17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1) Διονύσης Καπινιάρης (Αγρίνιο)

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, άλλα έδειξε με... το καλημέρα πως γνωρίζει το πώς θα την οδηγήσει σε «μονοπάτι», που μπορεί να την φέρει σε μια υψηλή θέση, αντίστοιχη του ρόστερ και των επιδιώξεων που διαθέτει. Ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών στην επικράτηση του Αγρινίου επί του Ερμή Λαγκαδά, με 13 πόντους και άρτια οργάνωση του παιχνιδιού, από το σημείο της ανατροπής στο δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα. Ο Διονύσης Καπινιάρης κάνει από την πρώτη στιγμή τα πράγματα, για τα οποία αποκτήθηκε.

2) Μιχάλης Φρουσκλιάς (Νίκη Βόλου)

Άλλος ένας... γνώστης ανόδων από την περσινή του θητεία στον Οίακα Ναυπλίου, πήρε φέτος την ευθύνη να γίνει ένας εκ των ηγετών στην προσπάθεια της Νίκης Βόλου να καθιερωθεί. Από την πρεμιέρα έδειξε έτοιμος, συμβάλλοντας με 21 και δύο τρίποντα, για να οδηγήσει τους Θεσσαλούς στο πρώτο ροζ φύλλο τους και την πεποίθηση, πως μπορούν να στεριώσουν. Η προσωπικότητα του Μιχάλη Φρουσκλιά ήταν μεταξύ των στοιχείων που «μίλησαν» στο ματς με το Στρατώνι.

3) Σωτήρης Γκιουλέκας (Φάρσαλα)

Μιας και μιλάμε για προσωπικότητες, δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τον πολύπειρο φόργουορντ. Ήταν αυτός, που μαζί με τον έτερο βετεράνο Δημήτρη Δέσπο, έδειξαν το δρόμο της ανατροπής κόντρα στην Χαλκηδόνα, φτάνοντας τους 24 πόντους με τρία τρίποντα. Το όραμα των Φαρσάλων αρχίζει να υλοποιείται και για αυτό, άλλωστε, βρέθηκε στην πόλη αυτήν ο Σωτήρης Γκιουλέκας, μετά από δυο χρονιές στην Α2 με ΓΣΛ και ΑΕΛ.

4) Αργύρης Σιώπης (Φαίακας Κέρκυρας)

Η επιρροή του στο παιχνίδι του Φαίακα φαίνεται από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Αποτελεσματικός για την ομάδα του και... δήμιος για τον Μακεδονικό, σταμάτησε στους 21 πόντους με τέσσερα τρίποντα, για να δοθεί στους Κερκυραίους η ευκαιρία για μια πρώτης τάξης απόδειξη, ότι ήρθαν για κάτι σημαντικό. Κι αυτό, μπορεί να επιτευχθεί με τον Αργύρη Σιώπη σε τέτοια κατάσταση.

5) Γιάννης Κακιούζης (Ίκαροι Σερρών)

Συνεχίζει από εκεί που... σταμάτησε την περασμένη σεζόν, όταν έκανε τα καλάθια να «αναστενάξουν» και τους Ίκαρους να φτάσουν τόσο κοντά στην άνοδο. Η «συνταγή» είναι ίδια φέτος και το πρώτο «εμπόδιο» της ΧΑΝΘ κάμφθηκε, με τον ίδιο να τελειώνει με 24 πόντους και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Σερραίους. Το όνομα του Γιάννη Κακιούζη, άλλωστε, αποτελεί εγγύηση για όποιον προπονητή τον έχει.

Προπονητής: Χάρης Φόρος (Φάρσαλα)

Μιλήσαμε για το όραμα των Φαρσάλων και πρέπει να αναφερθεί, ότι το έχει αναλάβει ένας ελπιδοφόρος τεχνικός, που συνεχίζει το έργο του από την περσινή χρονιά, όταν και είχε έρθει στα μέσα της. Δεν είναι εύκολο να δημιουργούνται στα χέρια σου τόσες επιδιώξεις, ούτε και να βλέπεις το ματς να σου πηγαίνει στραβά για 30 λεπτά. Καθοδηγώντας σωστά την ομάδα του, όμως, ο Χάρης Φόρος είδε την ανατροπή και τη δικαίωση, σε ένα ματς που, όσο κι αν είναι νωρίς, μπορεί να σημαίνει πολλά για τον τρόπο που κατακτήθηκε.

Photo Credits: Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ