μιλάμε για ένα παιχνίδι που το παρακολουθούν 14.500 άνθρωποι. Τώρα που υπάρχει ο περιορισμός των 5.000 φιλάθλων κατά ανώτατο όριο στα γήπεδα, φαντάζει αδύνατο να διοργανώσουμε ένα τέτοιο event", εξήγησε ο Αλένα Μπεράλ, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί ακόμα και το final-8 του κυπέλλου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ