24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γίνε και εσύ…Ψυλέας

Κάποιοι αθλητές είναι γεννημένοι για να αποτελέσουν τη σημαία και το σημείο αναφοράς συγκεκριμένης ομάδας, είτε αγωνίζονται ανελλιπώς σε αυτή, είτε επιστρέφουν για να κλείσουν την καριέρα τους.

Δίπλα στην λέξη «Αθλητικός Όμιλος Μίλων Νέας Σμύρνης», δηλαδή σε ένα σύλλογο που έχει ιδρυθεί το 1928 και έχει παρουσίες και στην Α1 , και από τον οποίο έχουν παρελάσει σπουδαίοι αθλητές, το όνομα του Νίκου Ψυλέα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα, και σίγουρα θα αποτελέσει παράδειγμα τόσο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές, όσο και για τα νέους αθλητές.

Ο 39χρονος πλέον φόργουορντ, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, αλλά σε μια ιστορική στιγμή για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν πάλι εκεί, δηλαδή στην πρώτη τους νίκη σε Εθνική κατηγορία, μετά το μακρινό 2012-2013 όταν και υποβιβάστηκε στις κατηγορίες της ΕΣΚΑΝΑ.

Ο ίδιος επιστρέφοντας την περσινή σεζόν στη Νέα Σμύρνη, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, για να φορέσει την μαύρη και την πράσινη φανέλα με έμβλημά της μια αρχαία περικεφαλαία, και να αγωνιστεί και πάλι στο Κλειστό Γυμναστήριο «Κροίσος Πέρσης», είχε αναφέρει σε προσωπική του δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Δημήτρη,Αχιλλέα,Φωντα,Μίκυ γύρισα στο σπίτι μας….Πειτε το σε όλη την οικογενεια εκει πανω», και με την στάση του έδειξε να τηρεί την υπόσχεση του, οδηγώντας τον Μίλωνα εκ νέου στις Εθνικές κατηγορίες.

Στο χθεσινό (20/10) παιχνίδι με τα Φανάρια, δηλαδή την ομάδα από την Νάξο, εκτός από τους 18 πόντους που είχε, ήταν πρώτος στο παρκέ, αλλά και πρώτος στις εκδηλώσεις από τον πάγκο, δείχνοντας τον ηγετικό του χαρακτήρα, και την αγάπη για την φανέλα, κάτι που σπανίζει στην εποχή μας, αλλά και το πόσο καλός συμπαίκτης παραμένει.

Έτσι, το μότο γίνε και εσύ Ψυλέας θα πρέπει να κυριαρχεί σε όλα τα νέα παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ, και σίγουρα να μην σκέφτονται μόνο τις οικονομικές απολαβές και το πως θα αλλάζουν κάθε χρόνο φανέλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ