23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βούτσινιτς: “Παίξτε σαν… niggers” (vid)

Αναστάτωση προκάλεσε στη Ιταλία, αναστάτωση που έχει ήδη περάσει τα σύνορα, ο Ίκε Ουντάνο μέσα από τις αποκαλύψεις που έκανε από το κανάλι του στο YouTube για τον Νέναντ Βούτσινιτς, όταν οι δυο τους συνυπήρξαν στην Αβελίνο.

 

Όπως υποστηρίζει ο Ουντάνο χρησιμοποίησε τη λέξη "niggers", η οποία αποτελεί προσβολή για τους αφροαμερικάνους, όσο κι αν μεταξύ τους τη χρησιμοποιούν κατά κόρον. Στις ΗΠΑ αναφέρεται ως "the "n" word". Δείτε τι λέει ο Ουντάνο για το περιστατικό που μάλιστα συνέβη στον πρώτο αγώνα του με την Αβελίνο.

"Παίζαμε με την Τρέντο εκτός έδρας, χάναμε στο ημίχρονο και στα αποδυτήρια ο κόουτς είχε τρελαθεί. "Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά θα θέλω να παίξετε σαν niggers. Το κοιτούσαμε άφωνοι. Πρώτα από όλα δεν ήταν καν μαύρος και αυτός ο μαλ... μας είπε να παίξουμε σαν niggers. Ήταν απίστευτο. Βρισκόμουν στην λιγότερο από 48 ώρες. Ήμασταν όλοι σε κατάσταση σοκ. Λέγαμε "δεν γίνεται να το είπε αυτό". Ήμασταν λογικοί στην ομάδα αυτή, αν είχε συμβεί στην Καντού δεν πιστεύω ότι θα είχε βγει από τα αποδυτήρια. Την επόμενη μέρα ζήτησε συνάντηση με τους μαύρους παίκτες, γιατί ήξερε τι είχε κάνει. Ο χρόνος όμως δεν γυρνούσε πίσω. Δεν υπήρχε δικαιολογία για ότι είπε. Τη λέξη από 'n' τη λένε όλοι". Όχι, δεν είσαι nigga αδερφέ. Δεν έχεις δικαίωμα να λες αυτή τη λέξη. Μια εβδομάδα αργότερα τον απέλυσαν. Ήταν ότι καλύτερο. Είναι τυχερός που έφυγε από τα αποδυτήρια. Ο επόμενος προπονητής ήταν καλός και έδειχνε κατανόηση".

O Oυντάνο αγωνίστηκε πέρυσι στη Ρέγερ Βενέτσια του Μάικ Μπράμος.

*Το περιστατικό που διηγείται με τον Βούτσινιτς βρίσκεται στο 44' του βίντεο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ