16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βατούτιν: “Δεν κρατήσαμε τον Σαντ Ρόος λόγω οικονομικών”

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία φέτος έχει αποκτήσει τους Σενγκέλια και Μιλουτίνοφ και έχει ανανεώσει υψηλά συμβόλαια όπως των Χάκετ, Μπολομπόι και Τζέιμς δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Χάουαρντ Σαντ Ρόος λόγω μπάτζετ όπως τόνισε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν.

Σε tweet στον επίσημο λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ ο Βατούτιν τονίζει: "Ήταν μια επαγγελματική απόφαση. Προσπαθήσαμε να βρούμε την οικονομική ενίσχυση για να κρατήσουμε τον Χάουαρντ στην ομάδα, γιατί στο μικρό διάστημα που ήταν μαζί μας απέδειξε πως είναι ένας αξιόλογος παίκτης και ένας εξαιρετικός συμπαίκτης. Δυστυχώς, εξαιτίας της μείωσης του μπάτζετ και των οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, δεν έχουν περιθώρια για ελιγμούς. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να κάνουμε επιπλέον έξοδα. Αφήσαμε τον Σαντ Ρόος ελεύθερο με λύπη, αλλά και ευγνωμοπσύνη για τη βοήθειά του την περασμένη σεζόν".

Τα λόγια του Βατούτιν γεννούν δυσπιστία για μια ομάδα που έχει ήδη ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια φέτος το καλοκαίρι. Ο ίδιος κάνει λόγο σε συνέντευξή του για μείωση της τάξης του 25%, στο έτσι κι αλλιώς με διαφορά ακριβότερο ρόστερ της Ευρωλίγκας (και) πέρυσι, τονίζοντας πως ναι μεν η ΤΣΣΚΑ πήρε παίκτες και ακριβούς, αλλά είχε και χώρο, αφού έφυγαν από την άλλη ακριβά συμβόλαια όπως των Χάινς, Βοροντσέβιτς, Κουφός, Μπέικερ.

Το ρόστερ φέτος όπως αναφέρεται στην ίδια συνέντευξη στην Ιζβέστια θα στοιχίσει 26 εκατομμύρια με την ομάδα να στρέφεται σε άλλα κομμάτια λειτουργίας του τμήματος για να περιορίζει τον γενικότερο προϋπολογισμό. Ο Βατούτιν αναφέρθηκε στα εισιτήρια τα οποία θα είναι πλέον μόνο ηλεκτρονικά, αλλά και στην αλλαγή στα ταξίδια της ομάδας. Το τελευταίο οφείλεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η aeroflot εξαιτίας του κορονοϊού. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ η ομάδα θα ταξιδέψει φέτος περισσότερες φορές με κανονικές πτήσεις και όχι τσάρτερ όπως συνήθιζε ως τώρα.

Πρόσθεσε επίσης πως σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο της Μόσχας η ομάδα θα παραμείνει στην Megasport Arena, δεν θα επιστρέψει στο δικό της μικρότερο γήπεδο, υπολογίζοντας στο 50% των φιλάθλων. Ο Βατούτιν δεν θεωρεί πως οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με μειωμένη χωρητικότητα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ