16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βραβείο Πάτρικ Μπάουμαν

Το όνομα του Πάτρικ Μπάουμαν θα φέρει εφεξής το βραβείο αθλητικής διάκρισης που απονέμεται εδώ και πέντε χρόνια σε ένα νεαρό και μία νεαρή από αυτούς που παίρνουν μέρος στο ετήσιο Basketball Without Borders (BWB) Camp, το οποίο διοργανώνεται στο περιθώριο του All Star Game του ΝΒΑ. Το βραβείο αυτό επιβραβεύει τη θετική δράση του ατόμου τόσο εντός παρκέ όσο και εκτός και με κοινή απόφαση της FIBA και του ΝΒΑ αποφασίστηκε από φέτος να πάρει το όνομα του εκλιπόντος γενικού γραμματέα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η συμβολή του οποίου στη δημιουργία του BWB υπήρξε καθοριστική.

Στο φετινό BWB, που έγινε στη Σάρλοτ, ο αναπληρωτής κομισάριος του ΝΒΑ, Μαρκ Τέιτουμ, παρουσίασε στους μετέχοντες τον νέο γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, κι αυτός με τη σειρά του παρουσίασε τα δύο παιδιά του Πάτρικ Μπάουμαν, Μπιάνκα και Πολ, που απένειμαν τα βραβεία με το όνομα του πατέρα τους στους δύο νικητές. Την 18χρονη Ζοΐ Ουαντού από τη Γαλλία και τον 17χρονο Σαντιάγο Βέσκοβι από την Ουρουγουάη.

"Ο Πάτρικ Μπάουμαν, ο γενικός γραμματέας μας τα τελευταία 16 χρόνια, με δίδαξε δύο πράγματα, που θέλω να μεταδώσω σε σας σήμερα", είπε απευθυνόμενος στα παιδιά του καμπ ο Ανδρέας Ζαγκλής. "Η δουλειά μας, μαζί, είναι να κάνουμε εφικτή την πραγματοποίηση των ονείρων μας με έναν τρόπο που θα είναι επωφελής για το άθλημα και θα δώσει σε σας την ευκαιρία να παρουσιάσετε το ταλέντο σας. Το δεύτερο είναι ότι το μπάσκετ είναι σπορ ομαδικό και με πολύ ξεχωριστές αρχές.

Για το λόγο αυτό παρουσιάζουμε σήμερα τα βραβεία Πάτρικ Μπάουμαν, επειδή ο Πάτρικ ήταν ηγέτης. Ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους είχε θετική ενέργεια, χαμόγελο στο πρόσωπό του και επικοινωνούσε με την ομάδα του με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε όλοι μαζί σπουδαία πράγματα.

Το ίδιο και στο παιχνίδι του μπάσκετ. Αν κάνετε ένα λάθος ή χάσετε το τελευταίο σουτ και το παιχνίδι τελειώσει, πρέπει να πάτε να δώσετε το χέρι στον αντίπαλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια αξία που πρέπει να έχετε στη ζωή σας όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ