18.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α2 Ανδρών : Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Η 10η Αγωνιστική της Α2 Ανδρών ολοκληρώθηκε, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της.

1.Παναγιώτης Ζαραϊδώνης (Καβάλα)

Η Καβάλα πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Κώστα Αμπατζά (22 π.), αλλά στην κορυφαία πεντάδα θα βρούμε τον Παναγιώτη Ζαραϊδώνη, ο οποίος είχε πολύπλευρη παρουσία στην επιτυχία απέναντι στο Ψυχικό. Ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος μετά θέλησε να κάνει το παραπάνω βήμα την τρέχουσα σεζόν, είχε 16 πόντους με 3/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 18 βαθμούς στην αξιολόγηση.

2.Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Ο Νίκος Κακλαμάνος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών, αλλά η εμφάνιση του απέναντι στο Παγκράτι, περνάει στις μεγάλες της πλούσιας καριέρας του. Ο 40χρονος γκαρντ είχε συνολικά 30 πόντους με 3/6 δίποντα, 7/15 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 20 στην αξιολόγηση, όντας ασταμάτητος, και μόνιμος μπελάς για την άμυνα της ομάδας του Δημήτρη Λιόγα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στην Καρδίτσα να μείνει ζωντανή στη μάχη της οκτάδας.

3.Ιασέρ Σάλεχ (Αμύντας)

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση για τον αθλητικό γκαρντ / φόργουορντ των «πορτοκαλί», ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια του Μάη Κωνσταντινίδη. Ο 23χρονος αθλητής ήταν εξαιρετικός στην εύκολη εκτός έδρας νίκη του Αμύντα επί της Δάφνης Δαφνίου, έχοντας 14 πόντους με 5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 24 βαθμούς αξιολόγησης.

4,Βασίλης Χρηστίδης (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ μεγάλη δύναμη στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, βγάζοντας πρωταγωνιστές από αυτή τη θέση. Στην αναμέτρηση με το Μαρούσι ο Βασίλης Χρηστίδης ήταν ουσιαστικός, βοηθώντας τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την κορυφή της Α2 Ανδρών. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 19 πόντους με 7/12 βολές, 6/10 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 24 βαθμούς στην αξιολόγηση.

5.Γιώργος Διαμαντάκος (Απόλλωνας Πατρών)

Με έναν ακόμη καθαρόαιμο παίκτη ρακέτας ολοκληρώνεται η πεντάδα της 10ης αγωνιστικής. Ο Γιώργος Διαμαντάκος ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Πανερυθραϊκό, ο οποίος διαθέτει μια ισχυρή φροντ λάιν, και στην έβδομη νίκη του Απόλλωνα Πατρών σκόραρε 16 πόντους με 6/7 βολές, 5/5 δίποντα, ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ, με 1 ασιστ, 8 κλεψίματα, 1 κόψιμο, και όλα αυτά με 31 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Προπονητής

Νίκος Πενταζίδης (Καβάλα)

Σε σοφή εξελίσσεται η απόφαση της διοίκησης της Καβάλας ώστε η Ένωση να συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, έχοντας ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους και ιδιαίτερα ταλαντούχους παίκτες να αρπάξουν την ευκαιρία κάτι που πράττουν. Η Καβάλα σε όλα τα παιχνίδια της παίζει σωστό, στοχευμένο μπάσκετ, και αυτό πιστώνεται στον Νίκο Πενταζίδη, ο οποίος είδε την ομάδα του να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, και μάλιστα απέναντι στο Ψυχικό, το οποίο αποτελεί μια από τις εμπειρότερες ομάδες στο πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ