20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτός ναι, ήταν «Εξάστερος» στο Μιλάνο! (vid)

Ο Παναθηναϊκός έκανε εμφάνιση... πραγματικού «Εξάστερου» στο δεύτερο ημίχρονο στο Μιλάνο, γύρισε από το -14 απέναντι στην Αρμάνι και επικράτησε με 80-77, πραγματοποιώντας ολική επαναφορά μετά τη «σφαλιάρα» στη Γαλλία και δείχνοντας πως μόνο δεδομένο δεν πρέπει να τον έχει οποιοσδήποτε αντίπαλος.

Η Αρμάνι βρήκε πρώτη περισσότερες λύσεις στις συνεργασίες του Πάντερ με τους ψηλούς (8-2 στο 3'), αλλά οι δεύτεροι δεν αποτελούν φόβητρα, κάτι που προσπάθησαν οι «πράσινοι» να εκμεταλλευτούν, με τον Ουάιτ να κερδίζει «μάχες» στα ριμπάουντ, προσφέροντας λύσεις, και τους Παπαπέτρου-Παπαγιάννη να παίρνουν σωστά και στοχευμένα την μπάλα, φέρνοντας το ματς κοντά σε ισορροπία στο πρώτο δεκάλεπτο, που θα μπορούσε να έχει καλύτερη κατάληξη, αν δε γίνονταν ορισμένα αφελή φάουλ των παικτών του Βόβορα πάνω στα σουτ των αντιπάλων, που πρόσφεραν... τσάμπα βολές (22-18).

Για ένα δίλεπτο στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πείθει πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι, με τον Μπέντιλ να σκοράρει από μακριά για το 24-21, αλλά μετά έχασε τον αντίπαλο. Ο Ρολ και ο Ντιλέινι έβρισκαν ρυθμό στην περιφέρεια, ο ΛεΝτέι έκανε εξαιρετική δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ και οι επιθέσεις του «τριφυλλιού» έχασαν κάθε στόχευση, με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει σε διψήφιο νούμερο και τους φιλοξενούμενους να «κυνηγούν» ήδη στους 12 πόντους στην ανάπαυλα (42-30).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με πιο «καθαρό» μυαλό από τα αποδυτήρια, θυμήθηκε τον βελτιωμένο εαυτό του από το δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου και, μετά τα πρώτα μακρινά σουτ των Νέντοβιτς-Μακ, άρχισε να βρίσκει ρυθμό, με τον Αμερικανό να σκοράρει και να συνεργάζεται σωστά με τους ψηλούς, με αποτέλεσμα ο Παπαγιάννης να μειώσει στο -5 με μια έξοχη ενέργεια (55-50 στο 28') και την ελπίδα να παραμένει ζωντανή με βάση αυτή την εικόνα των παικτών του Βόβορα, κρατώντας την καλύτερη φάση για το τέλος της τρίτης περιόδου με κάρφωμα του Μήτογλου στον αιφνιδιασμό (60-54).

Ο διεθνής φόργουορντ... πετούσε ψυχολογικά και αυτό φαινόταν σε κάθε «πτήση» του στη ρακέτα, με μια τέτοια να ισοφαρίζει σε 62-62 στο 33ο λεπτό, δείχνοντας πως οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι να διεκδικήσουν το «διπλό». Η Αρμάνι πήρε μια σειρά από φάουλ, τα οποία την κρατούσαν μπροστά, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος και ήρθαν και τα μεγάλα σουτ, με τους Νέντοβιτς-Παπαπέτρου να σκοράρουν από μακριά και το προβάδισμα να έρχεται, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό (75-76). Ο Σιλντς μπορεί σε μια καλή επίθεση να έδωσε ξανά κεφάλι στους Ιταλούς, αλλά η ιδανική απάντηση ήρθε από την τέλεια συνεργασία των Παπαπέτρου-Παπαγιάννη (77-78). Ο Ντιλέινι αστόχησε από μακριά, όπως και ο Νέντοβιτς στη μία βολή

Δεκάλεπτα: 22-18, 42-30, 60-54, 77-80

ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΑΝ ΗΓΕΤΕΣ: Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετούς παίκτες, που βοήθησαν είτε στο αξιοπρεπές ξεκίνημα είτε στην ανατροπή. Θα μπορούσαν να έχουν αναφερθεί αρκετοί για διάφορους λόγους, αλλά ξεχωρίζουν για το φινάλε ο Ιωάννης Παπαπέτρου (14 π., 5 ρ.), στην πιο μεστή εμφάνιση του αρχηγού για φέτος, ο Ντίνος Μήτογλου (14 π., 6 ρ.), σε ένα παιχνίδι που απέδειξε στον Βόβορα, γιατί επιμένει να τον θεωρεί ως το βασικό του φόργουορντ και ο Νεμάνια Νέντοβιτς (16 π.), που σάλπισε την αντεπίθεση μαζί με τον Σέλβιν Μακ στο τρίτο δεκάλεπτο, χάρη στα σουτ που έδωσαν ψυχολογία.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι «πράσινοι» ήταν αισθητά βελτιωμένοι στα μακριά σουτ, έχοντας 9/21 τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων σωστά και με καλές προϋποθέσεις, έναντι των 4/15 της Αρμάνι, σε ένα δείκτη που έμελλε να κάνει τη διαφορά, παρά τις δύο λιγότερες κατοχές που είχε (δύο παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός, τέσσερα λιγότερα λάθη η Αρμάνι).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ