21.3 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

“Αυτό το ντέρμπι του χρόνου πρέπει να είναι στην Α1”

«Θεωρώ ότι αυτό το μεγάλο παιχνίδι που ξυπνάει μνήμες σε όλους, θα είναι καλό για το μπάσκετ να επαναληφθεί του χρόνου σε επίπεδο Basketleague».

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο πλέον «μπαρουτοκαπνισμένος» προπονητής της Α2 στον πάγκο του Ηρακλή, είναι κατηγορηματικός μιλώντας στο Basketa.gr για το μεγάλο παιχνίδι της Α2 μεταξύ Ηρακλή-Πανιωνίου θεωρώντας ότι αυτό το ντέρμπι είναι επιπέδου Α1 κατηγορίας.

«Προσωπικά πιστεύω ότι από το περασμένο καλοκαίρι μια από τις δύο αυτές ιστορικές ομάδες έπρεπε να παίζει ήδη στη μεγάλη κατηγορία έχοντας πάρει τη wild card όταν δήλωσε αδυναμία συμμετοχής η Κηφισιά.

Δεν το λέω σαν χαριστική πράξη λόγω της ιστορίας των δύο συλλόγων. Η επένδυση που έχουν κάνει οι διοικήσεις τους και ο προγραμματισμός δείχνουν ότι το άξιζαν»

τονίζει ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου στην Α2, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του πρωτοπόρου Πανιωνίου (19-1) και του δεύτερου Ηρακλή (17-3).

«Είναι αλήθεια ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την ομάδα μου να διεκδικήσει την απ’ ευθείας άνοδο, καθώς εάν επικρατήσει ο Πανιώνιος όλα τελειώνουν όσον αφορά την πρωτιά που οδηγεί αυτόματα στην Α1.

Αυτό όμως που πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει τις τελευταίες μέρες είναι το πόσοι άνθρωποι εδώ στη Θεσσαλονίκη με έχουν πάρει τηλέφωνο ή έχουν έρθει από το γήπεδο στην προπόνηση μιλώντας για αυτό το ματς.

Ξυπνάει μνήμες από τα ένδοξα χρόνια και των δύο ομάδων και όλοι θέλουν να είναι στο γήπεδο το Σάββατο για να ζήσουν από κοντά αυτό το παιχνίδι. Το sold out είναι δεδομένο και ξέρω πόσο βοήθεια θα δώσουν στα παιδιά οι φίλαθλοί μας.

Θα σας πως κάτι που το ζω από πρώτο χέρι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή το έχει κρατήσει όρθιο ο κόσμος και παλεύει ακόμα για τη σωτηρία. Η αγάπη των Ηρακλειδέων για την ομάδα τους είναι απίστευτη και το βλέπουμε καθημερινά. Τους έχει πληγώσει η διοικητική αστάθεια στο ποδόσφαιρο αλλά είναι πάντα δίπλα στους παίκτες και τον προπονητή.

Σε μας είναι ενθουσιασμένοι, βλέποντας ότι όλοι είμαστε μια γροθιά και η διοίκηση όμως μαζί και δίπλα» λέει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής που δεν θέλει να αγχώσει τους παίκτες του βάζοντας στο μυαλό τους τη διαφορά του πρώτου αγώνα (ο Ηρακλής είχε χάσει με 7 πόντους).

«Αν πάμε με το μυαλό εκεί θα χάσουμε όλο το παιχνίδι. Μας ενδιαφέρει η νίκη και μόνο αυτή και σε περίπτωση που στα τελευταία δευτερολεπτα, εφόσον έχουμε εξασφαλίσει το ζητούμενο, δούμε ότι μπορεί να παιχτεί η διαφορά, τότε θα τα δώσουμε όλα».

Κλείνοντας ο τεχνικός του Ηρακλή, που είπε τη γνώμη του για τη wild card, προσθέτει επί αυτού:

«Έστω δεν πήρε καμία από τις δύο ομάδες τη πρόκληση, αλλά τουλάχιστον τώρα και οι δύο ομάδες με το σπαθί τους διεκδικούν με αγωνιστικά κριτήρια την άνοδο. Έχουν διοικήσεις που σκέφτονται και το αύριο και σε συνδυασμό με τη βαριά φανέλα, το brand name σε τελική ανάλυση οι ομάδες είναι έτοιμες για το άλμα.

Δεν θέλω να υποτιμήσω τη πολύ καλή δουλειά που κάνουν στο Φάρο, στον Αστακό ή στο Δούκα, απλά θεωρώ ότι από τη μεγάλη κατηγορία λείπουν ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος.

Λέτε τυχαία να ήρθα σε αυτή την ηλικία στην Α2 ; Το έκανα γιατί είδα ένα όραμα και ένα πλάνο με προοπτική από τη διοίκηση και τον πρόεδρο τον κ.Δρακόπουλο. Εύχομαι να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι ώστε να υλοποιηθεί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ