17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 4ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Λέανδρος Βογιατζής
  Μαχητές Πειραματικό
  20 πόντοι (6 τριπ.)

Αποτελεί έναν από τους παίκτες που προέρχονται από πλευρά του Πειραματικού, έχοντας διανύσει μαζί του τα τελευταία χρόνια προς την καταξίωση της, με επισφράγισμα την άνοδο στην Β' Εθνική. Ο 35χρονος έχει μακρά θητεία σε ομάδες της Βόρειας Ελλάδας (Ολυμπιάδα Άνω Πόλης, Αμπελόκηπους ,Αναγένησση Φλόγας, Κεραυνός Ωραιοκάστρου, Φλογητά , Έδεσσα, Άρετσου, Ασβεστοχώρι, Αργοναύτης, Καστοριά , Πολύγυρος, Πειραματικό), αλλά δείχνει να έχει βρει την Ιθάκη του στο Ρετζίκι. Απέναντι στους αήττητους ως το συγκεκριμένο παιχνίδι, Ίκαρους Σερρών ο Βογιατζής έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, σκοράροντας 20 πόντους, με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει καλύτερα...με τρίποντα.

2. Σωτήρης Καραποστόλου
  Ανατόλια
  29 πόντοι (7 τρίπ.)

Για τον 39χρονο Σωτήρη Καραποστόλου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ούτε για την αξία του, ούτε για τις ικανότητες του. Αν ο πολύπειρος σκόρερ βρεθεί στην ημέρα του, δύσκολα μπορεί αντίπαλη άμυνα να τον αντικαταστήσει, κάτι που συνέβη στο παιχνίδι της Ανατόλια με τον Φάρσαλα, όπου είχε 29 πόντους με 7 τρίποντα, οδηγώντας την κούρσα των σκόρερ του ομίλου, με 20 πόντους ανά παιχνίδι.

3. Κώστας Σταύρου
  Αγρίνιο
  17 πόντοι (3 τριπ.)

Η εβδομάδα που προηγήθηκε στο Αγρίνιο, μετά την ήττα στα Φάρσαλα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «εφιαλτική», με την μπόρα να καταλαγιάζει, και μια λιακάδα να φαίνεται στον ορίζονται για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Η διοίκηση της, δείχνοντας σημάδια ωριμότητας κράτησε τον Χρήστο Μυριούνη στην ομάδα, το κλίμα μεταξύ όλων των μελών βελτιώθηκε, και έτσι ήρθε και η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, με το πειστικό 64-51 επί του Στρατωνίου. Καθοριστικός ο 27χρονος γκανρτ/φόργουορντ, Κώστας Σταύρου, με 17 πόντους και 3 τρίποντα, με την παρουσία του στην κορυφαία πεντάδα να είχε συμβολικό χαρακτήρα, αντικατοπτρίζοντας  ολόκληρο τον οργανισμό του ΑΟΑ.

4. Σωκράτης Γκέλιος
  Ασπίδα Ξάνθης
  22 πόντοι

Μαζί με τον Απόστολο Κουτσογιάννη αποτελούν ένα σημαντικό δίδυμο μέσα στην ρακέτα της ακριτικής Ασπίδας, ενώ οι δυο τους ηγούνται και στο σκοράρισμα της ομάδας του. Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ, στην πρώτη του σεζόν μακριά από τον Καβάλα, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, σκοράροντας 22 πόντους στη νίκη της Ξάνθης επί της Χαλκδόνας, και έχοντας 17,5 πόντους ανά παιχνίδι στις 4 πρώτες αγωνιστικές.

5. Αντώνης Μιχάλογλου
  Καβάλα
  14 πόντοι (1 τριπ.)

Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στον φετινό βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής, με την Καβάλα να κάνει την κίνηση-ματ, δίνοντας τα χέρια με ένα παίκτη με εν ενεργεία συμμετοχή στην Basket League. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Ένωσης στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της, με 14,8 πόντους, ενώ τόσους είχε και στην δραματική νίκη επί του Χαρίλαου Τρικούπη (72-70), μην επιτρέποντας στην ομάδα του να υποστεί ακόμη μια ήττα-σοκ στο σπίτι της, όπως αυτή με τον Στρατώνι την 2η αγωνιστική.

  Προπονητής
  Δημήτρης Γεροφώτης
  Μαχητές Πειραματικό

Ανέλαβε το δύσκολο έργο να διαδεχθεί τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, στη νέα μορφή της των Μαχητών, οι οποίοι πλέον ονομάζονται Μαχητές Πειραματικό Πευκών. Ο Έλληνας τεχνικός συνεχίζει και την φετινή χρονιά την δημιουργική του διαδικασία, και αποτελεί τον προπονητή που ανέκοψε το αήττητο των Ίκαρων Σερρών, βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου, με ρεκόρ 3-1.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ