22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτός ο Λούντζης γυάλισε στον Ολυμπιακό (pic, vids)

Ο Ολυμπιακός κινείται σε διπλό μέτωπο στην αγορά, κάνοντας κινήσεις τόσο σε αυτήν της Ευρωλίγκας με τον Ουόκαπ και με τον Λάιτι να ακολουθεί, όσο και στην ελληνική με τον Μιχάλη Λούντζη. Ανεξαρτήτως του ρόλου για τον οποίο τον προορίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο διεθνής γκαρντ δεν είναι πια επένδυση μέλλοντος αλλά κίνηση για το παρόν του Ολυμπιακού στο μάτι του οποίου γυάλισε από νωρίς.

 


Τι βλέπει στο πρόσωπο του Λούντζη ο Μπαρτζώκας;

 


*Παίκτη που μπορεί να αποτελέσει «ένεση» ανανέωσης στον ελληνικό κορμό της ομάδας.

 


*Ψηλό γκαρντ (1.98) με ικανότητα να πιέσει στην μπάλα, να προσθέσει μέγεθος στο backcourt, να ποστάρει τους πιο κοντούς αντιπάλους.

 


*Αθλητή που εξελίσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, προερχόμενο από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, που είχε σημαντικό ρόλο σε ομάδα με διπλές, ως ενός σημείου, υποχρεώσεις.

 


*Παίκτη που αποδεδειγμένα δεν τα παρατάει. Δεν το έκανε όταν από τον Παναθηναϊκό αναγκάστηκε να πάει για το «αγροτικό» του στα Τρίκαλα. Δεν το έκανε τον Απρίλιο του 2019 όταν υπέστη ρήξη χιαστού αφού επέστρεψε πιο έτοιμος και πιο αποφασιστικός από ποτέ.

 


«Γεμάτη» σεζόν και με... highlights

 

 

Ο Προμηθέας έδωσε την ευκαιρία στον Λούντζη να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά από μία σεζόν στην οποία μέτρησε οχτώ μόνο παιχνίδια Πρωταθλήματος με το Λαύριο αφού προερχόταν από την επέμβαση στον χιαστό, ο Λούντζης μέτρησε φέτος 46 επίσημα παιχνίδια όλων των διοργανώσεων (31 στην Basket League, 10 στο Eurocup, τρία στο Κύπελλο και δύο στο Super Cup). Είχε δείξει από... νωρίς τις προθέσεις του με την εκπληκτική εμφάνιση του ημιτελικού του Super Cup κόντρα στην ΑΕΚ όταν σημείωσε 21 πόντους με 7/11 σουτ, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και δύο κλεψίματα.

 

 


Στο Eurocup ξεχώρισε η εμφάνιση του στο εντός έδρας ματς με την Μπούρσασπορ κόντρα στην οποία είχε 16 πόντους, 6/9 σουτ, επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ ενώ ήταν θετικός στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό με εννιά πόντους και τρία ριμπάουντ.

 

 


Στο Πρωτάθλημα έκανε αρκετά καλά παιχνίδια. Καλύτερο όλων το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στο οποίο είχε 13 πόντους με 3/3 βολές, 2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, οχτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ και δύο κλεψίματα με 25 ranking. Είχε καθοριστική παρουσία στο δεύτερο και στο τρίτο ματς των προημιτελικών με το Περιστέρι στα οποία ο Προμηθέας έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο έχοντας χάσει στο πρώτο και «έγραψε» ρεκόρ καριέρας με τα εννιά ριμπάουντ στον πρώτο μικρό τελικό και με τις 11 ασίστ στον τρίτο μικρό τελικό απέναντι στην ΑΕΚ.

 

 


Η σύγκριση των αριθμών του από το 2015 όταν και έκανε ντεμπούτο στην Basket League μέχρι πέρυσι με αυτούς της σεζόν που πέρασε, αναδεικνύει το μέγεθος της βελτίωσης που έδειξε...

 

 

Photo Credits Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ