17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

Η 5η αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα αλλά και τον προπονητή που την συνοδεύει.

1.Δημήτρης Κυριλής (Αγρίνιο)

Στο Αγρίνιο επέστρεψε ο 24χρονος γκαρντ, έχοντας την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α2 Ανδρών. Έτσι, στην πρώτη νίκη του ΑΟ Αγρινίου στο πρωτάθλημα, μπορεί ο Ράντεκ Φάρσκι να σκόραρε 22 πόντους, αλλά αυτός ήταν που υπέγραψε την ανατροπή, και έτσι με προσωπική ενέργεια και καλάθι με κερδισμένη βολή στα 6,2'' πριν το τέλος, διαμόρφωσε το τελικό 63-62 με το οποίο ο ΑΟΑ νίκησε το Παγκράτι σε ντέρμπι παραμονής. Συνολικά είχε 10 πόντους με 3/4 δίποντα και 1/4 τρίποντα.

2.Ντίλον Αβάρε (Αμύντας)

Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη πήρε ο Αμύντας, ο οποίος επικράτησε στον Υμηττό του Αμαρουσίου με 64-59. Εξαιρετικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο 26χρονος Αμερικάνος γκαρντ, Ντίλον Αβάρε, ο οποίος με το αποτελεσματικό του σουτ «σκότωσε» την ομάδα των Βορείων προαστίων. Συγκεκριμένα ο πρώην παίκτης της Δάφνης Δαφνίου είχε 17 πόντους με 3/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα.

3.Χρήστος Ιορδάνου (Ψυχικό)

Συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του ο Χρήστος Ιορδάνου, ο οποίος στα 23 του χρόνια πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του. Ο ταλαντούχος γκαρντ/φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός στην πολύ μεγάλη νίκη του Ψυχικού επί του Τρίτωνα με 95-94 στην δεύτερη παράταση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 25 πόντους με 5/9 βολές, 10/15 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 27 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Γιόβαν Τζόρτζεβιτς Μαρίνκοβιτς (Ελευθερούπολη)

Ο 28χρονος Σέρβος φόργουορντ αποτελεί την μεγάλη αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, δείχνοντας ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μετά τον Νεμάνια Μανοίλοβιτς, διάλεξε και πάλι διάνα. Στην μεγάλη νίκη της ομάδας του νομού Καβάλας επί του Μεσολογγίου ο Γιόβαν Τζόρτζεβιτς Μαρίνκοβιτς σκόραρε 26 πόντους με 9/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ και 27 στην αξιολόγηση.

5.Σάσα Κάππος (Κόροιβος Αμαλιάδας)

Ο Σάσα Κάππος θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, Τομ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ελλάδα σε Σπόρτιγκ και Παναθηναϊκό την δεκαετία του 80. Ο 24χρονος Ελληνοκαναδός σέντερ, βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στην Ελλάδα, και στην τρίτη νίκη του Κοροίβου στην έδρα του, και με αντίπαλο την Δάφνη Δαφνίου, σκόραρε 16 πόντους με 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 24 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Γιώργος Ρεμεντέλας

Το Ψυχικό στοχεύει ψηλά την τρέχουσα σεζόν, δυανίωντας την 9η συνεχόμενη χρονιά του στην κατηγορία. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας αποτελεί τον προπονητή με την οποίό γράφει όλες αυτές τις λαμπρές σελίδες της ιστορίας του, και έτσι έπραξε και απέναντι στον Τρίτωνα, τον οποίο κέρδισε στην δεύτερη παράταση με 95-94, και μέσω ανατροπής. Και όλα αυτά έχοντας χάσει μια ημέρα πριν τον Φράνκ Ράιντερ, ο οποίος κάλυπτε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού της ΑΕΨ κοντά στο καλάθι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ