16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αταμάν: «Αφήστε του παίκτες στην Εθνική!» (vid)

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τους πέντε Τούρκους διεθνείς παίκτες που έχει η Αναντόλου Εφές και κατά πόσο αυτοί θα ήταν διαθέσιμοι για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα (26/11) σήμερα, αφού έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα της χώρας τους αύριο (27/11) και την Κυριακή (29/11) στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων για το Eurobasket του 2022. 

Τέλος καλό, όλα καλά, αφού η Τουρκική Ομοσπονδία επέτρεψε στους Σέιν Λάρκιν, Ντογκούς Μπαλμπάι, Σέρτακ Σάλνι, Μπουγκραχάν Τουντσέρ και Τολγκά Γκετσίμ να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι για την 11η αγωνιστική της Euroleague και η Εφές να πάρει τη νίκη

Ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την αναμέτρηση στάθηκε στο φαινόμενο της επικάλυψης που υπάρχει στο πρόγραμμα της Euroleague με αυτό της FIBA και κάλεσε τις δύο πλευρές να τα βρουν για το καλό του μπάσκετ. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός: «Θέλω να ευχαριστήσω την Τούρκικη ομοσπονδία που μας επέτρεψε για μία μέρα να έχουμε τους παίκτες και τώρα πρέπει να πάνε να παίξουν για την Εθνική ομάδα.

Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα με τη FIBA πρέπει να βρουν μία λύση. Αυτά τα παιδιά θέλουν να παίξουν για την Εθνική ομάδα. Έχουν συναισθήματα για τις χώρες τους, είτε είναι η Τουρκία αυτή, είτε η Σερβία, είτε οποιαδήποτε χώρα. Πάμε να βρούμε μία λύση.

Γιατί κάποια παίκτες δε θα παίξουν αύριο με τις εθνικές ομάδες γιατί έχουν παιχνίδι, κάποιοι άλλοι θα έπαιζαν σήμερα και μετά θα ταξίδευαν. Δώστε μία εβδομάδα κενό για να γίνουν οι αγώνες των εθνικών ομάδων. Αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν στην εθνική ομάδα.

Κάποιες φορές παίζουμε 5 ματς την εβδομάδα, ε αφήστε τους παίκτες να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα. Ελπίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα βρεθεί μία λύση, γιατί πρέπει να προβάλουμε το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο.

Και το μπάσκετ δεν είναι μόνο η Ευρωλίγκα. Οι Εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ