23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 20ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Κώστας Δοξάκης
  Στρατώνι
20 Αγ. 6,1 πόντοι / 20 τρίποντα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Κώστας Δοξάκης, ο οποίος εμφανίζεται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις αγωνιστικές στην πρώτη πεντάδα μας, έχοντας σταθερά υψηλά νούμερα παραγωγικότητας. Ο 26χρονος γκαρντ είχε πολύ καλή παρουσία στη νίκη της ομάδας της Χαλκιδικής απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας, σκοράροντας 18 πόντους με 4 τρίποντα, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν έβλεπαν κάτι περισσότερο από τους βαθμούς της νίκης, στην προσπάθεια που κάνουν για να κρατήσουν το Σρατώνι στην κατηγορία.

2. Σταύρος Χονδρόπουλος
  ΧΑΝΘ
19 Αγ. 7,6 πόντοι / 36 τρίποντα

Αρκετούς πρωταγωνιστές είχε η ΧΑΝΘ στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με την Χαλκηδόνα, με τον 25χρονο Εβρίτη γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται με μορφή δανεισμού από την Καβάλα στην ομάδα του να αποτελεί τον παίκτη κλειδί της νίκης. Ο Σταύρος Χονδρόπουλος είχε 13 πόντους με 2 τρίποντα, σκοράροντας 5 συνεχόμενους πόντους όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω με 76-75, διαμορφώνοντας το 76-80 στην παράταση, με τον Δεληγεώργη με 4/4 βολές να σφραγίζει διπλό τετράδας.

3. Γιώργος Τοπουζίδης
  Φάρσαλα
18Αγ. 8,4 πόντοι / 28 τρίποντα

Το τρίτο τους διπλό στο πρωτάθλημα πήραν τα Φάρσαλα, κάτι που έγινε στο κρισιμότερο σημείο, και στην προσπάθεια που κάνουν οι Θεσσαλοί να παραμείνουν στην κατηγορία. Η ομάδα του Χάρη Φόρου πέρασε από την Θεσσαλονίκη επικρατώντας του Μακεδονικού με το άνετο 67-49, και τον 27χρονο γκαρντ / φόργουορντ, και πρώην παίκτη του Ερμή Λαγκαδά να συνεισφέρει 19 πόντους με 5 τρίποντα, όντας μαζί με τον Σωτήρη Γκιουλέκα οι δυο πυλώνες της 8ης νίκης της ομάδας τους.

4. Σωτήρης Καραποστόλου
  Ανατόλια
20 Αγ. 20,6 πόντοι / 65 τρίποντα

Για τον Σωτήρη Καραποστόλου έχουν γραφτεί τόσα πολλά, που ιδιαίτερη ανάλυση γιατί μπήκε στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής δεν χρειάζεται. Το Ανατόλια επέστρεψε στις νίκες, έκανε ένα ακόμη βήμα προς την Α2 και με τη νίκη επί των Ίκαρων Σερρών στην έδρα του έφτασε στο 10-0 εντός των τειχών και συνολικά στο 18-2. Ο πολύπειρος φόργουορντ είχε 27 πόντους με 2 τρίποντα,, και δεν ήταν ο πολυτιμότερος μόνο της αναμέτρησης, αλλά εν γένει αποτελεί και τον MVP του πρωταθλήματος.

5. Αντώνης Μιχάλογλου
  Αγρίνιο
20 Αγ. 13,7 πόντοι / 18 τρίποντα

Το Αγρίνιο έφτασε στην πέμπτη του εκτός έδρας νίκη, κερδίζοντας σε ένα κομβικό παιχνίδι τον Φαίακα στην Κέρκυρα και παραμένοντας στην δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2. Ένας εκ των καθοριστικών για τη συγκεκριμένη επιτυχία ήταν ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ, Αντώνης Μιχάλογλου, ο οποίος κάνει διαφορά στην κατηγορία, αποτελώντας ένα από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 12 πόντους, αλλά ουσιαστικά ήταν αυτός που με 2/2 βολές στο φινάλε οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, 'με την ομάδα του να παίρνει τη νίκη.

  Ιωάννης Διαμαντάκος
  Αγρίνιο
  Προπονητής

Το Αγρίνιο πέρασε μια κακή περίοδος με τέσσερις συνεχόμενες ήττες, με αποτέλεσμα να χάσει το βαθμολογικό της πλεονέκτημα έναντι της Ελευθερούπολης, ως συνέπεια οι δυο ομάδες να βρεθούν ισόβαθμες στην δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στην Α2  Ανδρών. Ωστόσο, και ξεκινώντας από το παιχνίδι με το Στρατώνι, η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας επέστρεψε στις επιτυχίες, με το μεγάλο διπλό στην Κέρκυρα να θεωρείται νίκη ανόδου. Η ομάδα του Ιωάννη Διαμαντάκου πέρασε στην παράταση από την έδρα του Φαίακα, μια έδρα που ελάχιστες ομάδες θα μπορέσουν να αλώσουν.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ