20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Αφεντικό» στη Λάρισα ο Ηρακλής! (pics)

Ο Ηρακλής είναι εδώ! Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη συνεχίζει την ανοδική της πορεία και με πολύ καλή εμφάνιση στο Κλειστό της Νεάπολης έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στη Λάρισα (87-74), στέλνοντας «απειλητικά» μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Κορυφαίοι του «Γηραιού» ήταν οι Γκάρετ και Χάνλαν με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Την τρίτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ηρακλής κόντρα στη Λάρισα (87-74), βγάζοντας στη... φόρα τις αδυναμίες της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά. Αν και στην τρίτη περίοδο η Λάρισα έδειχνε ικανή για την ανατροπή, εν τέλει ο Ολιβιέρ Χάνλαν με ένα εξαιρετικό προσωπικό τέταρτο δεκάλεπτο οδήγησε τον Ηρακλή σε μια μεγάλη νίκη. Ο Σκότι Ρέινολντς πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετός (23π., 6ριμπ.,5ασ.).

H αναμέτρηση ξεκίνησε με μεγάλες... ορέξεις και από τις δύο ομάδες στην επίθεση και στο σκορ βρίσκονταν αρκετά κοντά με τη Λάρισα να έχει ένα μικρό προβάδισμα (17-16) χάρις στους προσωπικούς πόντους του Χάρις. Όμως στα τελευταία λεπτά ο «Γηραιός» ανέβασε την απόδοσή του και με τους Οκερεαφόρ και Ντέιβις έκανε ένα επιμέρους σκορ 12-4 με αποτέλεσμα να κλείσει την πρώτη περίοδο υπέρ τους (28-21).

Όπως τελείωσε έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ηρακλής και ο Κακαρούδης με πέντε προσωπικούς πόντους... άνοιξε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (33-21). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα με τους Ρέινολντς και Παρκς (38-30) κάτι που κατάφεραν με όπλο της άμυνα τους. Ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πήγε στα αποδυτήρια με μια μικρή διαφορά υπέρ της (45-40).

Με την ίδια ενέργεια μπήκε στο παρκέ η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά και με καλάθια των Παρκς, Χάμιλτον και Ρέινολντς έφεραν το ματς μετά από ώρα σε μια πλήρη ισορροπία (47-47). Ο Ηρακλής φαινόταν μπλοκαρισμένος στην επίθεση με την Λάρισα να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να περνάει μπροστά με 56-50. Εκείνη τη στιγμή ο Μανωλόπουλος... μίλησε και έδωσε ξανά το προβάδισμα στον «Γηραιό» (58-57). Εν τέλει το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με του φιλοξενούμενους μπροστά (60-59) παρά το κάρφωμα του Χάμιλτον στο τέλος.

Το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες καλά κράτησε και στην τελευταία περίοδο με τους γηπεδούχους να είναι αρκετά νευρικοί στην επίθεση ενώ ο Χάνλαν «ξύπνησε» σε εκείνο το σημείο σημειώνοντας επτά προσωπικούς πόντους (67-63). Ο Ηρακλής έσφιξε την άμυνά του πάλι και έφτασε και οδήγησε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (78-66) με τον Χάνλαν και τον Γκάρετ να βγαίνουν μπροστά. Μέχρι το τέλος ο Ηρακλής δεν απειλήθηκε διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με σκορ 87-74.

 

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΝΛΑΝ, ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ:

Ένας άλλος άνθρωπος στην τέταρτη περίοδο ο Ολιβιέρ Χάνλαν, καθώς πήρε από το... χέρι τον Ηρακλή σημειώνοντας μόνο στην τελευταία περίοδο 12 πόντους ενώ συνολικά μέτρησε 14 πόντους (5/7διπ., 0/3τρ.) Ο Σκότι Ρέινολντς μετά από καιρό έδειξε γιατί θεωρείται ηγέτης της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά. Ο Αμερικανός γκαρντ απέναντι στον Ηρακλή θυμήθηκε τον παλιό καλό του εαυτό που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας τη διαφορά αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα. Για την ακρίβεια μέτρησε 23 πόντους (5/10διπ., 2/5τρ., 7/10βολ.) 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

H στατιστική... λέει πάντα την αλήθεια και το ίδιο συνέβη και στον αποψινό αγώνα με τον Ηρακλή να είναι αρκετά εύστοχος από κοντινή απόσταση (23/30διπ.) και 76% ενώ η Λάρισα αρκέστηκε στο 55% με 20/36 δίποντα. Παρά τα περισσότερα λάθη των νικητών στον αγώνα (13 λάθη) έναντι μόλις 8 λαθών της Λάρισας, ο Ηρακλής το υπερκάλυψε με την ευστοχία του από τη γραμμή του τριπόντου με ποσοστό 44% (11/25) έναντι με μόλις 30% των γηπεδούχων (7/23).

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 40-45, 59-60, 74-87

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ