20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βατούτιν: «Το μπάτζετ μας είναι μειωμένο 25-30% εξαιτίας κορονοϊού»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι από τις ευρωπαϊκές ομάδες που δαπανούν πολλά χρήματα για τη στελέχωση του ρόστερ τους, έχοντας θέσει μόνιμα τον πήχη ψηλά.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη καλείται τη νέα αγωνιστική περίοδο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στην Ευρωλίγκα, στο Φάιναλ Φορ της Βιτόρια, αφού το φετινό πρωτάθλημα διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή. Για να τα καταφέρει ο πρόεδρός της «ομάδας του στρατού», Αντρέι Βατούυιν, θα χρειαστεί να βάλει και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν και τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει μετά τον ιό COVID-19.

Ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επανέλαβε πως το μπάτζετ τους θα είναι μειωμένο εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα είναι υψηλό. Μιλώντας στην εφημερίδας «Izvestia», ανέφερε μεταξύ άλλων για την προσθήκη των Τορνίκε Σενγκέλια και Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει μια ομαλή λειτουργία. Ναι, πήραμε δύο σταρ με μεγάλο συμβόλαιο, αλλά την ίδια στιγμή είδαμε παίκτες με μεγάλα συμβόλαια, όπως ο Χάινς, ο Βοροντσέβιτς, ο Κουφός και ο Μπέικερ να αποχωρούν από την ομάδα».

Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε: «Το μπάτζετ δεν έχει αυξηθεί. Ήταν σημαντικό αυτό, γιατί υπάρχει η απόφαση να μειωθεί. Όπως ξέρετε, η Aeroloft αποχώρησε και η εταιρία Nornickel που έχει στην κατοχή της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση, οπότε μείωσε τα έξοδα. Με βάση την κατάσταση που βιώνουμε και τους περιορισμούς που θα έχουμε στην πώληση των εισιτηρίων προβλέπουμε ότι το μπάτζετ της νέας σεζόν θα είναι μειωμένο 25-30%».

Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού συγκροτήματος ρωτήθηκε και για την πολιτική διάσταση που πήρε η μεταγραφή του Γεωργιανού Τορνίκε Σενγκέλια κι απάντησε: «Στην αρχή δεν το πήρα σοβαρά. Έχω πολλούς φίλους στη Γεωργία. Ένιωσα, λοιπόν, έκπληξη όταν ενημερώθηκα τη δήλωση του Προέδρου της χώρας και το γεγονός ότι μίλησε αρνητικά για την απόφαση ενός επαγγελματία παίκτη να επιλέξει την επόμενη ομάδα του. Εμείς δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε πολιτικά ζητήματα. Μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε με το μπάσκετ και να κερδίσουμε τίτλους. Προσωπικά, σέβομαι τη Γεωργία και την ιστορία της».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ