23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Πλησιάζει ο Ολυμπιακός, Μαρούσι και Καρδίτσα έχουν ελπίδες τελικού

Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, και μόνο ξεκάθαρη δεν είναι η κατάσταση, αναφορικά με την απευθείας άνοδο, την είσοδο στα πλέι όφς, αλλά και τα πλασαρίσματα.

Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι, και ενδέχεται να πανηγυρίσει την επάνοδο του στην Basket League το επερχόμενο Σάββατο (17/6). Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να περάσουν από το Μαρούσι και την ίδια ώρα ηττηθεί ο Απόλλων Πατρών στην Καρδίτσα ανοίγουν σαμπάνιες, κάτι που σίγουρα δεν εύχονται στην Πάτρα. Ο Νίκος Βετούλας είδε τον Γιώργο Διαμαντάκο να τραυματίζεται στη μέση στο χειρότερο χρονικό σημείο, και επιθυμεί η ομάδα του να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με τους «ερυθρόλευκους» ώστε να παιχτεί η πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική στην Περιβόλα, όπου οι «μελανόλευκοι» θα αναζητήσουν το +4. Φυσικά γνωρίζει ότι στην Καρδίτσα παίζει τελικό, γιατί αν βρεθεί πίσω με 0-2 και οι Θεσσαλοί μπούνε στα πλέι οφς, τα πάντα δυσκολεύουν.

Το Μαρούσι κρατάει την τρίτη θέση, αλλά και την τέταρτη να καταλάβει, έχει το δικαίωμα στον τελικό. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα θέλει στην πρώτη φάση των πλέι οφς την Ελευθερούπολη, την οποία έχει στο 2-0, και με μία νίκη θα περάσει στον τελικό, όπου θα ήθελε την Καρδίτσα με την οποία θα έχει πλεονέκτημα έδρας και βρίσκεται στο 1-1. Η ομάδα των Βορείων προαστίων παρότι έχει δύσκολο πρόγραμμα δεν κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφς.

Η Ελευθερούπολη κερδίζοντας τον Αμύντα σφραγίζει μια θέση στην πεντάδα, και σίγουρα θα ήθελε το πλεονέκτημα που δίνει η τρίτη θέση, με τα δύσκολα να έρχονται από εκεί και κάτω. Η Καρδίτσα ηττήθηκε στον Υμηττό από τον Αμύντα και έκανε δύσκολη τη ζωή της. Έχοντας δυο παιχνίδια στην έδρα της με Απόλλωνα και Ελευθερούπολη έχει την ευκαιρία με το 2/2 να βρεθεί στα πλέι οφς, αρκεί σε αυτό τον συνδυασμό να μην είναι ο Αμύντας, καθώς υπερέχει απέναντι σε Παγκράτι και Πανερυθραϊκό.

Οι Θεσσαλοί απέναντι στον Απόλλωνα παίζουν και ενδεχόμενο τελικό πρωταθλήματος, καθώς αν κάνουν το 2-0 θα έχουν το πάνω χέρι, αλλά ίσως χρειαστούν και τις 2 νίκες για να μπούνε στα πλέι οφς. Αυτό συμβαίνει καθώς Παγκράτι και Πανερυθραϊκός με τη σειρά τους έχουν την δυνατότητα να φτάσουν αυτοί στο 2/2. Οι «ροσονέρι» αν και χτυπημένοι από την απουσία του Μάριου Δόξα υποδέχονται στο ισχυρό Μετς, Πανερυθραϊκό και Μαρούσι, ενώ η ομάδα της Νέας Ερυθραίας αν περάσει από την έδρα της Αθηναϊκής ομάδας, υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τον Αμύντα. Όπως είναι κατανοητό ο νικητής της συγκεκριμένης αναμέτρησης διατηρεί τις ελπίδες του.

Τέλος, ο Αμύντας έχει μαθηματικές ελπίδες, αλλά έχοντας εκτός έδρας, Ελευθερούπολη και Πανερυθραϊκό θα χρειαστεί δυο υπερβάσεις.

Ολυμπιακός (15-3)

Μαρούσι, Απόλλων Πατρών

Απόλλων Πατρών (14-4) 

Καρδίτσα, Ολυμπιακός*

Μαρούσι (12-6) 

Ολυμπιακός*, Παγκράτι

Ελευθερούπολη (12-6) 

Αμύντας*, Καρδίτσα

Καρδίτσα (10-8) 

Απόλλων Πατρών*, Ελευθερούπολη*

Παγκράτι (10-8)

Πανερυθραϊκός*, Μαρούσι*

Πανερυθραϊκός (10-8) 

Παγκράτι, Αμύντας*

Αμύντας (10-8) 

Ελευθερούπολη, Πανερυθραϊκος

*Με αστεράκι τα εντός έδρας παιχνίδια



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ