23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Α1 Γυναικών: Ο απόηχος της 11ης αγωνιστικής (pics)

Ο πρώτος γύρος της Α1 Γυναικών ολοκληρώθηκε, με έξι ομάδες να συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο, οι οποίες είναι ο Παναθηναϊκός, o Ολυμπιακός, o ΟΑΧ, o ΠΑΟΚ, o ΠΑΣ Γιάννινα και η ΕΦΑΟΖ.

Στην αυλαία του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 88-61 της ΕΦΑΟΖ στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. «Κάναμε ακόμα μία σημαντική νίκη και παρότι δεν είχαμε τους οπαδούς μας στο πλάι μας, ξέρουμε ότι μας παρακολουθούν και μας στηρίζουν. Ελπίζουμε να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας σύντομα», ανέφερε σχετικά η Γέλενα Λεουτσάνκα.

Όσον αφορά στη συνέχεια (δείτε, εδώ, τις πέντε αγωνιστικές που θα γίνουν), επεσήμανε: «Εμείς, από την πλευρά μας, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά κι έχουμε μπροστά μας μια σειρά δύσκολων αγώνων για το πρωτάθλημα». Οι αναμετρήσεις θα γίνονται Τετάρτη και Κυριακή, αλλά το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την ΕΟΚ.

Νικηφόρα έκλεισε και ο Ολυμπιακός, 103-53 τον ΠΑΣ Γιάννινα μες στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, και βρέθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Εβίνα Σταμάτη, δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΣ, κυρίως αμυντικά όπως αποδεικνύεται και από το τελικό σκορ. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά και στοχοπροσηλωμένα και στα υπόλοιπα παιχνίδια του δεύτερου γύρου, που ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα».

Από τον Άγιο Δημήτριο πέρασε ο ΠΑΟΚ, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην τοπική Δάφνη (55-83), ενώ το «διπλό» πανηγύρισαν και οι Εσπερίδες, στο Μοσχάτο με 77-69 επί της Ελευθερίας. Το συγκρότημα της Καλλιθέας, μετά το τελευταίο παιχνίδι του για φέτος, έλυσε τη συνεργασία του με το Θωμά Σκληρό, ενώ όπως γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του: «Ο προγραμματισμός της ομάδας για την επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες ανακοινώσεις».

Φωτ. από Ελευθερία Μοσχάτου.

Το ρεπό τους έκαναν ο ΟΑΧ και η Νίκη Λευκάδας, με τις Κρητικές να συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο και τις νησιώτισσες, μαζί με την Εσπερίδες, τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου και την Ελευθερία Μοσχάτου να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους για την αγωνιστική σεζόν 2020-2021.

Φωτ. από ΕΟΚ.

Τα αποτελέσματα:
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 53-103
Παναθηναϊκός-ΕΦΑΟΖ 88-61
Ελευθερία Μοσχάτου-Εσπερίδες Καλλιθέας 69-77
Δάφνη Αγ. Δημητρίου-ΠΑΟΚ 55-83

Η βαθμολογία:
1. Παναθηναϊκός 17 (8-1)
2. Ολυμπιακός 17 (8-1)
3. ΟΑΧ 16 (7-2)
4. ΠΑΟΚ 16 (7-2)
5. ΠΑΣ Γιάννινα 14 (5-4)
6. ΕΦΑΟΖ 13 (4-5)
7. Εσπερίδες Καλλιθέας 12 (3-6)
8. Δάφνη Αγ. Δημητρίου 10 (1-8)
9. Νίκη Λευκάδας 10 (1-8)
10. Ελευθερία Μοσχάτου 10 (1-8)
-Σπόρτιγκ και Κρόνος Αγ. Δημητρίου αποσύρθηκαν από το πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ