20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινίδης στο basketa : «Τεράστια η νίκη με τον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο στόχος του Αμύντα»

Ο Μάης Κωνσταντινίδης αποτελεί έναν προπονητή που μόνο εύκολα δεν του ήρθαν τα πράγματα, αλλά ο ίδιος με την δουλειά του και την μεθοδικότητα του κατάφερε να καθιερωθεί, και να αποτελεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους τελικούς.

Όταν τον Ιανουάριο του 2018 ο Κώστας Σορώτος τον επέλεγε ως άμεσο συνεργάτη του στην Δάφνη Δαφνίου, και στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Χαϊδαρίου να παραμείνει στην κατηγορία, ούτε ο ίδιος θα πίστευε, αφήνοντας την ΑΕΕ Παναγίτσας το τι θα ακολουθούσε. Στη συνέχεια ήρθε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Δάφνης, η άνοδος στην Α2, η πολύ καλή παρουσία στην κατηγορία με την ίδια ομάδα την περσινή σεζόν, και φέτος ο Αμύντας, ο οποίος μετά την διακοπή εντυπωσιάζει, μετρώντας έξι συνεχόμενες νίκες.

Η μεγαλύτερη ήρθε χθες (8/5) απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Έλληνα προπονητή μιλώντας στο basketa.gr να εμφανίζεται συγκρατημένος, να μιλάει για τη συγκεκριμένη επιτυχία, τον στόχο και την φιλοσοφία του Αμύντα, αλλά και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας του Υμηττού.

Όταν ακολουθούσες τον Κώστα Σορώτο στη Δάφνη Δαφνίου, και στη συνέχεια αναλάμβανες την ομάδα του Χαϊδαρίου, πίστευες ότι μετά από μερικά χρόνια θα βρικόσουν στον Αμύντα και θα κέρδιζες τον Ολυμπιακό. Είναι αυτή η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα σου : «Η αλήθεια είναι ότι στο επάγγελμα του προπονητή, ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τον επόμενο σου σταθμό. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη νίκη, βάσει ονόματος, ιστορίας και χρονικής στιγμής, είναι πραγματικά μια τεράστια νίκη».

Το παιχνίδι πήγε στον ρυθμό που επιθυμούσε ο Αμύντας. Ποια στοιχεία κατά τη γνώμη σου έγειραν την πλάστιγγα υπέρ σας : «Θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία, είναι αυτό που αποτελεί την φιλοσοφία μας. Έτσι, η συγκέντρωση των παικτών στο αμυντικό πλάνο, η ένταση στην προσπάθεια και η συνεργατικότητά τους, είναι αυτά που μπορούν να φέρουν μια επιτυχία σε μια ομάδα».

Μετά την επιστροφή και την ήττα στον Υμηττό από τον Πανερυθραϊκό ο Αμύντας μετράει 6 συνεχόμενες νίκες και οδεύει μαθηματικά για μεγάλα πράγματα, Ποιο είναι το μυστικό και ποιος ο στόχος σας : « Δεν υπάρχει μυστικό. Τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά με διάθεση και συνέπεια και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πολύ καλό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις. Όταν αυτά συνδυαστούν με το ταλέντο τους, τα αποτελέσματα είναι θετικά. Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν και είναι η δημιουργία ενός νεανικού κορμού, που θα αποτελέσει την βάση για τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από την διακοπή της πανδημίας, ο σκοπός είναι το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα. Αν επιτευχθεί, θα κληθούμε να παίξουμε 7 ακόμη ματς και μέσω αυτών, οι νεότεροι παίκτες, θα αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες και συνοχή».

Πως βλέπετε το επίπεδο του πρωταθλήματος μετά την διακοπή, και αν έχετε ξεχωρίσει κάποια φαβορί για την άνοδο, και αν ο Ολυμπιακός θεωρείται θα κόψει πρώτος το νήμα : «Το επίπεδο είναι σίγουρα χαμηλότερο, εφόσον όλες σχεδόν οι ομάδες είναι επηρεασμένες από την τετράμηνη διακοπή. Τα φαβορί, εκτός του Ολυμπιακού, κατά τη γνώμη μου, αποτελούν οι ομάδες του Απόλλωνα Πατρών, της Ελευθερούπολης και του Αμαρουσίου».

Δάφνη Δαφνίου και Αμύντας αποτελούν τον δρόμο για την καθιέρωση ; Ο Αμύντας συνηθίζει να κρατάει για πολλά χρόνια τους προπονητές του, σας αρέσει αυτή η προοπτική και αν αποτελεί ιδανική ομάδα να εργάζεται ένας προπονητής : «Σκοπός μου είναι να βρίσκω περιβάλλοντα, που παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για δουλειά και βελτίωση. Στην λογική αυτή, ο Αμύντας είναι ένα σωματείο, που παρέχει, βάσει προϊστορίας, σταθερότητα, ηρεμία και πραγματικά οικογενειακό κλίμα. Ο συνδυασμός αυτός τον καθιστά για μένα ιδανική επιλογή».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ