18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Ούτε στα πρώτα φιλικά…

Δυο αγωνιστικές μετά την επανεκκίνηση της Α2 Ανδρών πέρασαν, αλλά το θέαμα μόνο λάμψη δεν προσδίδει στο καλύτερο πρωτάθλημα της χώρας, μετά την Basket League.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, με την πεντάμηνη διακοπή αρχικά να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, ενώ σε αυτό προστίθεται και το μη κίνητρο αρκετών ομάδων, με τις περισσότερες αναμετρήσεις να έχουν φιλικό χαρακτήρα.

Πέρα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος επέστρεψε στη Βέροια, όντας σε φουλ ρυθμούς, και θα κάνει πρωταθλητισμό, η μοναδική ομάδα που δείχνει να έχει χαράξει την δική της πορεία είναι ο Απόλλωνας Πατρών, για τον οποίο εξηγήσαμε σε ειδικό άρθρο το πως χειρίστηκε το lockdown, και βλέπει ως μεγάλη ευκαιρία την τρέχουσα κατάσταση, ώστε να μπορέσει να επανέλθει στην Basket League.Μάλιστα, είναι τόση η διαφορά ταχύτητας και ετοιμότητας, με τον Απόλλωνα να φαντάζει ομάδα άλλης κατηγορίας.

Στο γενικό πλαίσιο συναντάμε ομάδες με καμία προδιάθεση πληρωμών, ομάδες με παίκτες που αγωνίζονται κατά το δοκούν και όποτε το επιτρέπει το πρόγραμμα τους, και γενικά ένα πρωτάθλημα που οι περισσότερες βλέπουν ως τερματισμό το τέλος του πρώτου γύρου, Μάλιστα θεωρείται σίγουρο ότι θα δοθεί μάχη για την αποφυγή του δεύτερου, και επιζήμιου οικονομικά γύρου.

Αν θέλουμε να βρούμε θετικό πρόσημο, είναι η εν μέρει επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και στο γεγονός ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα πάρουν χρόνο συμμετοχής αρκετοί νεαροί και ανερχόμενοι παίκτες.

Γιατί να κοιτάξουμε το μπάσκετ μέσα από την εικόνα, αυτό που βλέπουμε δεν παρουσιάζεται ούτε στα πρώτα φιλικά παιχνίδια...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ