19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός)

Στην 8η συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος ολοκλήρωσε το 2019 όντας στην κορυφή του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Για να έρθει αυτή η θέση, έπρεπε η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο του Έσπερου Καλλιθέας, σε μια αναμέτρηση που μίλησαν οι προσωπικότητες. Μια από αυτές ήταν ο Άλκης Παππάς, ο οποίος εκτός από τους 17 πόντους, είχε και το σουτ, με το οποίο ουσιαστικά η ομάδα του πήρε προβάδισμα νίκης, προσπερνώντας με 68-67 στα 45''. Στο πρωτάθλημα και σε 13 αγώνες έχει 14,3 πόντους και 11 εύστοχα τρίποντα.

2.Άγγελος Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Στην Μεγαρίδα είχαν ξεχάσει από πότε είχαν να ηττηθούν εντός των τειχών, αλλά στην τελευταία αγωνιστική του 2019 αυτό σταμάτησε, με τον Λοκρό Αταλάντης να παίρνει μια πολύ μεγάλη νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για να σώσει την κατηγορία. «Δράστης» αυτής της επιτυχίας ήταν ο Άγγελος Μάτος, ο οποίος πέτυχε δυο πολύ μεγάλα σουτ, με τα οποία η ομάδα του έφτασε στη νίκη. Αρχικά με τρίποντο έγραψε το 70-69, ενώ με τον ίδιο τρόπο στα 30'' διαμόρφωσε το 73-69, ολοκληρώνοντας συνολικά το παιχνίδι με 17 πόντους και 4 τρίποντα. Όσο αφορά το πρωτάθλημα σε 13 αγώνες έχει 13,3 πόντους και 29 εύστοχα τρίποντα.

3.Γιάννης Ροδοστόγλου (Μανδραϊκός)

Ο έμπειρος γκαρντ αποτελεί εγγύηση για κάθε ομάδα, και έτσι συνεχίζει το τρομερό εντός έδρας σερί του, φτάνοντας το 22-0 όταν οι ομάδες του αγωνίζονται στο «σπίτι» τους. Έτσι, όπως με το Παγκράτι πέρυσι, έτσι και με τον Μανδραϊκό την φετινή σεζόν αποτελεί μπροστάρη των επιτυχιών, και αυτό έκανε και στη νίκη με το Αιγάλεω, όπου σκόραρε 17 πόντους με 3 τρίποντα. Στο πρωτάθλημα, και σε 12 αγώνες έχει 14,6 πόντους και 19 εύστοχα τρίποντα.

4.Βαγγέλης Μόρφης (Πρωτέας Βούλας)

Μπορεί η 12η αγωνιστική να ξεκίνησε στις 22/12 του 2019, αλλά ολοκληρώθηκε στις 9/1, με το παιχνίδι το Πρωτέα με τον Παπάγου, που είχε διακοπεί λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του κλειστού της Βούλας. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη νίκη έπαιξε ο πολύπειρος Βαγγέλης Μόρφης, ο οποίος είχε 17 πόντους με 2 τρίποντα, και κρατώντας ουσιαστικά μόνος του μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του στο τρίτο δεκάλεπτο. Σε 12 παρουσίες στο πρωτάθλημα έχει 6,5 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα.

5.Νίκος Μαντζιώρης (Ιωνικός ΝΦ)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πήρε ο Ιωνικός ΝΦ, ο οποίος πέρασε από το Δαΐς, επικρατώντας του Δούκα, και θέλοντας να δείξει ότι διαθέτει σφυγμό, σε ένα έτσι και αλλιώς δύσκολο εγχείρημα όπως είναι η παραμονή. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεδίπλωσε την ποιότητα του ο έμπειρος φόργουορντ, Νίκος Μαντζιώρης, ο οποίος είχε 18 πόντους με 2 τρίποντα. Ο πολύπειρος αθλητής σε 13 παιχνίδια σκοράρει 13,5 πόντους και έχει και 13 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Λουκάς Ζαρονικόλας (Λοκρός Αταλάντης)

Την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του πέτυχε ο Λοκρός, ο οποίος έκλεισε ιδανικά το μαγικό για αυτόν 2019, έτος που τον έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β' Εθνική. Η ομάδα της Αταλάντης κατάφερε να αλώσει μια έδρα, στην οποία η Μεγαρίδα είχε ξεχάσει την ήττα, με τη συγκεκριμένη να είναι η πρώτο εντός των τειχών για αυτή σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών. Ο Λουκάς Ζαρονικόλας, ο οποίος αποτελεί τον προπονητή που οραματίστηκε και οδήγησε τον Λοκρό από το τοπικό στο συγκεκριμένο επίπεδο, μια τέτοια νίκη αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών του.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ