22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α2: Ποιος θα ανέβει, ποιος θα πέσει;

Τα playoffs κάνουν τζάμπολ σε Θεσσαλονίκη και Μαρούσι, ενώ τα play out σε Τρίπολη και Πευκοχώρι. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν το μοναδικό εισιτήριο της ανόδου και δύο την παραμονή τους. 

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο στην κορυφή. Το 82-58 επί του Δούκα το περασμένο Σάββατο τον έστειλε πίσω στην Basket League αφήνοντας την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων να διεκδικήσει την άνοδο της μέσα από την διαδικασία των playoffs. Το αυτό θα πράξουν, Ηρακλής, Φάρος Κερατσινίου και Αίολος Αστακού. Τέσσερις ομάδες, μπαίνουν στην αφετηρία του… νέου πρωταθλήματος το οποίο αναμένεται συναρπαστικό μιας και καμία δεν έχει προβάδισμα. Και οι δύο σειρές θα ξεκινήσουν από το 1-1! 

Ηρακλής - Αίολος Αστακού (Ιβανώφειο, 17.00, Παγώνης-Μαλαμάς-Πιτσίλκας Β. (Σιμητόπουλος))

Ο Ηρακλής περίμενε ευχάριστα μαντάτα από την Νέα Σμύρνη, κατά την τελευταία αγωνιστική αλλά δεν τα άκουσε ποτέ. Η απ’ ευθείας άνοδος χάθηκε αλλά μέσα από τα playoffs, μπορεί να ακολουθήσει τον Πανιώνιο, φτάνει πρώτα να αποκλείσει στην πρώτη φάση τον Αίολο, το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Η ομάδα του Αστακού, νεοφώτιστη στην κατηγορία, πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά τερματίζοντας στην 5η θέση και έχει το κίνητρο να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα ακόμα πιο ψηλά. Η σειρά ξεκινάει από το 1-1 καθώς στο πρώτο παιχνίδι, το σύνολο του Μιχάλη Κουταλιανού είχε επικρατήσει με 70-62, ενώ στο “Ιβανώφειο” ο Ηρακλής είχε κερδίσει στο φινάλε με 68-66. 

Δούκας - Φάρος Κερατσινίου (Δαϊς, 17.00, Αναστόπουλος Π.-Καλδίρης-Τσαρούχα (Καρούσης))

Η πιο αμφίρροπη σειρά. Δυνατά ρόστερ, διαθέτουν παίκτες με πολύ μυαλό και προπονητές που ο ένας, “έχτισε” την ομάδα του άλλου. Ουδείς μπορεί να πει πως κάποιος έχει προβάδισμα, από την στιγμή που η σειρά είναι ισόπαλη. Στο πρώτο μεταξύ τος αντάμωμα, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων είχε εκμεταλλευτεί την απουσία προπονητή στον πάγκο του Φάρου και είχε επικρατήσει με 74-67. Έκτοτε όμως έχουν αλλάξει πάρα πολλά για τον σύλλογο του Κερατσινίου, όλα προς το καλύτερο. Ο Σάββας Συμεωνίδης αποχώρησε από τον Δούκα για να “κατηφορίσει” στα νότια και να φτιάξει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Οι κατοστάρες είναι… συνηθισμένο φαινόμενο και για παρά τέσσερις πόντους, δεν σημείωσε άλλη μία στην ρεβάνς (96-82). 

Στην μάχη της παραμονής

Παγκράτι και ΓΣΛ αποχαιρέτησαν την κατηγορία καθότι οι δύο πιο αδύναμες ομάδες της. Ποιος θα τις ακολουθήσει και ποιος θα παραμείνει στην Α2, αποτελεί ένα καλό ερωτηματικό. Αρκαδικός, Μαχητές Δόξας Πεύκων, Καβάλα και Ηράκλειο είναι οι τέσσερις ομάδες που ρίχνονται στην “μάχη” της παραμονής με αμφότερες τις σειρές να ξεκινάνε από το 1-1. 

Αρκαδικός - Ηράκλειο (Τρίπολης, 16.00, Διαμαντής-Μπίκας-Κάρδαρης (Κουκάκης))

Το φαβορί μοιάζει να είναι ο σύλλογος της Αρκαδίας αλλά το ίδιο είχαν πολλοί και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το Ηράκλειο τους είχε καταπλήξει με το 65-59. Αυτή ήταν η πρώτη από τις συνολικά εφτά νίκες των Κρητικών που έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν είναι να αγωνιστούν εκτός έδρας. Το μοναδικό “διπλό” το σημείωσαν στο Παγκράτι εν αντιθέσει με τον Αρκαδικό που μέτρησε περισσότερα. Ο Γιάννης Διαμαντάκος ήρθε λίγο πριν το πρώτ τζάμπολ και παρουσίασε μια ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια και δη με πιο δυνατούς αντιπάλους ήταν άκρως ανταγωνιστική. Μένει να φανεί αν θα καταφέρει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή της. 

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Καβάλα (ΔΑΚ Πεύκων, 17.00, Παφίλης-Κατραχούρας-Ευφραιμίδης (Παπαγεωργίου))

Ζευγάρι που αναμετρήθηκε πριν από δύο εβδομάδες με την Καβάλα να κερδίζει στην παράταση με 93-90. Στο πρώτο παιχνίδι, οι Μαχητές είχαν επιβληθεί με 70-67. Αμφότερες καλές ομάδες που εκμεταλλεύονται την έδρα τους για να φτάσουν στην επιτυχία, το σύνολο του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη έχει ταχύτητα και νεανικό ενθουσιασμό. Έχει και τον Καράμο Τζαβαρά να κάνει τρομερή χρονιά. Από την άλλη, η επίσης νεανική Καβάλα, θα στηριχτεί στον Άντι Μάζουρτσακ, καθώς επίσης και στον Αντώνη Σκλήβα που αν και μόλις 22 χρονών, αποτελεί έναν από τους καλύτερους ψηλούς της κατηγορίας. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ