21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Α1 Γυναικών: Οι έξι που συνεχίζουν και οι αγώνες

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ολοκληρώθηκε με την 11η αγωνιστική. Η αυλαία έπεσε με τον αγώνα Δάφνη Αγ. Δημητρίου - ΠΑΟΚ. Η συνέχεια θα είναι διαφορετική σε σχέση με αυτά που ξέραμε ως τώρα και η βασική αιτία είναι η Εθνική Γυναικών. Οι έξι πρώτες του Α' Γύρου είναι αυτές που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση και θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Οι ομάδες που θα συνεχίσουν είναι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΟΑ Χανίων, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΕΦΑΟ Ζωγράφου. Είναι αυτές που βρέθηκαν στις έξι πρώτες θέσεις της κατάταξης στο τέλος του Α' Γύρου. Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, η οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021, είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο είχε αποφασιστεί, μετά την απόφαση για επανέναρξή του. Το Ευρωμπάσκετ θα φιλοξενηθεί από τις 17 ως τις 27 Ιουνίου στη Βαλένθια και στο Στρασβούργο.

Οι αγώνες θα αρχίσουν το διήμερο 20-21 Απριλίου. Θα παίξουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους μία φορά. Γηπεδούχες θα είναι οι ομάδες που δεν αγωνίστηκαν εντός στον πρώτο γύρο στα συγκεκριμένα ζευγάρια. Στα play offs θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κατάταξης. Οι δύο πρώτες θα παίξουν για τον τίτλο στις τρεις νίκες μεταφέροντας και τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική διάρκεια.

Η σειρά με την οποία θα διεξαχθούν τα παιχνίδια είναι η εξής:

1η αγωνιστική
ΕΦΑΟ Ζωγράφου – Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ – ΟΑ Χανίων

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
ΟΑ Χανίων – ΕΦΑΟ Ζωγράφου

3η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
ΟΑ Χανίων – Ολυμπιακός
ΕΦΑΟ Ζωγράφου-ΠΑΣ Γιάννινα

4η αγωνιστική
Παναθηναϊκός – ΟΑ Χανίων
Ολυμπιακός-ΕΦΑΟ Ζωγράφου
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
ΕΦΑΟ Ζωγράφου-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΑ Χανίων

*Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα (19/04)

*Μπορείτε να δείτε την τροποποιητική προκήρυξη για την Α1 Γυναικών ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ