21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Η 11η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Αν δεν υπήρχε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ο Ορφέας Στασινός θα ήταν το πρώτο σημείο αναφοράς για το Μαρούσι, με τον 23χρονο γκαρντ να έχει στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του μετά την επανέναρξη 25 βαθμούς κατά μέσο όρο στην αξιολόγηση. Και στο παιχνίδι με την Καβάλα ήταν εξαιρετικός, έχοντας 23 πόντους (2/2 βολές, 3/9 διπ., 5/8 τριπ.) με 5 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα και 30 στην αξιολόγηση.

2.Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη)

Άλλος παίκτης μετά την διακοπή εμφανίστηκε ο 23χρονος Θρακιώτης γκαρντ, ο οποίος δείχνει να αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελευθερούπολης στην φετινή πορεία της. Στην εκτός έδρας νίκη με το Παγκράτι, είχε πάνω από το 1/3 τον πόντων της ομάδας του, έχοντας συνολικά 18 πόντους (4/4 βολές, 4/4 διπ., 2/5 τριπ.) με 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 31 βαθμούς στην αξιολόγηση.

3.Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Κάθε μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια που έχει καταγράψει ο Φίλιππος Βέροιας έχει την υπογραφή του, και ως μια τέτοια λογίζεται η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη, μιας ομάδας που κάνει υπέρβαση για να αγωνιστεί. Ο 40χρονος πολύπειρος γκαρντ ήταν αυτός που σκόραρε τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας της Ημαθίας αλλά και το νικητήριο καλάθι απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου, και συνολικά είχε 11 πόντους (1/2 βολές, 2/5 διπ., 2/7 τριπ.), 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 20 βαθμούς στην αξιολόγηση.

4.Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Απίθανο πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Ανδρέας Κανονίδης, ο οποίος αποτελεί τον ποιοτικότερο παίκτη στην θέση του στην κατηγορία. Και απέναντι στον Ολυμπιακό ο 30χρονος φόργουορντ ήταν εκπληκτικός, σκοράροντας 17 πόντους (3/5 βολές, 4/8 διπ.,, 2/4 τριπ.) με 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 21 βαθμούς στην αξιολόγηση, πριν αποχωρήσει τραυματίζοντας μόνος του το χέρι του, λίγο πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Συνολικά ο Ανδρέας Κανονίδης έχει 16 πόντους και 9,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

5.Γιώργος Διαμαντάκος (Απόλλωνας Πατρών)

Την «κολόνα» που έψαχνε βρήκε ο Απόλλωνας Πατρών, με τον Γιώργο Διαμαντάκο να αποτελεί τον παίκτη που αναζητούσε ο Νίκος Βετούλας για το παιχνίδι της ομάδας του κοντά στην ρακέτα. Στην αναμέτρηση με το Ψυχικό ο 26χρονος σέντερ είχε 6/10 βολές, 4/7 δίποντα, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 22 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)

Η εκπληκτική πορεία του Αμύντα, με τις έξι συνεχόμενες νίκες σφραγίστηκε με την ιστορική επιτυχία απέναντι στον Ολυμπιακό, με τους «πορτοκαλί» να αποτελούν μια από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Υπαίτιος για τη συγκεκριμένη παρουσία ο ανερχόμενος Μάης Κωνσταντινίδης, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο πιστοποιεί την δουλειά που κάνει, γράφοντας και προσωπική ιστορία με μια τόσο σπουδαία νίκη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ