19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνικής (1ος) : Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Η 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή που τη συνοδεύει.

1.Λευτέρης Καραλευθέρης (1,80 - 22 ετών) [ΦΕΑ]

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η εξαιρετική ομάδα της ΦΕΑ, η οποία για μια ακόμη φορά στηρίχθηκε στο εξαιρετικό περιφερειακό δίδυμο της, το οποίο αγωνίζεται για μια πενταετία μαζί, Στο νήμα κορυφαίος για το συγκρότημα του Λευτέρη Καρατζά στη νίκη επί του Εθνικού ήταν ο 22χρονος γκαρντ, Λευτέρης Καραλευθέρης, ο οποίος σκόραρε 25 πόντους με 3 τρίποντα, ουσιαστικά γυρίζοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού.

2.Αλέξανδρος Μαγιντόμπε (1,90 - 24 ετών) [Έσπερος Καλλιθέας]

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ο Έσπερος Καλλιθέας, ο οποίος πέρασε από το «Σαλούν» κερδίζοντας τον Παπάγου με 79-77. Καθοριστικός για τη νίκη, και ευστοχώντας σε μεγάλα σουτ ήταν ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος διανύει την δεύτερη του σεζόν στην Καλλιθέα. Σε μια έδρα, που παραδοσιακά αποτελεί μια από τις δυσκολότερες για κάθε ομάδα, ο πρώην γκαρντ των Μανδραϊκού και Παγκρατίου είχε 15 πόντους με 2 τρίποντα τα οποία πέτυχε στο κλείσιμο της αναμέτρησης.

3.Ανδρέας Χατζηνικόλας (1,96 - 23 ετών) [Νέα Κηφισιά]

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Νέα Κηφισιά, η οποία σε ένα up tempo παιχνίδι επικράτησε στις Αδάμες του ισχυρού Πανελευσινιακού με 81-74. Εκ των κορυφαίων της ήταν ένα δικό της παιδί, ο Ανδρέας Χατζηνικόλας, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας των βορείων προαστίων. Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ, μετά από διακοπή μιας σεζόν όπου και αγωνίστηκε στο Αγρίνιο και την Α2 Ανδρών, επέστρεψε πέρυσι στην ΑΕΝΚ, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 22 πόντους με 3 τρίποντα.

4.Δημήτρης Μακρής (1,96 - 28 ετών) [ΚΑΟ Κορίνθου]

Το απόλυτο των νικών κατέχει η Κόρινθος, η οποία νίκησε πολύ δύσκολα στην έδρα της τον Αργοναύτη Ραφήνας με 70-78. Ο Δημήτρης Μακρής, ο οποίος μετά από μια σεζόν στον Οίακα Ναυπλίου, επέστρεψε πέρυσι στον ΚΑΟΚ, τον οποίο θέλει να βοηθήσει να προχωρήσει ένα παραπάνω βήμα. Στο συγκεκριμένα παιχνίδι σκόραρε 20 πόντους με 1 τρίποντα, όντας καθροστικός για τη νίκη της ομάδας του Κωστα Σορώτου.

5.Γιάννης Προδρόμου (1,96 - 34 ετών) [ΑΠΑΣ "ΤαΦανάρια"]

Μόνιμος κάτοικος Νάξου τείνει να γίνει ο Γιάννης Προδρόμου, ο οποίος δείχνει να έχει βρει την Ιθάκη του στο Κυκλαδίτικο νησί, Μάλιστα, ήταν αυτός που ώθησε τον ΑΠΑΣ να γυρίσει τον ρυθμό, και να φτάσει στο 74-59 απέναντι στον πολύ καλή ομάδα της Πεντέλης. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο έμπειρος φόργουορντ είχε 20 πόντους με 2 τρίποντα.

Προπονητής

Περικλής Ταυρόπουλος

Ο πολύπειρος προπονητής επέστρεψε ως αντίπαλος σε ένα γήπεδο στο οποίο δοξάστηκε, και απέναντι στον Μιχάλη Κουρή, έναν προπονητή που πέρασε από τα χέρια του, ως συνεργάτης του, είδε τον νεανικό Έσπερο που έχει δημιουργήσει να κερδίζει στο «Σαλούν» τον δυνατό και με έμπειρους παίκτες, Παπάγου. Ο Περικλής Ταυρόπουλος συνεχίζει εδώ και χρόνια να δημιουργεί ομάδες, παίκτες, σύνολα, μέσα από δυσκολίες και χαμηλά μπάτζετ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ