16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βλέπει Πούλεν η ΑΕΚ! (vids)

Η ΑΕΚ πήρε παράταση ζωής στο Basketball Champions League με τη νίκη της στη Λουμπλιάνα επί της Ολίμπια κι αυτό της επιτρέπει να συνεχίζει απερίσπαστη την προσπάθεια για την ολοκλήρωση των αλλαγών στο ρόστερ της με στόχο την ενίσχυσή του. Άλλωστε υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου, που είναι προγραμματισμένος για τις 17 Φεβρουαρίου και αποτελεί βασικό ζητούμενο η Ένωση να παραταχθεί έτοιμη από όλες τις απόψεις σε αυτόν.

O Nτράγκαν Σάκοτα εξακολουθεί να αναζητά, λοιπόν, τον γκαρντ με το καλό σουτ, που θα ενισχύσει τη δύναμη πυρός της ομάδας από την περιφέρεια και σύμφωνα με πληροφορίες του basketa.gr, έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Tζέικομπ Πούλεν (29, 1.85). Ενός πολύ αξιόλογου Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος από το 2012 έχει αποκτήσει την γεωργιανή υπηκοότητα και μάλιστα το 2013 αγωνίστηκε με την Εθνική Γεωργίας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

O Πούλεν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κάνσας Στέιτ και από το 2011, οπότε άρχισε την επαγγελματική καριέρα του, έχει παίξει σε διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες. Με την Μπαρτσελόνα το 2014 (4,9π., 1,7ασ., 34% στα τρίποντα) και την Τσεντεβίτα το 2016 (13,5π., 2,8ασ., 33% στα τρίποντα) αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα, ενώ πέρυσι έφτασε ως τα προημιτελικά του Eurocup (10,3π., 2,5ασ., 33% στα τρίποντα) και τους τελικούς της VTB φορώντας τη φανέλα της Κίμκι. Πριν πάει στην Τσεντεβίτα μάλιστα, το καλοκαίρι του 2015, είχε προταθεί στην ΑΕΚ προερχόμενος από μια πολύ καλή σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Μπρίντιζι, όμως ο Ντράγκαν Σάκοτα, που ήταν και τότε προπονητής στην Ένωση, είχε διστάσει να τον εμπιστευθεί.

Φέτος, στην αρχή της σεζόν, προσπάθησε να κάνει το βήμα στο ΝΒΑ και τον Σεπτέμβρη υπέγραψε συμβόλαιο με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, με τους οποίους ωστόσο έπαιξε μόλις σε 3 παιχνίδια χωρίς να κάνει τίποτα. Τον περισσότερο χρόνο του τον ξόδεψε παίζοντας στη G-League με τους Ντελάγουερ 87ερς έχοντας 15,7π., 4,4ασ. και 31% στα τρίποντα και στις 4 Ιανουαρίου οι Σίξερς τον αποδέσμευσαν. Τρεις μέρες αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την Μαχράμ, την οποία πήγε να ενισχύσει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος του Ιράν κι εκεί βρίσκεται τώρα. Αλλά μπορεί να φύγει πολύ σύντομα!

Την Πέμπτη 1/2, σε 24 ώρες δηλαδή, η Μαχράμ παίζει τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ με αντίπαλο την Πετροκίμι. Αν χάσει, αποκλείεται, η σεζόν τελειώνει και ο Πούλεν είναι ελεύθερος να πάει όπου θέλει. Αν όμως κερδίσει, τότε θα παίξει στον τελικό, θα χρειαστεί δηλαδή τουλάχιστον δύο εβδομάδες να μείνει εκεί και τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει τόσο πολύ.

Ανοικτό του Τούλσον και του... Χάρις!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμα κι αν ο Πούλεν είναι διαθέσιμος από την Παρασκευή, θα πρέπει ο Ντράγκαν Σάκοτα να λάβει την οριστική απόφασή του ώστε να κινηθεί η ΑΕΚ για την απόκτησή του. Κι ακόμα δεν την έχει λάβει, καθώς παραμένει ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Ράιαν Τούλσον (33, 1.93), ένας παίκτης που παίζει σε διαφορετική θέση από τον Πούλεν (είναι σούτινγκ γκαρντ, που μπορεί να παίξει και "3") κι έχει καλύτερο σουτ. H Ένωση δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της γι' αυτόν, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα όσο η ομάδα του, η Ουσάκ, αξιώνει μεγάλο buy out για να τον αποδεσμεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο παίκτης φέρεται να πιέζει την τουρκική ομάδα να τον αφήσει, διότι προφανώς δεν βρήκε όσα περίμενε να βρει όταν πήγε εκεί τον περασμένο Νοέμβριο, κι αυτό είναι κάτι που λειτουργεί υπέρ της ΑΕΚ, γι' αυτό περιμένει.

Από το ποιος παίκτης θα αποκτηθεί τελικά, θα εξαρτηθεί και το ποιος θα φύγει για να αδειάσει χώρος στο ρόστερ. Μέχρι στιγμής φαβορί για αποχώρηση είναι ο Κέλσι Μπάρλοου (ή ο Έντιν Άτιτς), ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθεί τελικά θέμα Μάνι Χάρις, παρά τη συγγνώμη που ζήτησε μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου! Είναι δεδομένο ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν είναι ευχαριστημένος μαζί του, το γυαλί στις σχέσεις τους ράγισε στα Τρίκαλα και ο Αμερικανός ήταν και πάλι κακός στη Λουμπλιάνα μένοντας στον πάγκο σε όλη την τελευταία περίοδο. Αν ο προπονητής της ΑΕΚ πάει σε μια λύση τύπου Πούλεν, ενός πόιντ γκαρντ στην ουσία, τότε με δεδομένη την παρουσία των Γκριν και Ξανθόπουλου επίσης, πιο πιθανό φαντάζει να επιδιωχθεί η λύση της συνεργασίας με τον Χάρις. Άλλωστε υπάρχει πάτημα πλέον μετά το πειθαρχικό παράπτωμα του Αμερικανού...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ