17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 28ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 28η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Ευθύμης Κοθράς
  Φίλιππος Βέροιας
28 Αγ. 20,8 πόντοι / 67 τρίποντα

Αν η εξαιρετική πορεία του Φίλιππου έπρεπε να πάρει ονοματεπώνυμο, αυτό είναι του πολύπειρου Ευθύμη Κοθρά, ο οποίος δεν είναι μόνο ο πρώτος σκόρερ του ομίλου, αλλά αποτελεί έναν από τους εν δυνάμει πολυτιμότερους παίκτες της κατηγορίας. Στη νέα νίκη της ομάδας της Βέροιας, η οποία έφτασε στο 13-1 εντός των τειχών, κερδίζοντας την Γέφυρα, ο έμπειρος αθλητής έφτασε σε ένα εκκωφαντικό double-double έχοντας 20 πόντους και 14 ασίστ.

2. Άρης Συνετός
  Φάρσαλα
25 Αγ. 3,7 πόντοι / 8 τρίποντα

Τα Φάρσαλα οδεύουν ώστε να σφραγίσουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν την παραμονή τους στην Β' Εθνική, και σε αυτή την πορεία χρειάζονται μεγάλες νίκες. Μια από αυτές έγινε πράξη, με τους Θεσσαλούς να κερδίζουν την Ελευθερούπολη, ομάδα που διεκδικεί την άνοδο της στην Α2. Ένας εκ των παικτών που βγήκε μπροστά, και πέτυχε κρίσιμα σουτ σε κομβικό σημείο στο 4ο δεκάλεπτο, αυτός ήταν ο Άρης Συνετός, ο οποίος μετά τον Ηρακλή Πύργου, τον Κόροιβο και τον ΓΣΛ, συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στα Φάρσαλα. Έτσι, στο συγκεκριμένο παιχνίδι πέτυχε 11 πόντους με 2 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του Χάρη Φόρου.

3. Μιχάλης Φρουσκλιάς
  Νίκη Βόλου
27 Αγ. 16,1 πόντοι / 56 τρίποντα

Η Νίκη Βόλου προσπαθεί να σώσει την κατηγορία, και έτσι έφτασε στη 10η εντός έδρας νίκη της, και στην 11η συνολικά, κερδίζοντας στο κλειστό της Νέας Ιωνίας τον Ερμή Λαγκαδα, Καθοριστικός, ως και συγκινητικός σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν ο Μιχάλης Φρουσκλιάς, ο οποίος πέτυχε 27 πόντους με 6 τρίποντα, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι του για να μπορέσουν οι Θεσσαλοί να σώσουν την παρτίδα.

4. Άρης Ψαράς
  Αγρίνιο
28 Αγ. 5,9 πόντοι / 24 τρίποντα

Για να μπορέσει μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό, πρέπει να πάρει πράγματα από όλους τους παίκτες της, κάτι που κάνει αρμονικά ο Ιωάννης Διαμαντάκος, οδηγώντας το Αγρίνιο δυο βήματα από τον στόχο του. Απέναντι στην ΧΑΝΘ βγήκε μπροστά ο 20χρονος φόργουορντ, Άρης Ψαράς, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας βοηθάει και αυτις κός στην ιστορική προσπάθεια, έχοντας ξεκινήσει την πορεία του από τον Ζαφειράκη Νάουσας, και συνεχίζοντας σε Ίκαρο Καλλιθέας και Παπάγου, ενώ έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Παίδων. Έτσι, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε 16 πόντους και 4 τρίποντα, σε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.

5. Γιάννης Δασκαλόπουλος
  Στρατώνι
28 Αγ. 14 πόντοι / 3 τρίποντα

Ο Γιάννης Δασκαλόπουλος αποτελεί τη σημαία του Στρατωνίου, όντας για 9η σεζόν στην ομάδα της Χαλκιδικής, και είναι αυτός που την οδηγεί σε μια ακόμη παραμονή, η οποία πλέον είναι αποκλειστικά στο χέρι της. Το σημαντικότερο γεγονός για να συμβεί αυτό ήταν η πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στους Ίκαρους Σερρών, τους οποίους η ομάδα του Δημήτρη Μύθου κατέβαλε στην παράταση, φτάνοντας στο 2-0 απέναντι τους, Καθοριστικός προς αυτή την κατεύθυνση ήταν ο 39χρονος πολύπειρος ψηλός, έχοντας 26 πόντους, όντας ουσιαστικά ασταμάτητος.

  Λευτέρης Χατζηκυριακίδης
  Μαχητές Πευκών
  Προπονητής

Οι Μαχητές διάγουν μια μεταβατική σεζόν, έχοντας σώσει άνετα την κατηγορία, και θέλοντας απλά ένα καλό πλασάρισμα στο φινάλε της σεζόν. Ωστόσο η νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ανατόλια χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία της χρονιάς, δείχνοντας ότι η ομάδα των Πευκών έχει δυνατότητες, με τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να αρχίζει να βλέπει τα στοιχεία της δουλειάς του, δημιουργώντας τη δική του ομάδα, την οποία θα ήθελε να αφήσει παρακαταθήκη, αν δεν συνεχίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ